Samsung LED 46": Να αγοράσω τώρα ή να περιμένω τις καινούριες;

abc827

Established Member
21 February 2011
122
Χανιά
Καλημέρα σε όλους. Είμαι νέο μέλος από σήμερα. Θα ήθελα τη γνώμη σας για αγορά LED 46'' Samsung. Να περιμένω το Μάρτιο όπως ανέφερε κάποιος φίλος τα νέα μοντέλα? Διαθέτω όσα αξίζει μια καλή στο είδος της τηλεόραση. Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Να περιμένεις. Σε λίγο Μάρτιο θα έχουμε και λογικά μέχρι τα μέσα θα έχουμε τα πρώτα μοντέλα. http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=71740

Μέχρι τότε διάβασε για τις led lcd εδώ για να καταλάβεις ότι δεν πρόκειται για κάποια ουσιαστική διαφορά με τις ccfl lcd και δεν αξίζει να τα πληρώνεις τζάμπα.

Υ.Γ. Καλώς ήρθες.

Καλημέρα
Είμαι έτοιμος να αγοράσω την samsung UE 46 C6000.
Αρχικά μου άρεσε πολύ η LG 47LE8500 για την οποία διάβασα στο site για προβλήματα που εμφάνισε αλλά και ζωντανά που την είδα οι αντανακλάσεις από το προστατευτικό τζάμι ήταν απαράδεκτες.
Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου λύσει κάποιες απορίες μια και είμαι λίγο άσχετος.
1. Στο plaisio μου είπαν ότι η samsung είναι οι καλύτερες γιατί κατασκευάζουν την οθόνη ενώ στο media market μου είπαν πως μόνο η lg κάνει κάτι τέτοιο και ότι αυτές είναι οι καλύτερες.
Τι από τα δύο ισχύει?
2.Βλέπω πολλές ταινίες κατεβασμένες από το internet και την τηλεόραση την θέλω κυρίως για ταινίες. Βλέπω από απόσταση 4,5 μέτρα. Είναι καλή επιλογή ή έχετε κάτι άλλο να μου προτείνετε?
3. Είναι σχετικά παλιό μοντέλο? Να περιμένω τον Μάρτιο? Δεν με ενδιαφέρει το 3D.
4. Αυτό το μοντέλο μπαίνει στο internet ?
5. Παίζει αρχεία AVI με όχι ενσωματωμένους υπότιτλους?
6. Ποιά η διαφορά της samsung UE C6500 με την 6000?
Έχω μια samsung 32 LCD και είναι μικρή, γι αυτό θέλω μια πιο μεγάλη tv.
Ευχαριστώ!!

Kαταρχην μην ακους το τι λεει ο καθε πωλητης γιατι αυτοι ενδιαφερονται να πουλησουν με το μεγαλυτερο δυνατον περιθωριο κερδους (και να παρουν και κανα "δωρακι").

46" στα 4.5 μετρα ειναι υπερβολικα μικρη , θα σου ελεγα να πας σε 55" τουλαχιστον αλλα επειδη δεν ξερω αν μπορεις να δωσεις τα λεφτα που εχει μια καλη 55αρα τουλαχιστον σε 50".

Αφου σε ενδιαφερουν οι ταινιες την κινηματογραφικοτητα μιας καλης πλασμα δεν θα την βρεις σε καμια LED LCD οποτε η δικια μου προταση ειναι αυτη...

http://www.skroutz.gr/s/323180/Panasonic-TX-P50G30E-50.html?keyphrase=50G30

δες και την lg 60pk550 αν και αυτή έχει κάποιες αντανακλάσεις. επίσης έχεις κάποιο ηχοσύστημα (πολυκάναλο ενισχυτή - ηχεία)?????

Ευχαριστώ για την πρόταση "Yperion"
Το ξέρω ότι θα μπορούσα να πάω και σε μεγαλύτερη όμως για διάφορους λόγους πάνω από 46 ή 47 δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε!!!
Επίσης με τις πλάσμα είμαι λίγο αρνητικός ως προς την αντοχή τους στα χρώματα σε βάθος χρόνου, και αρκετές ώρες και στην έκθεση τους σε έντονο φωτισμό για ώρες.(παράθυρο και ήλιος)
Από ηχοσύστημα έχω ένα home cinema και πάλι της samsung.
Σ' αυτές τις διαστάσεις έχετε να προτείνετε κάτι άλλο?
Για την samsung τι έχετε να πείτε, καθώς και για τις υπόλοιπες ερωτήσεις?

Επίσης με τις πλάσμα είμαι λίγο αρνητικός ως προς την αντοχή τους στα χρώματα σε βάθος χρόνου, και αρκετές ώρες και στην έκθεση τους σε έντονο φωτισμό για ώρες.(παράθυρο και ήλιος)

Kαι ομως αν δεις την περυσινη G20 στο καταστημα εχει λιγοτερες ανακλασεις απο τις περισσοτερες LCD/LED.

Για την αντοχη στο χρονο εχουμε μελη με πλασμα 8ετιας που λειτουργουν ακομη μια χαρα.

Γενικα αν η τεχνολογια ειναι LCD η πλασμα δεν παιζει ρολο στην αντοχη στον χρονο.

Ισα ισα αν δεις τις βλαβες-επισκευες θα βρεις πολυ περισσοτερα προβληματα για LCD.

Ισα ισα αν δεις τις βλαβες-επισκευες θα βρεις πολυ περισσοτερα προβληματα για LCD.
Φυσικα να πουμε οτι οι lcd εχουν και το 3πλασιο αγοραστικο κοινο ομως σε σχεση με τις plasma!

Γενικα μπορει , στο avclub ομως εχουμε τουλαχιστον 1500 κατοχους πλασμα.

Κατι το λογικο αφου η συγκεκριμενη τεχνολογια ηταν απο παλιοτερα η επιλογη του "ψαγμενου" καταναλωτη.

Φυσικα να πουμε οτι οι lcd εχουν και το 3πλασιο αγοραστικο κοινο ομως σε σχεση με τις plasma!

συμφωνώ όμως αν κοιτάξεις στις εντυπώσεις κατόχων στις lcd-led θα δεις πόσα προβλήματα εμφάνισαν (ιδιαίτερα το clouding και τα σπασίματα). αντίθετα στις πλάσμα είναι σαφώς λιγότερα τα προβλήματα. μια ματιά στις λιστες κατόχων να ρίξεις είναι εμφανής η διαφορά σε συκγρίσιμο αριθμό δειγμάτων 40-50. ακόμη και το entry level u20 έχει λιγότερα προβλήματα απο τις lcd.

Εγώ θα έλεγα να περιμένεις τις νέες σειρές.
Τώρα σαν κάτοχος samsung, θα έλεγα 1ον μην απατάσαι από το trend του LED καθώς μόνο όταν δούμε OLED τεχνολογία θα μιλάμε για πραγματικά LED, και 2ον να κοιτάξεις και προς SONY μεριά το αντίστοιχο μοντέλο.
Λέγεται ότι η SONY έχει καλύτερο αλγόριθμο βελτίωσης κίνησης, αν και η Samsung πρέπει να έχει βελτιωθεί αισθητά.
Αυτό που δεν γουστάρω καθόλου στην Samsung, είναι ότι έχει παρατήσει τα παλιότερα μοντέλα (έχω την 46B750) και τα firmware που βγάζει δεν κάνουν τίποτα, παρά να κλειδώνουν δυνατότητες χακαρισμάτων από τους χρήστες...απουσία υποστήριξης για νέους codecs, απουσία νέων εφαρμογών και πρακτικά άχρηστο internet@tv...
Κατά τα άλλα πολύ καλή ποιότητα απεικόνισης...
Αυτά έχω να πω εγώ από την εμπειρία μου με το εν λόγω μοντέλο.
Τις πλασμα θεωρώ ότι δεν πρέπει να τις φοβάσαι, εκτός αν παίζεις πολύ playstation και το αφήνεις για αρκετή ώρα στην παύση ή στο μενού.

Γεια σας και παλι. Ειδα την 55αρα Samsung led 3d lcd. Μηπως να παω για 55 ιντσες, οι 46 μου φανηκαν λιγες. Εχω αποσταση 4,5 με 5,00 μετρα και θελω να βλεπω ταινιες που κατεβαζω, ιντερνετ απο μιντια player lg dp1w και τηλεοραση να βλεπω, ποδοσφαιρο και δορυφορικη ελευθερα καναλια και ισως παρω νοβα η την τηλεοραση του conx tv. Μεχρι 2000 ευρω τι μπορω να αγορασω? Ειδα την Samsung UE7000 55 δεν επαιζε ομως, σαν διασταση την ειδα. Α και η 46c750 παιδια ειναι οπως τα λετε. Πολυ Ωραια. Ευχαριστω και παλι για την προσοχη σας.

είδες την 55c7000 από samsung???

αν όπως λές παραπάνω ο χώρος σου είναι φωτεινός και απορρίπτεις τις πλάσμα τότε πάς σε κάποια 55 άρα lcdled.

μία που μου άρεσε εμένα είναι αυτή

http://www.skroutz.gr/s/286502/Sony-KDL-55EX710-55.html?keyphrase=Sony+KDL-55EX710+55

τώρα αν αποφασίσεις πλάσμα τελικά

αν θές 3d σου ξαναπροτείνω lg στις 60 ίντσες

http://www.skroutz.gr/s/312822/LG-60PX950N-60.html?keyphrase=60px950

σε 2d αυτή

http://www.skroutz.gr/s/264701/Samsung-PS58C6500-58.html?keyphrase=ps58c6500

τι θα βρείς διαθέσιμο δεν ξέρω λόγω αλλαγής μοντέλων.

Ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση! Θα τα ζυγισω ολα αυτα. Να ειστε παντα καλα.