Samsung NX300

silisab

New member
17 April 2013
99
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα και Καλή Χρονιά σε όλους. Σκέφτομαι για την αγορά της NX300 και εκεί που έχω κολλήσει είναι στο γεγονός ότι έχει αναφερθεί ότι ο φακός του κιτ είναι μέτριος και σε καμία περίπτωση δεν αξιοποιεί τις δυνατότητες της μηχανής. Έχει κάποιος άποψη για το θέμα και αν μπορεί να προτείνει ένα καλύτερο φακό; Ευχαριστώ.

αν ειναι πρωτη σου μηχανη παρε τον κιτ και μην αγχονεσαι, για απλη χρηση θα ειναι μια χαρα φακος.
και μετα οταν θα ξερεις τι ακριβως θες απο φακο θα παρεις ενα καλο

Εκτός από τους Samsung φακούς, υπάρχουν στην αγορά φακοί άλλου κατασκευαστή συμβατοί με την άρμοση ΝΧ; Ευχαριστώ.

Ευχαριστώ, δεν βρίσκω κι εγω κάτι.
Έχω βρει όμως αυτό http://www.amazon.com/Samsung-ED-MA9NXK-Camera-Lens-Accessory/dp/B003MFBY0A, και αναρωτιέμαι το εξής: Μπορεί η ΝΧ300 να παίξει το ρόλο ενός κόμπακτ έξτρα μιρρορλες σώματος για κάποιον που ήδη έχει dslr Pentax (K20D) με μερικά ωραία Pentax φακουδάκια ή δεν; Κάποιος που το έχει κάνει;
Φίλε silisab, με συγχωρείς για την παρέμβαση, υπέθεσα ότι θα σε ενδιαφέρει κι εσένα... Ευχαριστώ!

Βέβαια μπορείς, αλλά βέβαια δεν υπάρχουν ηλεκτρικές συνδέσεις οπότε είναι όλα στο manual. Φυσικά η φωτομέτρηση με προτεραιότητα διαφράγματος δουλεύει κανονικά, είναι κάτι που μπορείς να κάνεις με όλες τις mirrorless.

Από κάποιον που συζητάω σε forum εκτός Ελλάδος μου προτείνουν φακούς της Samyang οι οποίοι θα μπορούν να επικοινωνούν ηλεκτρονικά με το σώμα. Λέτε να είναι σωστό αυτό; Προσωπικά λόγω μικρής εμπειρίας δεν τους έχω ακούσει, αξίζει να το ψάξω περισσότερο;

Από κάποιον που συζητάω σε forum εκτός Ελλάδος μου προτείνουν φακούς της Samyang οι οποίοι θα μπορούν να επικοινωνούν ηλεκτρονικά με το σώμα. Λέτε να είναι σωστό αυτό; Προσωπικά λόγω μικρής εμπειρίας δεν τους έχω ακούσει, αξίζει να το ψάξω περισσότερο;

oi Samyang είναι εξαιρετικοί φακοί αλλά είναι όλοι χειροκίνητης εστίασης