Samsung PS50B650 vs Samsung UE46B7000 ή κάτι άλλο.

click

AVClub Addicted Member
27 July 2007
2,367
Αρχικά σαν απογοητευμένος κάτοχος τηλεόρασης LCD Samsung, τόσο από την τεχνολογία όσο και από την μάρκα, σκόπευα η επόμενή μου τηλεόραση να είναι κάποια 50άρα plasma, με μία ελαφριά προτίμηση στις Panasonic. Διαβάζοντας τα διάφορα τεστ όμως βλέπω ότι η καλύτερη πλάσμα αυτή τη στιγμή σε προσιτή τιμή είναι η Samsung PS50B650.

Παράλληλα όμως ακούω και τα καλύτερα λόγια για τις τελευταίας γενιάς LCD με φωτισμό LED όπως η Samsung UE46B7000 και αρχίζω να μπερδεύομαι. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να επιλέξω μεταξύ των 2 ή κάποια άλλη αντίστοιχη κοντά στις 50” και όχι πάνω από τα 1500ευρώ? Λέτε τελικά να καταλήξω πάλι να πάρω LCD Samsung?

Last edited:
Ευχαριστώ, διάβασα κάτι ότι έχει και ένα σύστημα για να μειώνει τις ανακλάσεις σε φωτεινό περιβάλλον, δεν ξέρω κατά πόσο κάνει διαφορά αυτό.

Kανένας άλλος να με πείσει υπέρ της plasma ή της LCD-LED?

Σε εικονα ειναι και οι δυο κορυφαιες..η 50Β650 ειναι πιο μεγαλη 4" αλλα εχει και το γνωστο κουσουρι των πλασμα (μεση καταναλωση 300 Watt εναντι 100) και η θερμοτητα ισως σου φανει ενοχλητικη τους Καλοκαιρινους μηνες...απο την αλλη βεβαια οι slim LCD εχουν καποια προβληματα ομοιομορφιας του backlight...

Γενικα ειναι μια η αλλη , οποια και να παρεις δεν θα μεινεις δυσαρεστημενος...

Η Μεγαλύτερη μου απογοήτευση από την LCD που έχω ήταν στα τηλεοπτικά κανάλια και ειδικά στις σκούρες εικόνες που έκανε σκιές. Στα DVD & στα HD κανένα πρόβλημα. Οι νέες LCD έχουν βελτιωθεί σε αυτό τον τομέα? Παραμένουν χειρότερες από τις plasma?

Η Μεγαλύτερη μου απογοήτευση από την LCD που έχω ήταν στα τηλεοπτικά κανάλια και ειδικά στις σκούρες εικόνες που έκανε σκιές.

Αυτο δεν εχει σχεση με την τεχνολογια αλλα με τον θορυβο που υπαρχει στην εικονα ειτε λογω κακου σηματος (mosquito noise) για αναλογικα ειτε λογω συμπιεσης (mpeg conmpression) στα ψηφιακα...

Η εικονα στις δυο τηλεορασεις με χαμηλης αναλυσης σηματα SD ειναι παρομοια και απο τις καλυτερες που υπαρχουν λογω του κορυφαιου συστηματος επεξεργασιας "Crystal Engine"...

Ευχαριστώ, μάλλον θα έφταιγε ο επεξεργαστής στην τηλεόρασή μου που τόνιζε τον θόρυβο. Το πρώτο μου κριτήριο τώρα είναι η ποιότητα της εικόνας και το δεύτερο το design και η ευκολία των μενού & συνδέσεων. Θερμοκρασία, κατανάλωση, διαστάσεις, δικτυακές δυνατότητες, ηχητικές δυνατότητες κλπ. δεν με απασχολούν καθόλου.

Η B7000 βασίζεται σε καινούργια τεχνολογία και έχει προβλήματα με το auto dimming. Η B650 έχει καλύτερο μαύρο από τις αντίστοιχες lcd της ίδιας εταιρείας και πολύ καλά πρωτεύοντα και δευτερεύοντα χρώματα. Εχει μόνο κάποια μειονεκτήματα σχετικά με το μαύρο στα 24p.
Δες στο avforums και μετά στο cnet και κρίνε.
Εναλλακτικά σκέψου και τη V10 που είναι εξίσου "δυνατή".

Η B7000 βασίζεται σε καινούργια τεχνολογία και έχει προβλήματα με το auto dimming. Η B650 έχει καλύτερο μαύρο από τις αντίστοιχες lcd της ίδιας εταιρείας και πολύ καλά πρωτεύοντα και δευτερεύοντα χρώματα. Εχει μόνο κάποια μειονεκτήματα σχετικά με το μαύρο στα 24p.
Δες στο avforums και μετά στο cnet και κρίνε.
Εναλλακτικά σκέψου και τη V10 που είναι εξίσου "δυνατή".

Καλα αν συγκρινουμε με την Pioneer Kuro η την Mitsubishi Laser TV ολες οι τηλεορασεις της αγορας εχουν προβλημα με το μαυρο , απο εκει και περα μην τα παραλεμε κιολας...

ΥΓ. Η V10 εχει χειροτερο μαυρο απο την G10 και περιπου στα επιπεδα Β650 (πλασμα ειτε LCD) , εχει και αυτη "μειονεκτημα με το μαυρο"?

Καλα αν συγκρινουμε με την Pioneer Kuro η την Mitsubishi Laser TV ολες οι τηλεορασεις της αγορας εχουν προβλημα με το μαυρο , απο εκει και περα μην τα παραλεμε κιολας...

ΥΓ. Η V10 εχει χειροτερο μαυρο απο την G10 και περιπου στα επιπεδα Β650 (πλασμα ειτε LCD) , εχει και αυτη "μειονεκτημα με το μαυρο"?

Αφού έτσι λένε oι reviewers, εγώ τι να κάνω. Λένε, πολύ καλό μαύρο, αλλά δε φτάνει στα επίπεδα της kuro.

Αφού έτσι λένε oι reviewers, εγώ τι να κάνω. Λένε, πολύ καλό μαύρο, αλλά δε φτάνει στα επίπεδα της kuro.

Και εγω επαναλλαμβανω οτι καμια τηλεοραση LCD η πλασμα δεν φτανει το μαυρο της Kuro...εκτος βεβαια απο καποιες LCD με local dimming που τις ξεπερνουν θεωρητικα αλλα εκει υπαρχουν αλλα πρακτικα προβληματα...

Παιδιά το ζητούμενο εδώ δεν είναι πόσο είναι το μαύρο της Β650 σε σχέση με την Kuro, αλλά σε σχέση με την Β7000 και με τις αντίστοιχες άλλες LCD, όπως επίσης συγκριτικά και πως είναι τα χρώματά της και γενικά η εικόνα που βγάζει με κάθε πηγή σήματος.

Προσωπικα οι μονες LCD τηλεορασεις που θεωρω οτι κοντραρουν την B7000 ειναι η Β750 και η Ζ5500...βεβαια υπαρχει και η κορυφαια Χ4500 αλλα αυτη ειναι εκτος συναγωνισμού λογω τιμης...

Προσωπικα οι μονες LCD τηλεορασεις που θεωρω οτι κοντραρουν την B7000 ειναι η Β750 και η Ζ5500...βεβαια υπαρχει και η κορυφαια Χ4500 αλλα αυτη ειναι εκτος συναγωνισμού λογω τιμης...

Όμως πιστεύεις ότι όλες αυτές οι LCD υπολοίπονται στο μαύρο της plasma Β650?

Όμως πιστεύεις ότι όλες αυτές οι LCD υπολοίπονται στο μαύρο της plasma Β650?

Αυτα ειναι τα δεδομενα για την 50Β850 (σχεδον ομοια σε εικονα με την 50Β650)...

36_446_114.jpg

Και αυτα ειναι για την 46Β7000...

36_461_114.jpg

Η Β7000 φαινεται να εχει καλυτερο μαυρο και contrast...

Τα δεδομενα ειναι απο εδω...

http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=10&ma1=36&mo1=446&p1=5111&ma2=36&mo2=494&p2=5333&ph=16

Σε ευχαριστώ πόλύ, αρκετά κατατοπιστικό. Από τα παρακάτω διαγράμματα όμως φαίνεται οτι η 50B850 έχει πιο σωστά χρώματα από την 46Β7000 ή κάνω λάθος?

50B850
36_446_113.jpg

36_446_112.jpg

46Β7000
36_461_113.jpg

36_461_112.jpg