Samsung QE55Q70A ή Samsung QE55Q80A;

Giorgos_mrg

New member
9 January 2022
2
Καλησπέρα, μόλις μετακόμισα σε νέο σπίτι με πολύ μεγαλύτερο σαλόνι και χρειάζομαι νέα τηλεοραση, η μέχρι τώρα είναι μια f&u 32" full HD...ΔΡΑΜΑ!

Ήμουν ανάμεσα σε κάτι entry level της Samsung AU7172 55" αυτή είχα ξεχωρίσει, αλλά παρατήρησα από πολλά σχολεία αυτό που λέγεται backlight bleeding και τρόμαξα.
Στο πατρικό έχουν μια Samsung TU7092 55" και σε αρκετά σημεία όταν είναι σκοτεινή σκηνή βλέπεις φωτεινά σημεία σαν μπλε μεγάλες κουκίδες...οπότε είπα μακρυά για 500€ και ανέβηκα κατηγορία στις Qled (θα πήγαινα σε oled lg oled a1 αλλά για 55" πάμε στα 900€ και είναι πολύ entry level δεν έχει ούτε VRR και μέτριος ήχος) .

Τώρα έχω μείνει στις q70a και q80a η διαφορά στη τιμή είναι 50€ πιο ακριβή η δεύτερη, αυτό που έχω ξεχωρίσει στην q80 είναι πιο premium κατασκευή (με μικρή διαφορά) και τα 60W στον ήχο έναντι των 20W στη q70..όμως βλέπω από πολλά site ότι το contrast είναι για σκουπίδια και ούτε το local dimming που έχει σαν λειτουργία το σώζει λόγω ADS (IPS) πάνελ.

Η q70a έχει VA λένε και έχει πολύ καλά μαύρα για νυχτερινή θέαση.

Το σαλόνι δε θα το έλεγα και πολύ φωτεινό.

Αυτό που θέλω να δω είναι αν η q80a είναι οντως με VA panel στην Ελλάδα καθώς λένε τα ευρωπαϊκά μοντέλα έχουν VA και μόνο Κίνα και Αμερική IPS, αλλά ούτε αυτό είναι σίγουρο.
Αν όντως έχει VA είναι καλύτερη επιλογή από την q70a θα πιάνει δλδ τα ίδια ή και καλύτερα μαύρα (λόγω της λειτουργίας local dimming που έχει έναντι της q70 που δεν έχει;)

Ξέρω σας ζαλησα, αλλά κοντά 750-800€ είναι αυτά δε θέλω να πάρω τηλεόραση με νεκρά πίξελ, μπλε θολουρες στα μαύρα κτλ.
Ξέρω ότι το γνήσιο νεκρό μαύρο μόνο oled αλλά εκεί έχουμε και το burn in και με παιχνίδια κανάλια με στατικά στοιχεία θα γίνει η στραβή και θα τα κλαίω

Καλησπέρα, μόλις μετακόμισα σε νέο σπίτι με πολύ μεγαλύτερο σαλόνι και χρειάζομαι νέα τηλεοραση, η μέχρι τώρα είναι μια f&u 32" full HD...ΔΡΑΜΑ!

Ήμουν ανάμεσα σε κάτι entry level της Samsung AU7172 55" αυτή είχα ξεχωρίσει, αλλά παρατήρησα από πολλά σχολεία αυτό που λέγεται backlight bleeding και τρόμαξα.
Στο πατρικό έχουν μια Samsung TU7092 55" και σε αρκετά σημεία όταν είναι σκοτεινή σκηνή βλέπεις φωτεινά σημεία σαν μπλε μεγάλες κουκίδες...οπότε είπα μακρυά για 500€ και ανέβηκα κατηγορία στις Qled (θα πήγαινα σε oled lg oled a1 αλλά για 55" πάμε στα 900€ και είναι πολύ entry level δεν έχει ούτε VRR και μέτριος ήχος) τώρα έχω μείνει στις q70a και q80a η διαφορά στη τιμή είναι 50€ πιο ακριβή η δεύτερη, αυτό που έχω ξεχωρίσει στην q80 είναι πιο premium κατασκευή (με μικρή διαφορά) και τα 60W στον ήχο έναντι των 20W στη q70..όμως βλέπω από πολλά site ότι το contrast είναι για σκουπίδια και ούτε το local dimming που έχει σαν λειτουργία το σώζει λόγω ADS (IPS) πάνελ.

Η q70a έχει VA λένε και έχει πολύ καλά μαύρα για νυχτερινή θέαση.
Το σαλόνι δε θα το έλεγα και πολύ φωτεινό.
Αυτό που θέλω να δω είναι αν η q80a είναι οντως με VA panel στην Ελλάδα καθώς λένε τα ευρωπαϊκά μοντέλα έχουν VA και μόνο Κίνα και Αμερική IPS, αλλά ούτε αυτό είναι σίγουρο.
Αν όντως έχει VA είναι καλύτερη επιλογή από την q70a θα πιάνει δλδ τα ίδια ή και καλύτερα μαύρα (λόγω της λειτουργίας local dimming που έχει έναντι της q70 που δεν έχει;) Ξέρω σας ζαλησα, αλλά κοντά 750-800€ είναι αυτά δε θέλω να πάρω τηλεόραση με νεκρά πίξελ, μπλε θολουρες στα μαύρα κτλ.
Ξέρω ότι το γνήσιο νεκρό μαύρο μόνο oled αλλά εκεί έχουμε και το burn in και με παιχνίδια κανάλια με στατικά στοιχεία θα γίνει η στραβή και θα τα κλαίω

Καλησπέρα ,διάβασε το πρώτο ποστ από το νήμα κατόχων Samsung QE Q80A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

και από το Samsung QE Q70A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια υπάρχουν τεστ - reviews για να πάρεις μια πρώτη ιδέα.

Στην Ευρώπη η QE55Q80A είναι LCD με VA panel.

Αν στο "πολύ μεγαλύτερο σαλόνι" η απόσταση θέασης είναι τουλάχιστον τρία μέτρα, θα πρέπει να δεις για 65" και άνω.

Αν στο "πολύ μεγαλύτερο σαλόνι" η απόσταση θέασης είναι τουλάχιστον τρία μέτρα, θα πρέπει να δεις για 65" και άνω.
Όχι εντάξει η 55" είναι κουτί...απλά με όλα αυτά που έχω διαβάσει ακόμα δε ξέρω αν πρέπει να πάρω την q80a η q70a..δεν υπάρχει ούτε ένα review πάνω στο contrast από va panel στην q80a, όλα είναι για την έκδοση IPS...εγώ τη θέλω κυρίως για netflix, 4k ταινίες με το λάπτοπ κτλ...αλλά δε θέλω τα μαύρα να είναι φουλ γκρι όπως βλέπω στα αμερικανικά reviews που κράζουν την q80a και λένε ότι το κατώτερο μοντέλο έχει καλύτερο contrast..

Καλησπέρα ,διάβασε το πρώτο ποστ από το νήμα κατόχων Samsung QE Q80A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

και από το Samsung QE Q70A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια υπάρχουν τεστ - reviews για να πάρεις μια πρώτη ιδέα.

Στην Ευρώπη η QE55Q80A είναι LCD με VA panel.
Όχι εντάξει η 55" είναι κουτί...απλά με όλα αυτά που έχω διαβάσει ακόμα δε ξέρω αν πρέπει να πάρω την q80a η q70a..δεν υπάρχει ούτε ένα review πάνω στο contrast από va panel στην q80a, όλα είναι για την έκδοση IPS...εγώ τη θέλω κυρίως για netflix, 4k ταινίες με το λάπτοπ κτλ...αλλά δε θέλω τα μαύρα να είναι φουλ γκρι όπως βλέπω στα αμερικανικά reviews που κράζουν την q80a και λένε ότι το κατώτερο μοντέλο έχει καλύτερο contrast..
Παρακάτω reviews για την QE Q80A που ενδιαφέρεσαι.
Μην ασχολείσαι με τα reviews για την αμερικάνικη QN55Q80A που είναι με ADS/IPS panel:

65"...[lesnumeriques.com]...Samsung QE65Q80A review...https://www.lesnumeriques.com/tv-televiseur/samsung-qe65q80a-p64799/test.html

55"...[geex.x-kom.pl]...Samsung QE55Q80A review...https://geex.x-kom.pl/recenzje/test-i-recenzja-telewizora-samsung-55q80a/

• Like
Reactions: Giorgos_mrg