Samsung QE55Q80A ή Sony ΧR-55X90J ή αντίστοιχη LG

tempo

Established Member
4 August 2006
200
Kαλησπέρα σας, ψάχνω για αγορά τηλεόραση 55" (όχι OLED) και έχω ψιλοκαταλήξει σε αυτές τις δύο που γράφω στον τίτλο,Samsung QE55Q80A ή Sony ΧR-55X90J.

Θα ήθελα μια βοήθεια αν γνωρίζετε κάποιο θετικό ή αρνητικό για τις τηλεοράσεις που θα έπρεπε να προσέξω.

Μερικά χαρακτηριστικά που θέλω:
1) το δωμάτιο που θα βρίσκεται η τηλεόραση είναι αρκετά φωτεινό (το γράφω γιατί για την samsung δεν μπορώ να βρω τι panel έχει, ενώ η sony έχει VA)

2) η τηλεόραση θα χρησιμοποείται μαζί με ΧΒΟΧ series X οπότε θέλω το καλύτερο δυνατό απο την hdmi 2.1 (το γράφω γιατί δεν ξέρω τι ακριβώς γίνεται με την υποστήριξη της sony στο hdmi 2.1)

3) δεν μπορώ να πάω παραπάνω σε ιντσες (55"), σε χρήματα (όριο 1000) και δεν θέλω OLED

VA panel, με 100 Hz ρυθμό ανανέωσης και local dimming έχουν αμφότερες. Η Q80A μάλλον είναι καλύτερη λύση για gaming. Πάντως, είναι σχετικά ακριβές, σε σύγκριση με τους προκατόχους τους, στην αντίστοιχη περσινή, εκπτωτική περίοδο.

VA panel, με 100 Hz ρυθμό ανανέωσης και local dimming έχουν αμφότερες. Η Q80A μάλλον είναι καλύτερη λύση για gaming. Πάντως, είναι σχετικά ακριβές, σε σύγκριση με τους προκατόχους τους, στην αντίστοιχη περσινή, εκπτωτική περίοδο.
ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση....έχω μπερδευτεί με την samsung γιατί σε ένα site διαβάζω για VA panel και σε άλλο για IPS. Αυτό που λες για το panel είναι σίγουρο;

καλησπέρα σας,
θα ήθελα αν γνωρίζετε να με πληροφορήσετε αν υπάρχει κάποιο μοντέλο LG με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
1) 55 ιντσών
2) πάνελ VA
3) hdmi 2.1
4) Full Array LED
5) 100 Hz ή παραπάνω

έχω μπερδευτεί με τα μοντέλα και στο site της lg δεν βλέπω να γράφει για panel.

Ευχαριστώ

Δεν υπάρχει LCD από την LG στις 55" με VA panel...

ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση....έχω μπερδευτεί με την samsung γιατί σε ένα site διαβάζω για VA panel και σε άλλο για IPS. Αυτό που λες για το panel είναι σίγουρο;

VA panel στην Ευρώπη.