Samsung QE82Q70R vs QE82Q60R vs UE82RU8002

cantona

AVClub Enthusiast
8 September 2008
828
Λούτσα
Είπα να πιστολιάσω την τίμια Sony 60"W855 και να προχωρήσω στην αγορά μιας 82αρας.

Λόγος=αναβάθμιση ποιότητα εικόνας, 4Κ, ταινίες και αθλητικά καθώς και τηλεοπτικό από την απόγευμα για την σύζυγο.Η απόσταση θέασης είναι στα 4+ μέτρα αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μπορώ όταν θέλω να παρακολουθώ και από τα 3(υπάρχει βέβαια και προβολέας με 120")

Η αγορά θα γίνει αυστηρά από mediamarkt σε 48 άτοκες και με το 20% επιστροφή σε yellows.

Σαφώς και η Q7 είναι ανώτερη των άλλων 2 αφού είναι full array έστω και εισαγωγικό σε σχέση με τις ανώτερες αλλά απλησίαστες Q9.

Το ερώτημα είναι, δικαιολογείται η διαφορά τιμής 3000 -2500 -1800 ,, με αυτό που θα δω, έτσι ώστε να επιλέξω κάποια από τις άλλες 2;
Θα μπορούσε να θεωρηθεί προσφορά και καλό ντηλ η αγορά την δεδομένη στιγμή, η Q7 ή κάποια από τις άλλες 2, ή όχι;
Ας δώσουν τα φώτα τους οι γνώστες, για να αποφασίσω να πάω το Σάββατο τελευταία μέρα και να κάνω την κίνηση.
Ευχαριστώ!

Απάντηση: Samsung QE82Q70R Vs QE82Q60R Vs UE82RU8002

Η έλλειψη local dimming σε τόσο μεγάλο panel ίσως να είναι ενοχλητική... Από την άλλη, η διαφορά στην τιμή μάλλον δεν δικαιολογείται. Βάλε και την 85" Sony XG8596 στις επιλογές.

Την είχα στα υπόψιν και την σόνυ, αλλά δεν την βλέπω στο media.
Στην ουσία η Q7 βγαίνει στα 2400 από εκεί, ενώ η σόνυ από Κωτσόβολο ας πούμε βγαίνει στα 2600 , έστω κι έτσι πιστεύετε πως είναι καλύτερη επιλογή η σόνυ;
Ή μόνο στην περίπτωση που μπορεί να την φέρει το media, οπότε με την επιστροφή θα βγαίνει στα 2100 ;

Τελικά πήγα στο media και έχει και την XG8596 στις 85" στα 2600 που με yellows έρχεται στα 2080 και δώρο μια 32αρα tv!
Νομίζω πως τώρα λέει καλύτερα αυτή η προσφορά από την Q70 αφού είναι 400 κάτω και........3" πάνω
Λέω να προχωρήσω....

Στάλθηκε από το SM-N960F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναι τα tests και το συγκριτικό το είδα κι εγώ, αλλά αυτό ακριβώς, η Σόνυ είναι με το ips πολύ σημαντικό νομίζω.
Επίσης η φυσικότητα των χρωμάτων που έχω συνηθίσει τα τελευταία χρόνια με την Σόνυ, μου αρέσει.

Στάλθηκε από το SM-N960F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk