Samsung Set Home Cinema 5.1 HT-H5550W

Principe

Senior Member
27 October 2014
436
Ως αρχάριος, θα ήθελα τη βοήθεια κάποιου που γνωρίζει.
http://www.plaisio.gr/thleoraseis/home-cinema/set/Samsung-Set-Home-Cinema-5-1-HT-H5550W.htm
Μου πρότειναν από το πλαίσιο αυτό το σύστημα.
Θέλω να βλέπω αποκλειστικά ταινίες, είτε μέσω blu-ray player (2d-3d ταινίες), είτε μέσω Western Digital media player. Θα συνδεθεί σε νέα Samsung, μάλλον την H8000 (ή την 7000).

Ρωτάω γιατί βλέπω ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι αντίθετη στην αγορά ολοκληρωμένου συστήματος. Δεν έχω τις γνώσεις για να ψαχτώ για συναρμολόγηση ξεχωριστών ηχείων, ενισχυτή κλπ :(

Nαι, γι' αυτό ρώτησα :)
Το παραπάνω κοστίζει γύρω στα 450 ευρώ. Γενικά μέχρι 600-700 ευρώ θα μπορούσα να διαθέσω. Απλά όμως, διαβάζοντας τα σχόλια των υπολοίπων σε άλλα threads, αντιλήφθηκα ότι μάλλον ούτε να ακούν δεν θέλουν για "ολοκληρωμένα" έτοιμα συστήματα. Και τα χρήματα που θέλω εγώ να δώσω για το σύστημα, αυτοί τα δίνουν μόνο για ενισχυτή και sub. Λογικό βέβαια γιατί έχουν διαφορετικές απαιτήσεις.

http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia...-11-25-04-39-36/eltax-experience-50-timi.html

14231506-8926.jpg

http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia...ogoyfer/yamaha-yst-sw030-8q-black-4-timi.html

large_sku_picture_8f4b4d.jpg.jpg

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=4986

vsx-424-k_optimised_gallery.jpg

Σύνολο: 546 ευρώ

Σου μένουν χρήματα και για τα καλώδια.

Και σίγουρα καλύτερο από οποιοδήποτε all in one σύστημα....

Καλημερα εχω κοιταξει κ εγω τα παραπανω ηχεια μαζι με τον συγκεκριμενο ενισχυτη...πιστευεις οτι μπορει να τα σηκωσει ο ενισχυτης αυτος?
Απο οτι βλεπω ειναι στα 6Ω και 87db τα front...δεν ειναι λιγο ''δυσκολα'' για τον ενισχυτη αυτο?

Ως αρχάριος, θα ήθελα τη βοήθεια κάποιου που γνωρίζει.
http://www.plaisio.gr/thleoraseis/home-cinema/set/Samsung-Set-Home-Cinema-5-1-HT-H5550W.htm
Μου πρότειναν από το πλαίσιο αυτό το σύστημα.
Θέλω να βλέπω αποκλειστικά ταινίες, είτε μέσω blu-ray player (2d-3d ταινίες), είτε μέσω Western Digital media player. Θα συνδεθεί σε νέα Samsung, μάλλον την H8000 (ή την 7000).

Ρωτάω γιατί βλέπω ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι αντίθετη στην αγορά ολοκληρωμένου συστήματος. Δεν έχω τις γνώσεις για να ψαχτώ για συναρμολόγηση ξεχωριστών ηχείων, ενισχυτή κλπ :(

Μην το κανεις ρε φιλε... ειδικα οταν το budget σου ανεβαινει εκει. Φτιαχνεις αξιοπρεπεστατο συστημα με αυτα τα χρηματα ή αν θες το χτιζεις κομματι κομματι ωστε να μην πεσουν και ολα μαζεμενα. Αγορασα πριν 2 χρονια ενα all in one και το μετανιωσα. Το εχω πετσοκοψει απο τοτε ωστε να το συνδυασω με ενισχυτη και αλλα κομματια..

Eυχαριστώ ρε παιδιά για τις απόψεις σας. Ειλικρινά.
Γι' αυτό έκανα και την ερώτηση. Απλώς με έστειλαν προς τα εκεί επειδή δεν θα ακούω καθόλου μουσική και ο τύπος από το μαγαζί μου είπε ότι για ταινίες τα συστήματα αυτά είναι οκ. Γρήγορο στήσιμο και εύκολο.
Ευχαριστώ kblachos για την λεπτομερή παρουσίαση και τις φώτος. Τρομερός.

Καλημερα εχω κοιταξει κ εγω τα παραπανω ηχεια μαζι με τον συγκεκριμενο ενισχυτη...πιστευεις οτι μπορει να τα σηκωσει ο ενισχυτης αυτος?
Απο οτι βλεπω ειναι στα 6Ω και 87db τα front...δεν ειναι λιγο ''δυσκολα'' για τον ενισχυτη αυτο?

Για ένα entry level σύστημα με normal εντάσεις είναι μία χαρά.

Για να καταλάβω τελικά. Τα συστήματα αυτά, τα ολοκληρωμένα, κάποια Samsung που κοστίζουν και 1500 ευρώ... τελικά σε ποιους απευθύνονται; Γιατί κοστίζουν τόσο πολύ τότε αφού είναι μετριότητες;
Ακόμα και το σύστημα που ανέφερα (τίτλος του παρόντος thread) κοστίζει 500 ευρώ περίπου. Για ποιους είναι τελικά αφού δεν είναι ούτε γι' αυτούς που θέλουν να βλέπουν μόνο ταινίες;

Οκ, να το δεχτώ το σχόλιό σου, υπονοείς ότι βαριέμαι να ασχοληθώ. Σε πληροφορώ ότι ψάχτηκα και ασχολήθηκα. Απλά δεν κατάλαβα πολλά. Δεν είναι εύκολη η ορολογία και κυρίως το τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις αυτές. Θεωρία που πρέπει να διαβάσει κάποιος για να μάθει. Μπορεί να μην υπάρχει ο χρόνος ή η άνεση ή ακόμα και οι βασικές γνώσεις για να ψαχτεί κάποιος για πιο "βαθιά". Εγώ το προσπάθησα και δεν μπόρεσα να καταλάβω. Δεν βαριέμαι σίγουρα πάντως.

Μην αρπαζεσαι γιατι πραγματικα δεν το εννοουσα υποτιμητικα. Ημουν σε ουρα στο τεβε και χαζολογουσα στο φορουμ το πρωι. Δεν μπορουσα να γραψω κατεβατα απο το κινητο. Η αληθεια ειναι ομως οτι αυτα τα συστηματα (ως επι το πλειστον) απευθυνονται σε οσους δεν θελουν να ασχοληθουν. Θελουν απλα να αγορασουν κατι, να πανε σπιτι να το βγαλουν απο το κουτι και να ειναι σιγουροι οτι θα "παιξει". Εκανα το ιδιο πραγμα το δεκεμβριο του '12 οταν πηρα και εγω all in one. Εγω ομως τοτε δεν ειχα το δικο σου budget, ειχα μονο 3 κατοσταρικα, οποτε το all in one ηταν μονοδρομος. Εσυ που εχεις πιο μεγαλο, θα ηταν χαζομαρα να πας να παρει κατι τετοιο. Σιγουρα αν κατσεις να το ψαξεις σε βαθος θα τρελλαθεις, ειδικα οταν ειναι το πρωτο που στηνεις και δεν εχεις μεγαλη εμπειρια απο ηχεια κτλπ. Διαβαζω και εγω πραγματα που λενε αλλοι εδω μεσα σχετικα με το πως δενουν τα μπρος με τα πισω ηχεια και τον sub και αναθεμα αν καταλαβαινω τι λενε :) Χιλιες φορες να παρεις παντως αυτο που σου προτεινε ο kblachos στην 1η σελιδα παρα κανενα all in one, που στην καλυτερη, μετα απο 2-3 χρονια θα χρησιμοποιεις μονο το blue ray player.

Δεν αρπάχτηκα. Απλά ήθελα να σου πω ότι με μία κοφτή πρόταση, κάποιος μπορεί να το πάρει στραβά. Εγώ όμως δεν το πήρα γιατί ξέρω ότι έχω άγνοια.
Πάντως, για να είμαι ειλικρινής, πίστευα και πιστεύω ότι τα χρήματα που διαθέτω για αγορά συστήματος είναι λίγα, γι' αυτό έγραψα ότι πάω για τέτοιο σύστημα. Γιατί ήμουν βέβαιος ότι θα μου έγραφαν ότι με αυτά τα χρήματα δεν μπορώ να κάνω κάτι αξιοπρεπές :)

Αυτό που ζητάς Principe να εξηγηθεί δεν είναι κάτι που εξηγείται σε ένα post. Γι' αυτό και σου προτάθηκε εξ' αρχής ένα σύστημα με διακριτές μονάδες, για να σε βγάλει από τον κόπο. Σου κόβει δρόμο και χωρίς πολλά πολλά σε εισάγει σε βασικές καταστάσεις home cinema χωρίς τις ελλείψεις και εκπτώσεις που έχουν τα all-in-one.

Τα all-in-one σε σχέση με τις διακριτές μονάδες είναι ό,τι ήταν τα ηχοσυστήματα mini ή midi σε σχέση με τα hi-fi (τα γνωστά ως φέτες) στο παρελθόν. Ευκολία και τίποτε παραπάνω.

Ακόμα και ακριβότερο all-in-one να αντιπαραθέσεις μπροστά σε αυτό που σου προτάθηκε, θα το μαζεύουν με τα κουταλάκια το all-in-one σε όλα τα επίπεδα. Μόνο για ντιζαινάτες καταστάσεις ευκολίας προτείνονται.

Last edited: