Samsung τηλεοραση,μου τελειωσε!

Το κοστος επισκευης μου ειπαν ηταν 800 αλλα δεν υπαρχει ανταλλακτικο,Η αγορα εγινε Σεπτεμβριο του 2008 αρα3,5 χρονια.
Λοιπον μην σας κουραζω αλλο και βαζω σε κινδυνο και το φορουμ..
Ευχαριστω και ευχομαι να μην συμβει σε αλλο φιλο οτι σε εμενα.

Δεν βάζεις σε κίνδυνο το φόρουμ. Τον εαυτό σου βάζεις.

Καλησπερα,θα ηθελα να ρωτησω οποιον εμπειρο ξερει ποσος θεωρειται οχρονος ζωης μιας συσκευης αιχμης τεχνολογιας οπως αποκαλουν τις τηλεορασεις.Δεν εννοω τις 10.000ωρες γιατην πτωση φωτεινοτητος αλλα τον μεσο χρονο ζωης λειτουργιας.Ευχαριστω.

Είναι λίγο λαχείο. Εμένα γενικά δεν μου έχει τύχει να χαλάσει τηλεόραση. Μια φιλιπς LCD (9731) που είχα σταμάτησα να την χρησιμοποιώ γύρω στις 10.000-14.000 ώρες (μέσα σε περίπου 3 χρόνια), η 9705 που έχω τώρα (τον Σεπτέμβρη κλείνει 2 χρόνια) έχει 7.400 ώρες, μια σαμσουνγκ R86 (αγορά τέλη 2007) παίζει ακόμα...
Η R86 ήταν ίδια εποχή με την F86...

Καλησπέρα σας... όντως κάνουν την πάπια.... αίσχος πάντως... εάν διαβάσατε και την δική μου φρέσκια ιστορία με μία Philips 9732 42" όπου βέβαια υπάρχει ανταλλακτικό μιας και πρόκειται για inverter αλλά μου ζητάνε 148 για μία τηλεόραση 2500 !!!!!!!!!!!!!!!! έχω καταφύγει βέβαια και σε INKA και σε άλλους οργανισμούς προστασίας καταναλωτών αλλά απάντηση δεν πήρα ακόμα (και δεν νομίζω πως θα πάρω ποτέ) όπως επίσης μίλησα με live chat με την Philips στο Βέλγιο αλλά το μόνο που μου λέγανε είναι να προσπαθήσω να τα "βρω" με την Philips Hellas και ότι δεν μπορούν να κάνουνε κάτι αυτοί. Όπως έγραψε ένας φίλος στο δικό μου το post μετά τα δύο χρόνια η νομοθεσία δεν μας καλύπτει ΔΥΣΤΥΧΩΣ και παρόλο που το πρόβλημα οφείλεται σε αστοχία υλικού (με πολύ μικρό κύκλο ζωής σε αντιστοιχία με τα λεφτά που έδωσα για την τηλεόραση). Εννοείτε βέβαια πως δεν πρόκειται να ξαναπάρω προϊόντα της PHILIPS και όσο περνάει από το χέρι μου δεν πρόκειται να προτείνω σε φίλους και γνωστούς προϊόντα τους. Προσωπικά το μόνο που μου έμεινε να κάνω είναι να πάρω πίσω την τηλεόραση ελπίζοντας να μην μου ζητήσουν χρήματα ελάχιστης χρέωσης γιατί θα τους την φέρω κολάρο! (απο ότι είδα κάτι λέει στο χαρτί που μου δώσανε όταν την άφησα για το ότι η εταιρία είναι σε θέση να ζητήσει χρήματα για ελάχιστη χρέωση αλλά δεν το υπέγραψα και ούτε πρόκειται να το υπέγραφα εάν μου το ζητούσε).

Last edited:
Φιλε petasis δεν ρωταω για τις γνωστες 10-15.000 των πλασμα η 60-75.000 των lcd'σταθερης 'φωτεινοτητας του πανελ.Ρωταγα αν ξερεται διαρκεια ζωης σαν ολοκληρωμενη συσκευα πακετο με κυκλωματα,πλακετες κλπ.
Απο φιλο δικηγορο πηρα αυτο και η ερευνα συνεχιζεται.
Βάσει του άρθρου 5 (6) του Ν. 2251/94 «Προστασία των καταναλωτών» ο προμηθευτής καινούργιων διαρκών καταναλωτικών αγαθών οφείλει να εξασφαλίζει στους καταναλωτές τη συνεχή παροχή τεχνικών υπηρεσιών για τη συντήρηση και επισκευή τους για χρονικό διάστημα ίσο με την πιθανή διάρκεια της ζωής τους. Επίσης, οφείλει να εξασφαλίζει στους καταναλωτές την ευχέρεια προμήθειας των ανταλλακτικών και άλλων τυχόν προϊόντων, που απαιτούνται για τη χρήση τους σύμφωνα με τον προορισμό τους, για όλη την πιθανή διάρκεια της ζωής τους.
Ερωτημα λοιπον η διαρκεια ζωης μιας τηλεορασης ειναι 3,5 χρονια[5 λεει ο φιλος petasis οτι ειναι το μοντελο μουαλλα εγω την πηρα Σεπτεμβρη του 2008,τελος παντων]ερωτηση λοιπον αγοραζουμε τηλεοραση για 4-5 χρονια και μετα θελουν πεταμα Η ο νομος θεωρει μια μεση ζωη τα 10 χρονια και στα οποια οφειλει ο κατασκευαστης να διαθετει ανταλλακτικα;Φυσικα το ερωτημα δεν ειναι θεωρητικο,ασχετα αν αυτοι θελουν να πιστευουμε την κουρτινα 1.
Σιγουρα δεν παιρνεις τηλεοραση για 40 χρονια ,με 12 ωρες την ημερα εχεις χοντρικα 14χρονια,εγω σου λεω 10,οχι ομως και 3,5-4 και μαλιστα με πολυ πιο νορμαλ λειτουργια απο το παραδειγμα.
Ειδωμεν......

Καλημέρα σας. Δεν ξέρω για την διάρκεια ζωής που δίνει η κάθε εταιρία για τις συσκευές της. Το μόνο που ξέρω είναι ότι τα υλικά που χρησιμοποιούν σχεδόν πάντα με μερικές εξαιρέσεις είναι δοκιμασμένα από τις εταιρίες να έχουν ένα μέσο κύκλο ζωής λίγο αργότερα από τα 2 χρόνια όπου και τελειώνει η εγγύηση! Με τον τρόπο αυτό μπορούν να συνεχίσουν να παίρνουν "μίζες" από εμάς τους καταναλωτές χωρίς βέβαια να μας καλύπτει ο νόμος γιατί με μία απλή λογική το να πάρεις πχ. μια τηλεόραση με κόστος 1500 με 3000 ευρώ θα έπρεπε να σε καλύπτουν και με διαθέσιμα ανταλλακτικά αλλά και με δωρεάν εξυπηρέτηση τουλάχιστον 5 χρόνια και όχι 2 που είναι τώρα και με το πέρας 2 ετών "γεια σας δεν σας ξέρω".

Φιλε petasis δεν ρωταω για τις γνωστες 10-15.000 των πλασμα η 60-75.000 των lcd'σταθερης 'φωτεινοτητας του πανελ.Ρωταγα αν ξερεται διαρκεια ζωης σαν ολοκληρωμενη συσκευα πακετο με κυκλωματα,πλακετες κλπ.

Εγώ σου απάντησα πόσες ώρες λειτουργίας έχουν λειτουργήσει οι δικές μου τηλεοράσεις. Δεν είναι γενικές αναφορές σε ώρες. Διάρκεια ζωής (αναμενόμενη) δεν σημαίνει ότι όλες οι τηλεοράσεις θα την πιάσουν.
Απο φιλο δικηγορο πηρα αυτο και η ερευνα συνεχιζεται.
Βάσει του άρθρου 5 (6) του Ν. 2251/94 «Προστασία των καταναλωτών» ο προμηθευτής καινούργιων διαρκών καταναλωτικών αγαθών οφείλει να εξασφαλίζει στους καταναλωτές τη συνεχή παροχή τεχνικών υπηρεσιών για τη συντήρηση και επισκευή τους για χρονικό διάστημα ίσο με την πιθανή διάρκεια της ζωής τους. Επίσης, οφείλει να εξασφαλίζει στους καταναλωτές την ευχέρεια προμήθειας των ανταλλακτικών και άλλων τυχόν προϊόντων, που απαιτούνται για τη χρήση τους σύμφωνα με τον προορισμό τους, για όλη την πιθανή διάρκεια της ζωής τους.
Ερωτημα λοιπον η διαρκεια ζωης μιας τηλεορασης ειναι 3,5 χρονια[5 λεει ο φιλος petasis οτι ειναι το μοντελο μουαλλα εγω την πηρα Σεπτεμβρη του 2008,τελος παντων]ερωτηση λοιπον αγοραζουμε τηλεοραση για 4-5 χρονια και μετα θελουν πεταμα Η ο νομος θεωρει μια μεση ζωη τα 10 χρονια και στα οποια οφειλει ο κατασκευαστης να διαθετει ανταλλακτικα;Φυσικα το ερωτημα δεν ειναι θεωρητικο,ασχετα αν αυτοι θελουν να πιστευουμε την κουρτινα 1.

Τα 10 χρόνια από που προκύπτουν; Την πιθανή διάρκεια ζωής την αποφασίζει ο κατασκευαστής, και την λέει σε σένα (άρθρο 3 του ίδιου νόμου).
Σιγουρα δεν παιρνεις τηλεοραση για 40 χρονια ,με 12 ωρες την ημερα εχεις χοντρικα 14χρονια,εγω σου λεω 10,οχι ομως και 3,5-4 και μαλιστα με πολυ πιο νορμαλ λειτουργια απο το παραδειγμα.
Ειδωμεν......

Αν δεις τα νήματα εδώ στο φόρουμ, θα δεις πολλές τηλεοράσεις να χαλάνε πριν κλείσουν 4 χρόνια.

Αυτά που υποστηρίζεις περί έμμεσης παραδοχής σφάλματος σχεδιασμού επειδή σου έκαναν 50 ευρώ έκπτωση σε επόμενη αγορά, είναι δικά σου συμπεράσματα, και θα σου συνιστούσα προσοχή που τα γράφεις, γιατί μπορεί να βρεθείς μπλεγμένος. Δεν ξέρω αν γνωρίζεις το περιστατικό με ανάρτηση σε blog ιστορικό ενός χαλασμένου imac εντός εγγύησης, και την αγωγή που του ασκήθηκε για τους χαρακτηρισμούς που απέδωσε. Μόνο 200.000 ευρώ αποζημίωση ζήταγαν...

Ας μην γράφουμε υπερβολές.

Το ότι η τηλεόραση είναι πενταετίας πάντως δεν σημαίνει ότι είχε μικρο χρόνο ζωής όπως πιστεύει ο φίλος.

Πολλές από τις σύγχρονες τηλεοράσεις (LCD/plasma) δεν κρατάνε ούτε καν πενταετία.

Φιλε petasis δεν ρωταω για τις γνωστες 10-15.000 των πλασμα η 60-75.000 των lcd'σταθερης 'φωτεινοτητας του πανελ.

Ξέχασες ένα μηδενικό. 100,000 ώρες είναι.

Γιατί θεωρείς ότι πραγματικό περιστατικό είναι υπερβολές; Δεν θυμάσαι το περιστατικό με την αγωγή αντιπροσώπου της apple επειδή είχε αναρτήσει κείμενο με χαρακτηρισμούς για την εταιρία;

Δεν νομίζω ότι μιλάμε για την ίδια περίπτωση.

Το συγκεκριμένο μέλος πέρα από την πικρία του (που και εγώ δεν την βρίσκω δικαιολογημένη) δεν εξύβρισε ούτε δυσφήμησε την Samsung.

Στην ανάρτηση #9 άρχισε τα "μ@@@@ς", τα "golden boys-idiots", και τα "περί αποδοχής" σχεδιαστικού σφάλματος. Μετά στο #14, "Ακολουθει σειρα κειμενων-παραπονων σε περοδικα,σαιτ,προστασια του καταναλωτη κ.λ.π.Μονο 'εικονικα το λεω' δυο αναγνωστες σε καθε περιοδικο η σαιτ αποφασισουν να μην παρουν κορεατικο σουσι κατεψυγμενο ,ποιος χανει οεοοο!!!!!!".

Δηλαδή να μην του δώσω μια συμβουλή; Να τον αφήσω να εκφράσει τον θυμό του ελεύθερα, λέγοντας πράγματα που αν χρειαστεί δεν μπορεί να απαντήσει;
Και ΑΝ συμβεί κάτι, να τρέχει μετά;

Καλησπερα δεν νομιζω οτι εχει νοημα να σας παιδευω παραπανω.Κλεινω συνοψιζοντας την θεση μου.
1]Ειναι υποχρεωμενοι να παρεχουν τεχνικη υποστηριξη-ανταλλακτικα και μετα το περας της εγγυησης για μια δεκαετια.Μου το επιβεβαιωσε και επιχειρηματιας με high-end,home cinema καταστημα,θα ξερει καλυτερα απο εμας.
2]Αν δεν μπορουν η δεν διαθετουν ανταλλακτικο ας προβουν σε αντικατασταση εκ μερους τους της συσκευης με μια αναλογων χαρακτηριστικων και εγω ας πληρωνα οσο θα εκανε η επισκευη και αυτη το μεριδιο τους γιατην αβλεψια τους , την ελλιπη υποστηριξη τους και την ταλαιπωρια μου
3]δεν απαιτω να γερασω με την συσκευη αλλα οχι να λεγετε πως 4-5 χρονια ειναι ο χρονος ζωης τους και οτι σιωπηρα θελουν να τους δινουμε 2χιλιαρικα αν τετραετια.Τοτε ειμαι πολυ τυχερος που το home cinema που διαθετω και το χρησιμοποιω δεν εχει κανει κιχ εδω και 9 χρονια και πιστεψτε με καποτε ειχε πολλααα χρηματα τοτε που ηταν παχιες οι αγελαδες.
4]η προταση τους [που δεν με ξαναπηραν,ξερουν αυτοι]να μου πουλησουν υποδεεστερη συσκευη με την τρελλη εκπτωση των 50ευρω με κανει να πιστευω πως με θεωρουν υποχειριο-πελατη και βλακα
5]τους χαρακτηρισμους τους ειπα,το παραδεχομαι,δεν αναιρω αλλα ζητω συγγνωμη απο ολους σας που μεσα στα νευρα μου εριξα το επιπεδο του φορουμ
6]ξερω οτι σαν μοναδα δεν τους νοιαζω,νουμερα εσοδα-εξοδα μετρουν,μπορει να εχω παραπονα και να μην ξαναγορασω προιον τους,αλλα αυτο ειναι δικαιωμα μου οπως αλλων εδω μεσα ειναι δικαιωμα τους να εχουν την ιδια θεση για αλλες εταιριες.Ο καθεις με την ιστορια του.Μονο σας ευχομαι ειλικρινα να μην δωσετε τα τοσα δυσευρυτα ευρω σας και βρεθειτε στην δικια μου θεση γιατι οι εποχες αλλαξαν και ολοι γνωριζουμε 'ποσο εσφιξαν τα γαλατα'.Το συναισθημα ειναι αποκαρδιωτικο τουλαχιστον.
7]ειμαι σιγουρος πως μαθαινουν οτι γραφουμε,δεν ειμαι αφελης.Θα δω πως θα συνεχισω .
λοιπον σας ευχαριστω ολους σας για τις γνωμες σας και την συζητηση.

χαχα φοβεροο
πριν 5 λεπτα απολυθηκα απο την δουλεια μου!Ωραια μου παει τα χαστουκια γινονται και πιο ηχηρα!
Λοιπον ας κλεισει το θεμα,συγγνωμη που σας ταλαιπωρησα,εχω να ασχοληθω πια με πολυ σοβαροτερα θεματα.

υ.γ συγγνωμη μαμα samsung!!!!!!!!

Καλο κουραγιο φιλε μεσα απο την καρδια μου και καλη τυχη ,καθε εμποδιο για καλο ! να το θυμασαι !

φυλε υπομονη δεν εισαι μοναδικος και γω μαζι απο τον γεναρη.......1000000 ανεργοι υπαρχουν και αυξανονται.........και ακομα
τη μας περιμενει ;;;; συγνωμη γιατο εκτος θεματος στο φορουμ