Samsung UE F5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

THANOS8

New member
15 December 2010
15
Καλημερα
Απο εχθες ειμαι κατοχος της UE32F5500 την οποια αγορασα στα 394 ευρω απο e-shop για δευτερη τηλεοραση.
Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι αρκετα καλες
Μετρια εικονα για θεαση αναλογικων καναλιων αν και θελει σιγουρα ρυθμισεις και πιθανως να την αδικω γιατι την συγκρινω με την UE46D6530 που εχω στο σαλονι και η εικονα της ειναι κρυσταλλο, δεν εχει καθολου clouding οσο και αν το εψαξα με κλειστα φωτα με σκοτεινα βιντεακια και γενικα ευτυχως δεν παρατηρησα προς το παρον κανενα προβλημα στην οθονη. Ο mediaplayer επαιξε απροβληματιστα οτι και αν δοκιμασα.
Αυτο που με εντυπωσιασε ειναι η ταχυτητα της στα menu, στο smarthub, στην πλοηγηση στο internet αλλα γι αυτο μαλλον ευθυνεται ο dualcore επεξεργαστης που διαθετει. Τη συνδεσα με wifi και ειδα live streaming απο sportlemon κατι που με την αλλη τηλεοραση μου δεν το καταφερνω παντα.
Πιστευω πως ειναι μια καλη επιλογη για τον σκοπο που την πηρα δηλαδη σαν δευτερη τηλεοραση για θεαση καναλιων, παιδικων απο το mediaplayer για τα πιτσισρικια και live streaming απο internet.
Γενικα για καποιον που δεν εχει πολλες απαιτησεις απο μια τηλεοραση και θελει απλη θεαση καναλιων, αξιοπιστο mediaplayer, smart tv και πλοηγηση sto internet νομιζω οτι ειναι μια καλη επιλογη στα λεφτα που την πηρα (394 ευρω)οταν η πιο φθηνη τιμη στο σκρουτζ ειναι 489 ευρω.
Θα επανερθω τις επομενες μερες αφου ασχοληθω περισσοτερο μαζι της.

ΥΓ: Εκανα εξαγωγη απο την UE46D6530 την λιστα καναλιων σε usb και οταν δοκιμασα να κανω import στην UE32F5500 μου εβγαλε μη συμβατο αρχειο. Το αρχειο που εβγαλα απο την UE46D6530 εχει ονομασια ''channel_list_UE46D6500_1101.scm'' στη συνεχεια εκανα ενα export και απο την UE32F5500 και εβγαλε ενα αρχειο με ονομα ''channel_list_UE32F5500_1201.scm''. Προφανως αν κρινω απο τις ονομασιες ειναι καποια ποιο καινουρια εκδοση για export channel list. Ξερει κανεις πως μπορω να κανω καποια μετατροπη στα αρχεια ωστε να υπαρξει συμβατοτητα μεταξυ των 2 τηλεορασεων;

....................................Edit εκ της διαχείρισης .........................................

SANSUNG UE F5500

ue42f5500.jpg

Ιστοσελίδα κατασκευαστή

46 --> http://www.samsung.com/gr/consumer/tv-audio-video/television/led-tv/UE46F5500AWXXH
42 --> http://www.samsung.com/gr/consumer/tv-audio-video/television/led-tv/UE42F5500AWXXH
32 --> http://www.samsung.com/gr/consumer/tv-audio-video/television/led-tv/UE32F5500AWXXH

Reviews

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ue42f5500-201308193252.htm

Λίστα κατόχων

1. THANOS8....................................11/5/2013.....................................32
2. kotikos........................................16/5/2013....................................
3. alextrela......................................17/7/2013....................................32
4. K_stam........................................12/12/2013..................................40
5. murcielago650...............................15/12/2013.................................40
6. deviant.........................................16/12/2013.................................40
7 sargus..........................................16/12/2013.................................

Last edited by a moderator:
Re: Samsung UE32F5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

UE42F5500:type panel...42R6AF0S........T-MST12DEUC-1008.1
UE32F5500:type panel...32R6AF0S........T-MST12DEUC_1011.0

Εκανες πιστευω την καλυτερη επιλογη αναμεσα σε συτη και το περσινο μοντελο LG που κοιταζες
Καλοριζικη και καλες θεασης:smile:

Καλορίζικη και απο εμένα.Την έχω και εγώ στο υπνοδωμάτιο και είμαι αρκετά ευχαριστημένος.Το DLNA της είναι αρκετα καλο. Αναγνωριζει και παιζει ολα τα αρχεια (avi,mkv) μεσω δικτυου εκτος των mp4 σε ενα xtreamer mk1 που εχω στο σαλονι και το χρησιμοποιω και σαν nas πραγμα που δεν εκαναν προηγουμενα μοντελα (τα βλεπουν αλλα δε τα παιζουν) χωρις ομως πολλες δυνατοτητες οπως εξωτερικοι υποτιτλοι και κινηση μπρος-πισω. (Προφανως λυνεται χρησιμοποιωντας το allshare της samsung σε καποιο pc-nas (ή minidlna στο mk1)).
Αυτο ομως που θα ηθελα να σε ρωτησω, πριν προβω σε καποια αγορα,αν εχεις χρησιμοποιησει καποιο ασυρματο πληκτρολογιο και κατα ποσο καλα συνεργαζεται μαζι του ειδικα για την πλοηγηση στο δικτυο.
Σκεφτομαι την αγορα ενος logitech k400 (http://www.avclub.gr/forum/showthre...Wireless-Touch-K400-Πληκτρολόγιο-touchpad-3-5).

UE42F5500:type panel...42R6AF0S........T-MST12DEUC-1008.1
UE32F5500:type panel...32R6AF0S........T-MST12DEUC_1011.0

Αυτο σημαινει οτι ειναι AUO και 50Hz το πανελ?

Με γεια και καλές θεάσεις.

Μια ένσταση μόνο , αναλογικά κανάλια σε τηλεόραση του 2013 είναι σαν να αγοράζεις νέο αμάξι και να του βάζεις να κάψει μαζούτ.

Με γεια και καλές θεάσεις.

Μια ένσταση μόνο , αναλογικά κανάλια σε τηλεόραση του 2013 είναι σαν να αγοράζεις νέο αμάξι και να του βάζεις να κάψει μαζούτ.

Φιλε Yperion δυστυχως φροντισε γι αυτο η Digea. Στη Σερρες λοιπον που μενω oπως και σε πολλες αλλες επαρχιακες πολεις δεν εχει ερθει ακομα η Digea. Οποτε τα αναλογικα ειναι μονοδρομος.

Καλορίζικη και απο εμένα.Την έχω και εγώ στο υπνοδωμάτιο και είμαι αρκετά ευχαριστημένος.Το DLNA της είναι αρκετα καλο. Αναγνωριζει και παιζει ολα τα αρχεια (avi,mkv) μεσω δικτυου εκτος των mp4 σε ενα xtreamer mk1 που εχω στο σαλονι και το χρησιμοποιω και σαν nas πραγμα που δεν εκαναν προηγουμενα μοντελα (τα βλεπουν αλλα δε τα παιζουν) χωρις ομως πολλες δυνατοτητες οπως εξωτερικοι υποτιτλοι και κινηση μπρος-πισω. (Προφανως λυνεται χρησιμοποιωντας το allshare της samsung σε καποιο pc-nas (ή minidlna στο mk1)).
Αυτο ομως που θα ηθελα να σε ρωτησω, πριν προβω σε καποια αγορα,αν εχεις χρησιμοποιησει καποιο ασυρματο πληκτρολογιο και κατα ποσο καλα συνεργαζεται μαζι του ειδικα για την πλοηγηση στο δικτυο.
Σκεφτομαι την αγορα ενος logitech k400 (http://www.avclub.gr/forum/showthre...Wireless-Touch-K400-Πληκτρολόγιο-touchpad-3-5).

Kotikos δεν προλαβα ακομα να ψαξω για συμβατα πληκτρολογια και ποντικια γιατι εχω ενα θεμα με την τηλεοραση για το οποιο θελω την βοηθεια σας και μαλιστα οσο τον δυνατον γρηγοροτερα. Θα σας περιγραψω με λιγα λογια τι συνεβη.
Πριν αγορασω την τηλεοραση μπηκα στο site της samsung Hellas για να δω τα χαρακτηριστικα της και εγραφε οτι η τηλεοραση διαθετει και δορυφορικο δεκτη. Οταν την παρελαβα διαπιστωσα οτι δεν εχει δορυφορικο δεκτη. Αμεσως επικοινωνησα με τη samsung και διαμαρτυρηθηκα λεγοντας τους οτι αγορασα ενα προιον τους με χαρακτηριστικα διαφορετικα απο αυτα που διαφημιζουν στο site τους. Αφου η κοπελα με την οποια μιλουσα διαπιστωσε οτι οντως στο site τους γραφει οτι διαθετει δορυφορικο δεκτη κρατησε τα στοιχεια μου και μου ειπε οτι θα επικοινωνησουν ξανα μαζι μου. Την επομενη μερα μου τηλεφωνησε καποιος απο τη samsung και μου ειπε να παω την τηλεοραση στο εξουσιοδοτημενο service για να τη τσεκαρει ο τεχνικος και να τους στειλει καποια στοιχεια που χρειαζονται. Την πηγα ειδε ο τεχνικος οτι δεν εχει δορυφορικο δεκτη και μου ειπε οτι θα την κανει RMA και οτι θα επικοινωνησει μαζι μου καποιος απο samsung για να μου προτεινει αντικατασταση με καποιο αλλο μοντελο. Εδω θελω τη βοηθεια σας. Τι να τους ζητησω; Αν μου προτεινουν καποιο παλιοτερο μοντελο με δορυφορικο δεκτη ,το οποιο δεν το δεχομαι με τιποτα τι να τους πω; Γενικα τι δικαιωματα εχω και πως να χειριστω το ολο ζητημα; Εγω θελω μια τηλεοραση της σειρας F με τα χαρακτηριστικα αυτης που αγορασα συν δορυφορικο δεκτη οτι δηλαδη ελεγαν στο site τους οτι διαθετει το συγκεκριμενο μοντελο. Φυσικα την επομενη μερα απο την καταγγελια μου στο site τους εγινε η απαραιτητη διορθωση και πλεον η τηλεοραση δεν διαθετει και επισημα δορυφορικο δεκτη.

Να ζητήσεις όποια 32άρα σειρά F έχει δορυφορικό δέκτη. Τσέκαρε πχ. την F6510 να δεις. Αν δεν έχει καμία δεν ξέρω τότε τι μπορεί να γίνει.

ΥΓ. Το ξέρω ότι δεν φταις εσύ για το ότι η Ελλάδα είναι 20 χρόνια πίσω φίλε μου και έχει ακόμη αναλογικά κανάλια απλώς κάνω μια διαπίστωση.

Να ζητήσεις όποια 32άρα σειρά F έχει δορυφορικό δέκτη. Τσέκαρε πχ. την F6510 να δεις. Αν δεν έχει καμία δεν ξέρω τότε τι μπορεί να γίνει.

ΥΓ. Το ξέρω ότι δεν φταις εσύ για το ότι η Ελλάδα είναι 20 χρόνια πίσω φίλε μου και έχει ακόμη αναλογικά κανάλια απλώς κάνω μια διαπίστωση.

Τι εννοεις λεγοντας αν δεν εχει καμια δεν ξερω τι μπορει να γινει; Υπαρχει περιπτωση ολοκληρη samsung να μην μπορει να βρει μια τηλεοραση; Αν μου πουν κατι τετοιο θα προχωρησω σε επισημη καταγγελια στο ΚΕ.Π.ΚΑ και στη μαμα samsung και οπου αλλου μπορω

Παντως και εγω περσι ηθελα να παρω 32αρα προσιτη tv που να ενσωματωνει δορυφορικο δεκτη και βρηκα μια Samsung UE32ES5500 εδω Ελλαδα στα 460 ευρω,αλλα δεν ειχε δορυφορικο δεικτη,και ετσι στραφηκα στην αντιστοιχη γερμανικη ES5700 παραλλαγη απο αμαζον που ειχε και πηρα αυτην.
Το πολυ πολυ να τους πεις να σου φερουν απο εξωτερικο αντιστοιχο μοντελο με ιδια χαρακτηριστικα που να ενσωματωνει δορυφορικο δεκτη,αν δεν εχει εδω αντιστοιχο μοντελο.

Παρεμπιπτόντως να ενημερώσω ότι πήρα το Logitech K400 και συνεργάζεται άψογα με την tv. Κάποιοι, δε, συνδυασμοί (fn+f5 -f12) λειτουργούν ως volume up-down channel + - άνοιγμα μενού, Smarthub κλπ.
Αν ήταν και φωτιζόμενο θα ήταν η καλύτερη επιλογή.

Καλησπερα
Μετα απο εντονη διαφωνια με τη Samsung Hellas και το απαραιτητο e-mail (κραξιμο) στο Samsung Head Office Complain Department αλλα και στο facebook σε διαφορες σελιδες της samsung τελικα αναγνωρισαν το λαθος τους (βλεπε post #8) και θα μου αντικαταστησουν την τηλεοραση με την UE40F6500 (δεν υπηρχε 32αρα οποτε μου εδωσαν και παραπανω ιντσες). Το γραφω αυτο για να δειξω οτι θελουν λιγη παραπανω πιεση για να κανουν τα αυτονοητα. Ενω η Samsung Hellas τελικα αποφασισε να μην μου αλλαξει την τηλεοραση οπως μου ειχαν υποσχεθει με την δικαιολογια οτι η τηλεοραση μου ηταν παραεισαγωγη του e-shop απο Ολλανδια, τελικα μετα το e-mail μου επικοινωνησαν παλι μαζι μου και μου προτειναν την ανταλλαγη που σας εγραψα παραπανω.

Απάντηση: Samsung UE32F5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ρε παιδια γιατι σε πολλα αρχεια mkv ενω στον υπολογιστη τα βλεπω μια χαρα οταν τα βαζω στην τηλεοραση ue42f5500 ειτε μεσω δικτυου, ειτε μεσω εξωτερικου δισκου σε αρκετα σημεια η ταινια ΔΕΝ ειναι συγχρωνισμενος ο ηχος με την εικονα....

Εχω το firmware 1105.

Εχει συναντηση κανεις αλλος το ιδιο προβλημα και αν ναι πως το ελυσε?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.

Παρηγγειλα και εγω την συγκεκριμενη tv απο το public στα 399 ευρω στις 32 ιντσες και αναμενω.
Ελπιζω ολα να κυλησουν καλα μην μου τυχει αλα LG περιπτωση με προβληματικη παρτιδα και ταλαιπωρηθω παλι.
Οσον αφορα το θεμα με το συγχρονισμο που αναφερθηκε πανω,οταν παραλαβω θα πω και την δικια μου εμπειρια και τυχων λυση αν εχω τετοιο θεμα εξισου-αν και με την περσινη σειρα 5500 δεν ειχα τετοιο θεμα.
Παντως και στο laptop μου εχει τυχει τετοιο θεμα και παιζει να ειναι θεμα της συγκεκριμενης ματροσκας.

Last edited:

Παρελαβα την τηλεόραση σήμερα στο σπίτι μου σε πρώτη φάση όλα καλός και σε φυσιολογικα επίπεδα
Εντυπώσεις τις επόμενες ημέρες.

Για δοκίμασε να δεις μερικά mkv αρχεία με ref frames 5 και 1080p ανάλυση να δεις αν μετακίνησε στο χρόνο αν χάνει συγχρονισμό σε εικόνα και ήχο.
Εμένα πάντως η ue42f5500 μου το κάνει σε πάρα πολλά αρχεία mkv.

Re: Απάντηση: Samsung UE32F5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Για δοκίμασε να δεις μερικά mkv αρχεία με ref frames 5 και 1080p ανάλυση(Π.χ. Brave.2012.1080p.BluRay.x264.AC3-HDChina.mkv) να δεις αν μετακίνησε στο χρόνο αν χάνει συγχρονισμό σε εικόνα και ήχο.
Εμένα πάντως η ue42f5500 μου το κάνει σε πάρα πολλά αρχεία mkv.

Θα δοκιμάσω ματροσκα 1080p και θα το τσεκάρω και ο ίδιος μέσα στην εβδομάδα και θα σου πω.
Αν και συνήθως 720p παίζω γενικά για να δώ οτιδήποτε στην TV μέσω USB.

Σου προτεινα αυτη γιατι στη δικια μου η συγκεκρημενη ταινια κολλαει σαν...

Και ειδικα αυτη με ελληνικο ηχο.