Samsung UE40C5100 ή LE40C630 (?)

tolisspi

Supreme Member
3 May 2009
3,757
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Χαιρεται!
Ενα φιλιαρακι εχει καταληξει μεταξυ αυτων των δυο μοντελων.
Η TV αρχικα θα ειναι στο σαλονι και μετα στο υ/δ. Δεν αναφερω αποσταση θεασης γιατι δεν τον ενδιαφερει.
Η TV προοριζεται κυριως για λιγο απολα, αναλογικα και ψηφιακα καναλια, wd tv live, δορυφορικη, ps3.
Καταληξε σε αυτες τις δυο γιατι του αρεσε η ζωντανη εικονα και τα πολυ καλα χρωματα.
Αν δεν κανω λαθος και τα δυο μοντελα διαθετουν ενσωματωμενο player με υποστηριξη στο DTS.
Αυτο που τον προβληματιζει να διαλεξει LED ή LCD? Υπαρχουν ουσιαστικες διαφορες? Προσφερει κατι παραπανω η LED? H LCD ειναι 100hz ενω η LED 50hz.
Το 5000 με την 5100 εχουν διαφορα? Ή 630 με την 650?
Επειδη τις εχει βρει πιο φθηνα σε site του εξωτερικου, με την εγγυηση τι γινεται? Η ελληνικη αντιπροσωπεια δεχεται την εγγυηση προιοντος προερχομενου απο την ΕΕ?
Ευχαριστω πολυ....

Εχω βαρεθει να το αναφερω αλλα LED=LCD με φωτισμο απο LED αντι για λαμπες φθορισμου. Δεν ειναι κατι το διαφορετικο.

Στο ερωτημα μας τωρα ας παρει την Samsung 40C650 που ειναι καλυτερη και απο τις δυο.

Για τα αναλογικα και ψηφιακα θα χρειαστει οπωσδηποτε τα 100 Hz , ειδικα για ποδοσφαιρο και γρηγορα sport, στα παιχνιδια και για συνδεση με PC η κονσολα ειναι αδιαφορο (απενεργοποιουνται στο game mode για να μειωθει το lag).

Η c650 είναι καλύτερη αλλά ίσως αξίζει να περιμένει 1-2 μήνες για τα καινούργια μοντέλα.
Για τα led που λες είναι τόσο καλά που φέτος τα ονομάζουν Super led και Nano led. Ακόμη και ο Tσακ Nορις ( που ως γνωστόν βλέπει μόνο σε led) σκέφτεται τι να πάρει Super ή Nano.

σε πολυ καλες τιμες και οι 2 και εγω ειμαι αναμεσα σε αυτες τις 2 καθως και στην lg le7500... νομιζω οτι h c5000 ειναι πιο εντυπωσιακη απο ολες!!

Αποσο εψαξα οι διαφορες μεταξυ των 630 και 650 ειναι στο Ultra Clear Panel και στο internet tv στα συν της δευτερης και καποιες διαφορες σο design

Το ultra clear panel κάνει την όποια διαφορά.Μπορεί να σου φανεί εντυπωσιακή μια led lcd σε συνθήκες καταστήματος...αλλά στο σπίτι στραβώνει!

Υ.Γ Μαζί γράφαμε Γιάννη

χμμμ! εχουν διαφορα τιμης απο 40-150+ ευρω(630-650)... ωστοσο η led εχει την τιμη της 650. επομενως γιατι να μην παρει την 650.
οκ

Η 650 είναι πιο όμορφη κατ εμε από την 5000.Και να φανταστείς έχω την 46'' της σειράς 8.(Βέβαια εάν δεν είχε design θα τα ακούγαμε...)
Άστον αυτόν,έχει γκουμούτσες!Μια U20 (εικόνα μαύρο χάλι λέμε) και μια Sony που χάλασε :smash::flipout::flipout::flipout::flipout:

Last edited:
U10 έχει ο άνθρωπος, αμέσως να τον "αναβαθμίσεις" εσύ... :flipout:

Λάθος μου..η U20 δεν έχει και F.I. άστα..χάλι μαύρο... οι led lcd είναι κλάσεις ανώτερες..:flipout::flipout:

μαγκες η lg 7500 τι λεει? δεν την εχω δει απο κοντα μονο σε φωτο... μεβω σε νησι και δεν ακομα... :/

Θεωρητικα η LE7500 φαινεται καλη προταση. Τουλαχιστον εχει ενα υποτυπωδες dimming και 100 Hz.

Eπισης βλεπω οτι εχει ωραιο σχεδιασμο.

http://www.lg.com/sg/tv-audio-video/television/LG-led-tv-42LE7500.jsp

Πρακτικα δεν την εχω δει ποτε αλλα σιγουρα ειναι πολυ καλυτερη απο την C5000. Δεν ξερω ομως αν ειναι καλυτερη και απο την C650.

αν μπορουσα να τη δω και λιγο live καλα θα ηταν... οντως θεωριτικα φαινεται πολυ καλη προταση...

Τελικα ο φιλος εκλεισε την LED και ρωτησε την samsung σχετικα με την εγγυηση και δεν υπαρχει προβλημα. Μονο η ΟΝΚΥΟ εχει θεμα με την εγγυηση