Samsung ue40es6100-clouding-αντιμετώπιση

Thomas08

New member
4 November 2012
19
Καλησπέρα.

Χτες μόλις αγόρασα την συγκεκριμένη τηλεόραση, γνώριζα βέβαια πως πολλά άτομα είχανε θέματα clouding αλλά είπα πως θα ήταν μεμονωμένα περιστατικά. Η τηλεόραση όταν την δοκίμασα(μεσημεράκι), έμεινα αρκετά ικανοποιημένος. Το βράδυ βέβαια, όπου βάλαμε ταινία και κλείσαμε όλα τα φώτα, είδα σε δύο σημεία στο κάτω πλαίσιο περισσότερη φωτεινότητα σε σχέση με άλλα σημεία στις άκρες του πάνελ(μην φανταστείτε κάτι που φαίνεται με την πρώτη στο μάτι). Ο φίλος μου που είχε ακριβώς στον ορίζοντα του την τηλεόραση δεν έβλεπε κάτι, όπως όταν είδα και εγώ. Ύστερα, έκανα pause σε ένα μαύρο φόντο(στο δωμάτιο απόλυτο σκοτάδι) και είδα πάλι τα δύο σημεία στο κάτω πλαίσιο να είναι διαφορετικά, όπως και λίγο στο κέντρο(όλα πάντα σε πολύ υποφερτό σημείο). Το θέμα είναι τώρα τι κάνω; Διάβασα σε φόρουμς για λύσεις(ελαφρα πίεση με το πανάκι προς στις άκρες, ελάχιστο χαλάρωμα βιδών) οι οποίες σε πάρα πολλούς δούλεψαν. Η ερώτηση μου είναι: Nα κρατήσω την τηλεόραση και να δοκιμάσω αυτές τις λύσεις; Υπάρχει περίπτωση σε βάθος χρόνου το πρόβλημα αυτό να εξαπλωθεί και σε άλλα σημεία; Σας παρακαλώ δώστε μου τα 'φώτα' σας, γιατί για εμένα η συγκεκριμένη αγορά ήταν δαπανηρή. Κλείνω λέγοντας πως το πρόβλημα είναι πολύ υποφερτό και μόνο ένα σχολαστικό και έμπειρο μάτι το βλέπει, καμία σχέση δηλαδή με φωτογραφίες που δείχνουν έντονο πρόβλημα clouding.Ευχαριστώ και συγνώμη για το πολύ μπλα μπλα...

ΜΗΝ δοκιμασεις να πιεσεις με πανακι το panel.
Στο λεει ενας παθων. Επισης το χαλαρωμα βιδων στο panel, ενδεχεται και αυτο να δημιουργησει πιο πολυ προβλημα.

Απο τη στιγμη που αναφερεις οτι δεν ειναι εντονο και ενοχλητικο, θα ελεγα μην το ρισκαρεις.

Το να αρχίσεις να χαλαρώνεις βίδες και να πιέζεις με πανάκι είναι πιθανό να κάνεις χειρότερη ζημιά και να χάσεις την εγγύηση. Δυστυχώς το clouding είναι πρόβλημα της τεχνολογίας. Μπορείς να ζητήσεις αντικατάσταση αλλά ειναι πολύ πιθανό αντί για καλύτερο πάνελ να πέσεις σε χειρότερο.

Σας ευχαριστώ που ήσασταν άμεσοι. Έχω μια απορία όμως, διάβασα σε forums ότι εάν φύγει αυτό το πρόβλημα, θα γίνει σε περίοδο 2 εβδομάδων κλείνοντας το back light, ισχύει κάτι τέτοιο; Επίσης, υπάρχει περίπτωση, σε βάθος χρόνου το πρόβλημα αυτό να χειροτερέψει από μόνο του;

Εγω φιλε σε μια sony 46w2000 lcd που ειχα clouding εκανα αυτο με το πανακι και το περιορισα αρκετα!Δεν το ειχα διαβασει καπου αλλα ειδα οτι πιεζοντας το με το χερι στο σημειο που ειχε το "προβλημα"αυτο απλωνε,ετσι σκεφτηκα αυτο με το πανι.Απαλα και κυκλικες κινησεις σα να προσπαθεις να το "μοιρασεις"και στο υπολοιπο panel.Φροντισε το πανι η επιφανεια του δηλαδη να ειναι σχεδον επιπεδη με το panel σου.Το εκανα και με ανοιχτη και με κλειστη tv

Το να αρχίσεις να χαλαρώνεις βίδες και να πιέζεις με πανάκι είναι πιθανό να κάνεις χειρότερη ζημιά και να χάσεις την εγγύηση. Δυστυχώς το clouding είναι πρόβλημα της τεχνολογίας. Μπορείς να ζητήσεις αντικατάσταση αλλά ειναι πολύ πιθανό αντί για καλύτερο πάνελ να πέσεις σε χειρότερο.

Χ 2

Και να ξέρεις Θωμά ότι το clouding στις edge LED δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες ούτε να φύγει πρόκειται ούτε να χειροτερεύσει , αν ρίξεις τον φωτισμό θα βελτιωθεί ενώ μικρο αλλαγές μπορεί να βλέπεις ανάλογα αν το πάνελ είναι ζεστό ή όχι (μετά από κάποια ώρα λειτουργίας της τηλεόρασης δηλαδή).

Ευχαριστώ παιδιά. Και εγώ πιστεύω πως το να αρχίσεις να πειράζεις το πάνελ και την βάση δεν είναι συνετό. bill123455 δεν αμφιβάλλω πως έπιασε σε σένα, αλλά πιστεύω πως αυτό είναι και θέμα τύχης, αν δηλαδή το περιορίσεις η το κάνεις χειρότερα απ'ότι πριν. Απλά παιδιά, έχω παρατηρήσει πως το φαινόμενο αυτό(στην δική μου τν) το αντιλαμβάνεται κανείς, μόνο εάν 'παγώσω' την τν σε ένα μαύρο φόντο. Όταν δηλαδή υπάρχει ροή σε ένα μαύρο φόντο δεν διακρίνεται κάτι. Επίσης, μεγάλο ρόλο στο θέμα αυτό, πιστεύω ότι παίζει και η κακή γωνία θέασης που έχει η τν. Εάν δηλαδή αλλάξεις θέση(πάντα σε παγωμένο μαύρο φόντο) βλέπεις πως το φαινόμενο αυτό μετατοπίζεται η γίνεται εντονότερο. Για να μην κουράζω, να πω πως είναι υποφερτή η κατάσταση, αλλά ακόμα δεν ξέρω αν τα όποια προβλήματα clouding σε βάθος χρόνου επιδεινώνονται...Εσείς στην θέση μου θα την επιστρέφατε(έχω καταλάβει βέβαια πως είναι δύσκολο να βρεις κομμάτι χωρίς θέμα..);

Επίσης ξέχασα να προσθέσω: Υπάρχει περίπτωση η κατάσταση να βελτιωθεί; Διότι διάβαζα σε διάφορα ξένα forums, ότι πολλοί χρήστες μέσα σε ένα διάστημα 2 εβδομάδων είδαν βελτίωση...

Ούτε να βελτιωθεί πρόκειται αλλά ούτε και να χειροτερέψει.
Μερικοί που αναφέρουν βελτίωση, είτε άλλαξαν κάποιες ρυθμίσεις είτε το συνήθισαν.
Από τη στιγμή που δε σε ενοχλεί μην κάνεις τίποτα. Απλά απόλαυσε τη και όσο μπορείς μην το σκέφτεσαι γιατί θα πέφτει το μάτι σου συνέχει εκεί.

Παιδιά καλησπέρα. Πάνω που συνήθισα το θέμα clouding, μετά από μόλις 15 μέρες λειτουργίας άρχισε η τηλεόραση να κάνει κάτι περίεργους ήχους σαν τικ τακ(ανά 5-10 λεπτά). Βεβαιώθηκα ότι δεν είναι τα ηχεία, είδα και κάτι παλιότερα threads που είχαν το ίδιο πρόβλημα. Το θέμα όμως πιο είναι, υπάρχει πρόβλημα με τους πυκνωτές; H μήπως κάποιος άλλος λόγος που γίνεται αυτό(σφιχτές βίδες στην βάση κλπ), αλλά αν ήταν αυτό το πρόβλημα δεν θα μου το εμφάνιζε η τηλεόραση από την πρώτη μέρα λειτουργίας της; Έχω παρατηρήσει επίσης πως όταν κάνω rotate την τηλεόραση μερικές φορές εξαφανίζεται αυτός ο θόρυβος, η σήμερα το πρωί που παρακολουθούσα 5 ώρες δεν το έκανε καθόλου. Όμως σήμερα το βράδυ ξανάρχισε, συνήθως μετά από κάνα 45λεπτο το τικ τακ φεύγει. Τι μπορεί να είναι ρε παιδιά; Αν είναι όντως θέμα με τους πυκνωτές πως μπορώ να το μάθω;

Να πω εδώ, πως η τηλεόραση δεν έχει κλείσει 4 εβδομάδες! Warewolf, εάν ήταν από την συστολή/διαστολή των υλικών της, δεν θα το έκανε από την πρώτη μέρα λειτουργίας της; Εμένα ξεκήνησε να το κάνει πριν καμιά εβδομάδα...Βέβαια έχω παρατηρήσει, ότι ο ήχος αυτός γίνεται στο πρώτο μισάωρο-45λεπτο λειτουργίας της, μετά είτε σταματάνε είτε γίνονται σε ελάχιστη συχνότητα.

Οσα περιγραφεις θυμιζουν συστολες/διαστολες.
Οχι δεν ειναι απαραιτητο να τις ακουγες απο την πρωτη στιγμη. Καποια στιγμη απο τις θερμοκρασιες αρχισαν τα μερη να μεταβαλουν ελαφρως τη θεση τους. Οταν θερμανθουν πληρως και μετακινηθουν σταματανε πλεον τα πολλα κρατς κρουτς.

Επισης αν αναφερεσαι σε προβλημα πυκνωτων οπως σε παλαιοτερα μοντελα samsung, αυτοι οι θορυβοι ακουγονται μονο κατα την εκκινηση της Tv και οχι συνεχως οπως τους ακους εσυ. Επισης η δικη σου ειναι καινουργια.
Οι πυκνωτες/τροφοδοτικο στις παλιες samsung αρχιζαν τα προβληματα υστερα απο 1500+ ωρες.

Τεχνικος Tv δεν ειμαι, αλλα ολα δειχνουν οτι ειναι συστολες/διαστολες υλικων.

Παρατήρησα, ότι οι ήχοι συνεχίζονται και μετά το κλείσιμο της τηλεόρασης, πράγμα που λογικά στηρίζει αυτό που λες. Εκτός αν οι πυκνωτές κάνουν θόρυβο και μετά το κλείσιμο της τηλεόρασης:Banane0:

Όντως είναι συστολοδιαστολές... Η δική μου είναι 4 χρονων και γίνεται ψηλοχαμός... Μάλλον παίζει ρόλο γιατι οι led έχουν μικρό πάχος... Δεν επηρεάζει όμως την εικόνα ή κάτι άλλο.

Αααααα, 4 χρονών; Στο κάνει από την περίοδο που την αγόρασες; Και εγώ που νόμιζα πως κάποτε θα σταματήσουν...

Στην αρχή μπορεί να έκανε λίγο και να μην το είχα προσέξει. Τώρα όμως κάνει συχνά ιδίως στην αρχή, μετά όχι τόσο. Έχω καταλάβει οτι οφειλεται στην συστολή-διαστολή. Όταν έχω βάλει για παράδειγμα την εξοικονόμηση ενέργειας στο υψηλή και μετά στο off, τα τακ-τουκ αυξάνονται, όπως και όταν ανεβάζω την ένταση του οπίσθιου φωτισμού... Μην ασχολείσαι με αυτό, δεν είναι τίποτα. Αυτή που έχω είναι η τρίτη τηλεόραση (οι πρώτες δυο αλλάχθηκαν απο την αντιπροσωπεία λόγω καμμέων πίξελς, ενω η πρώτη είχε και φοβερό cloudding). Αυτή που έχω εδω και 4 χρόνια είναι καλή, το μόνο που έχει ειναι αυτά τα τακ-τουκ. Αυτά είναι μηδαμινά μπροστά στα άλλα...

Αααααα, 4 χρονών; Στο κάνει από την περίοδο που την αγόρασες; Και εγώ που νόμιζα πως κάποτε θα σταματήσουν...

Ξεκόλλα το μυαλό σου από αυτά φίλε μου! Απόλαυσε την τηλεόρασή σου εφόσον δε σε ενοχλεί κάτι στην απλή θέαση και μη μετατρέπεσαι σε tester της συσκευής!:a0210: