Samsung UE43RU7092 vs LG 43UM7100

mikepitas

New member
27 December 2012
5
Χριστός Ανέστη!

Είμαι ανάμεσα στισ 2 αυτές τηλεοράσεις και θέλω να με βοηθήσετε όσοι μπορείτε να καταλήξω. Έχω διαβάσει μερικές κριτικές και αλλού και εδώ το αντίστοιχο θέμα για την LG αλλά δεν έχω κλειδώσει ακόμα.

Αρχικά, η τηλεόραση είναι για τους γονείς μου, θα τοποθετηθεί στην κουζίνα που πάντα έχει έντονο φωτισμό και κατά 70% θα δείχνει DIGEA. Το υπόλοιπο 30% θα είναι youtube και netflix.

Διάβασα ότι η Samsung (συγκεκριμένα διάβασα για την 7020, υποθέτω ότι ισχύουν και για την 7092) έχει αρκετά καλό upscaling κάτι που προφανώς με ενδιαφέρει καθώς θα το κάνει πάντα. Επίσης, διάβασα ότι, η λεπτομέρειά της όπως και το μαύρο της υπερτερούν σε σχέση με την LG και πως το Tizen είναι παρόμοιο με το WebOS αν όχι καλύτερο. Ο ήχος και το τηλεκοντρόλ διάβασα ότι είναι μάπα λίγο και πως η Samsung παρουσιάζει backlight bleeding.

Για την LG διάβασα πως έχει πιο φωτεινά χρώματα (παρόλο που μπορεί να μην είναι ακριβή κάποιες φορές) κάτι που ίσως θα παίξει μεγαλύτερο ρόλο, καθώς οι γονείς μου βάζουν το κινητό στην τέρμα φωτεινότητα και ας είμαστε σε παραλία χωρίς φεγγάρι. Δεν ξέρω κατά πόσο θα έχουν νόημα τα όμορφα σκούρα της Samsung. Το ατού εδώ είναι ίσως το ότι υπάρχει η δυνατότητα για το Magic Remote που ίσως όταν τους ψήσω να το πάρουν θα αξίζει.

Γενικά, θεωρείται ότι όποια και να πάρω θα είμαι κομπλέ, αφού οι δικοί μου έχουν χαμηλές απαιτήσεις;

Σας ευχαριστώ πολύ για την όποια απάντηση!

Αληθώς Ανέστη!

Δεν έχουν διαφορά στο upscaling.

Αν το πάνελ της 43RU7092 είναι τύπου VA και όχι τύπου PLS/IPS όπως είναι σίγουρα της 43UM7100,τότε η 43RU7092 έχει μεγαλύτερη αντίθεση και είναι καλύτερη επιλογή για θέαση ταινιών ,σειρών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.Από την άλλη τα πάνελ τύπου PLS/IPS δίνουν ελαφρώς καλύτερες γωνίες θέασης και η μέτρια αντίθεση τους δεν ενοχλεί σε συνθήκες έντονου φωτισμού,αλλά ούτως οι άλλως οι γονείς σου έχουν χαμηλές απαιτήσεις σε ποιότητα εικόνας .

Η 43UM7100 δεν είναι true 4K αλλά pseudo 4K λόγω μπερδεμένου RGB+W.

Είτε Tizen είτε WebOS δεν θα τους κάνει διαφορά.
Ο ήχος στα ίδια είναι,όπως και το τηλεκοντρόλ.

Όλες οι LCD παρουσιάζουν backlight bleeding,είναι θέμα τύχης αν κάποια έχει παραπάνω ή λιγότερο,άσε που δεν θα φαίνεται σε συνθήκες έντονου φωτισμού.

Αυτό για την LG δεν ισχύει ότι έχει φωτεινά χρώματα (ειδικά οι UM7100 με τα IPS πάνελ δεν βγάζουν καλές φωτεινότητες),ούτε ότι η Samsung έχει όμορφα σκούρα, (σαν ραδιοαρβύλα μου ακούγονται).

Γνώμη μου είναι ότι θα τους εξυπηρετήσει παραπάνω αυτή που μπορεί να βγάλει παραπάνω μέγιστη φωτεινότητα στην ρύθμιση εικόνας για σπίτι (σινεμά,ταινία).
Και να μην τους είναι μικρή για την απόσταση θέασης.