Samsung UE46F6500 vs. Panasonic TX-P50ST60 (vs. Samsung H series)

Raziel666

New member
6 April 2014
80
Γεια χαρά σε όλους και χρόνια πολλά.

Είμαι σε δίλημμα όσον αφορά την αγορά τηλεόρασης και επειδή είδα ότι η κοινότητα δίνει καλές συμβουλές, είπα να απευθυνθώ κι εγώ.

Έχω ψιλοκαταλήξει στην Samsung UE46F6500. Η τηλεόραση θα χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά (99,9%) για αναπαραγωγή ταινιών (2D & 3D) από υπολογιστή, δε με νοιάζει δηλαδή να βλέπω MEGA, ANT1, κλπ., και σε σκοτεινό πάντα περιβάλλον.

Αναρωτιέμαι αν αξίζει να δώσει κανείς 250 παραπάνω για να πάρει την Panasonic TX-P50ST60; Είναι η τηλεόραση για την οποία έχω διαβάσει τις καλύτερες κριτικές στην κατηγορία μέχρι 1.000 . Βέβαια με ανησυχεί αφενός η παλαιότερη τεχνολογία (plasma) και το κατά πόσον θα μπορεί να επιδιορθωθεί κάποια βλάβη σε 2-3 χρόνια, και αφετέρου η κατανάλωση ρεύματος που είναι 3πλάσια από αυτήν μιας LED και συγκεκριμένα της UE46F6500.

Βέβαια, δεν έχω βρει ακόμα κάτι χειροπιαστό για να συγκρίνω τη σειρά 46F με την καινούρια σειρά 48H της Samsung. Π.χ. βλέπω την UE48H6200 και την UE48H6400, που πληρούν το κριτήριο της τιμής κάτω των 1.000 αλλά δεν ξέρω αν είναι *όντως* καλύτερες από την UE46F6500 (γιατί το καινούριο δε σημαίνει πάντα καλύτερο).

Θα ήμουν ευγνώμων για τις απόψεις σας! :)

Γεια χαρά σε όλους και χρόνια πολλά.

Είμαι σε δίλημμα όσον αφορά την αγορά τηλεόρασης και επειδή είδα ότι η κοινότητα δίνει καλές συμβουλές, είπα να απευθυνθώ κι εγώ.

Έχω ψιλοκαταλήξει στην Samsung UE46F6500. Η τηλεόραση θα χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά (99,9%) για αναπαραγωγή ταινιών (2D & 3D) από υπολογιστή, δε με νοιάζει δηλαδή να βλέπω MEGA, ANT1, κλπ., και σε σκοτεινό πάντα περιβάλλον.

Αναρωτιέμαι αν αξίζει να δώσει κανείς 250 παραπάνω για να πάρει την Panasonic TX-P50ST60; Είναι η τηλεόραση για την οποία έχω διαβάσει τις καλύτερες κριτικές στην κατηγορία μέχρι 1.000 . Βέβαια με ανησυχεί αφενός η παλαιότερη τεχνολογία (plasma) και το κατά πόσον θα μπορεί να επιδιορθωθεί κάποια βλάβη σε 2-3 χρόνια, και αφετέρου η κατανάλωση ρεύματος που είναι 3πλάσια από αυτήν μιας LED και συγκεκριμένα της UE46F6500.

Βέβαια, δεν έχω βρει ακόμα κάτι χειροπιαστό για να συγκρίνω τη σειρά 46F με την καινούρια σειρά 48H της Samsung. Π.χ. βλέπω την UE48H6200 και την UE48H6400, που πληρούν το κριτήριο της τιμής κάτω των 1.000 αλλά δεν ξέρω αν είναι *όντως* καλύτερες από την UE46F6500 (γιατί το καινούριο δε σημαίνει πάντα καλύτερο).

Θα ήμουν ευγνώμων για τις απόψεις σας! :)

καλως ηρθες...για την χρηση σου ταιριαζει μια πλασμα.οσο αφορα την καταναλωση οκ ειναι παραπανω αλλα οχι οτι θα σε γονατισει..οσο αναφορα στην υποστηριξη σχεδον σε ολες τις βλαβες εκτος εγγυησης δεν συμφερει η επισκευη..αρνητικο στις πλασμα ειναι το ir .επισης ειναι η οριακη φωτεινοτητα αλλα αφου βλεπεις σε σκοτεινο τοτε οκ..η st ειναι πραγματι για θεαση ταινιων οτι καλυτερο μπορεις να παρεις σε αυτη την τιμη...προτεινω ανεπιφυλακτα...οι νεες σειρες ειναι νωρις και να εχεις επιφυλαξεις

Μέχρι τα 2,5 μέτρα μια 46"-47" είναι εντάξει για θέαση HD υλικού. Για μεγαλύτερη απόσταση όμως και ειδικά για θέαση 3D χρειάζεσαι μεγαλύτερη.

Για τη χρήση που τη θες και με τις συνθήκες θέασης που έχεις, ιδανική είναι για σένα η st50, και σίγουρα κερδίζεις και σε μέγεθος που είναι πολύ σημαντικό ιδιαίτερα για τη θέαση ταινιών και μάλιστα HD.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! :)

Το θέμα μου είναι αν είναι τόσο τρομακτική η διαφορά ανάμεσα στην F6500 και την P50ST60 ώστε αφενός να αξίζει τα 250 παραπάνω, την τριπλάσια κατανάλωση, τον μειωμένο χρόνο ζωής της plasma και ενδεχομένως και την χειρότερη υποστήριξη (plasma).

Επίσης, μετά από κάποια τηλέφωνα που έκανα, η σειρά F πάει για απόσυρση και το μοντέλο 46F6500 δεν έχει μείνει και σε πολλά μαγαζιά. Προφανώς δε θέλω κάποια που την είχαν ανοιχτή στη βιτρίνα.

Τώρα, για τα μοντέλα της σειράς H είναι λίγο ασαφή τα πράγματα. Π.χ. η μόνη διαφορά που βρήκα ανάμεσα στις 48H6400 και 48H6500 είναι το CMR (480/400 και 720/600), και η ύπαρξη twin tuner στη δεύτερη (το οποίο δεν έχω ιδέα τι είναι).
(αυτά από εδώ: http://www.flatpanelshd.com/article.php?subaction=showfull&id=1395392640)

Ιδέες για το πώς να προχωρήσω;

Edit: ακόμα και από το επίσημο site της Samsung δεν μπορώ να βρω καμιά σημαντική διαφορά στη σύγκριση των 2...
http://www.samsung.com/gr/consumer/...mpare?prda=UE48H6500SLXXH&prdb=UE48H6400AWXXH

Last edited:
- Η διαφορά σε HD κυρίως όσο αφορά το μαύρο αλλά και στα υπόλοιπα ναι για μένα τα αξίζει γιατί είναι κάτι που το βλέπεις αμέσως.
- Η κατανάλωση πόσο να σου είναι παραπάνω το χρόνο 20, 30 € , αν αυτό σου είναι θέμα τότε τι να πω, όσα ξέρει ο νοικοκύρης......
- Από θέμα υποστήριξης λόγο του στοπ της παραγωγής πλάσμα, δε νομίζω να σου δημιουργεί πρόβλημα, διότι είναι πολύ πρόσφατο το γεγονός άρα ανταλλακτικά και από βάση νόμου θα υπάρχουν για αρκετό διάστημα ακόμα, άσε που άμα σου βγάλει ζημιά στο πάνελ ( που εκεί είναι το θέμα ) μετά τη λήξη της εγγύησης , σε οποιαδήποτε τηλεόραση, καλύτερα να τη πετάς και να πας για καινούργια, παρά επισκευή.
Στη θέση σου για τις συνθήκες θέασης που έχεις και για τη χρήση που τη θες, αλλά και για τα χρήματα που διαθέτεις, ανάμεσα σε αυτές που έχεις δει, η 50st είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή και αξίζει το λίγο παραπάνω κόστος.
Γνώμη μου, εσύ πάντα αποφασίζεις.

Η ST60 έχει καλύτερο μαύρο και από την W905 που έχεις (πάνελ Samsung έχει και η δική σου) οπότε δεν θα έπρεπε με την λογική αυτή να αγοράσεις και εσύ την ST60?

Εκτός και αν ισχύει το "δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις"...

Η ST60 έχει καλύτερο μαύρο και από την W905 που έχεις (πάνελ Samsung έχει και η δική σου) οπότε δεν θα έπρεπε με την λογική αυτή να αγοράσεις και εσύ την ST60?

Εκτός και αν ισχύει το "δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις"...
Αυτό που λες είναι αλήθεια, η st 60 έχει καλύτερο μαύρο από την 905, όπως και η vt60 ακόμα καλύτερο και η zt60 ακόμα πιο καλό και εύκολα θα πήγαινα σε vt ή και zt, αλλά υπάρχουν άλλα θέματα , όπως οι δικές μου συνθήκες θέασης, το ότι τη χρησιμοποιεί γυναίκα και παιδιά τη τηλεόραση, ότι παίζω και κανα παιχνιδάκι στο ps3, ότι ο χώρος μου είναι πολύ φωτεινός ( από ότι θα έχεις δει σε φοτο δίπλα και δεξιά είναι η μπαλκονόπορτα ) κ.α.
Οπότε προτίμησα το ότι καλύτερο σε Led - lcd, αν οι συνθήκες μαυ ήταν ίδιες όπως του φίλου θα πήγαινα σε πλάσμα vt, zt, ή samsung.
Επίσης , εκτός από το μαύρο, ναι η 905 για μένα στα υπόλοιπα είναι καλύτερη από την ST, αλλά για τα λεφτά που λέει πως διαθέτει το παλικάρι δε του έφταναν για 905 ( σε 55αρα ) αλλιώς βουρ σε αυτή, γιατί ξαναλέω έχει υποδιέστερο μαύρο, αλλά σε όλα τα άλλα ........
Οπότε καταλαβαίνεις ότι πρότεινα βάση των δικών του προδιαγραφών, και όχι με βάσει ότι αυτό που έχω εγώ είναι το καλύτερο , οπότε πάρε αυτό..... με καταλαβαίνεις νομίζω.

Σέβομαι όσα λες και ειδικά εφόσον είμαι σε παρόμοια κατάσταση (παλιότερα που είχα πλάσμα κυνηγούσα γυναίκα και παιδιά να μην βλέπουν το ίδιο κανάλι συνέχεια επειδή είχα θέμα με το image retention από τα λογότυπα). Καλύτερα είναι το μέλος που ρωτάει να έχει υπόψη του και αυτό που λες.

Ακόμα αναποφάσιστος, ελπίζω όμως να μου βγει σε καλό λόγω της μικρής εκπτωτικής περιόδου.

Χάζεψα και λίγο προς Sony μεριά. Κάπου διάβασα για την φετινή W829 η οποία φαίνεται να παίρνει καλές κριτικές all around, δυστυχώς όμως σε ένα από τα reviews έλεγε ότι η 3D ανάλυση δεν είναι Full HD, κάτι που δε μου κάθισε καλά. Κοίταξα και για την W905 που όλοι λένε για το κορυφαίο περυσινό μοντέλο όμως δεν την φέρνει κανένα μεγάλο μαγαζί που να κάνει δόσεις με πιστωτική κάρτα, οπότε δεν ξέρω. (εκτός αν υπάρχει κάτι πλην του skroutz που δεν γνωρίζω)

Να ρωτήσω εδώ τους κατόχους της W905 αν γνωρίζουν για το αν αυτή η Triluminos τεχνολογία που την κάνει να ξεχωρίζει απενεργοποιείται όταν η τηλεόραση συνδέεται με τον υπολογιστή ή εν πάσει περιπτώσει, αν συνδέοντας τον υπολογιστή με την τηλεόραση για παρακολούθηση ταινιών, η τηλεόραση δεν αποδίδει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της. (μπορεί να είναι χαζή απορία αλλά...)

Στον τομέα των Samsung, έχουν αρχίσει να ξεπροβάλλουν κάποια reviews, αλλά είδα ότι η F6500 είναι κάπως καλύτερη από την φετινή H6400 - ακόμα δεν βρήκα για την H6500. Βέβαια η σειρά F έχει σχεδόν εξαντληθεί, οπότε δεν ξέρω τι γίνεται σε περίπτωση ελαττωματικών, σέρβις, κλπ.

Έστω ότι καταλήγω κάποια στιγμή σε αγορά. Για τι προβλήματα θα πρέπει να τσεκάρω την όποια τηλεόραση και πώς θα τα καταλάβω; Πχ όλοι λένε για το clouding.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τα... φώτα σας! :-)

Για τη χρήση που την προορίζεις, η 50ST60 είναι η ενδεδειγμένη αγορά. Αρκεί να μπορέσεις να την βρεις κάπου διαθέσιμη...

Έχει κανείς εμπειρία από αγορά τηλεόρασης από το εξωτερικό, π.χ. Αγγλία; Έχω βρει την W905 εκεί σε καλή τιμή, αλλά δεν έχω βρει ακόμα τρόπο αποστολής στην Ελλάδα και άρα, δεν ξέρω το κόστος για να δω αν αξίζει.