Samsung UE48H6400 vs UE50H6200

fitifititis

New member
29 August 2015
4
Συμφορουμίτες χαίρετε! Όπως προδίδει και ο τίτλος του νήματος αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα σε αυτές τις δύο τηλεοράσεις. Από τη μία έχω διαβάσει πολύ θετικά σχόλια και reviews για την H6400 και με πείθει σχεδόν για αγορά. Από την άλλη η H6200 με πείθει λίγο περισσότερο, αφού έχω διαβάσει πως σε σχέση με την h6400 έχει λίγο καλύτερο μαύρο και κυρίως Direct LED φωτισμό σε αντίθεση με το Edge LED της έτερης και συνεπώς λιγότερη πιθανότητα για clouding. Τέλος έχω πληροφορηθεί πως η 50ρα έκδοση της H6400 διαθέτει διαφορετικό και μάλιστα χειρότερο πάνελ από την 48ρα και για αυτό θα ήθελα να την αποφύγω, αντιθέτως δεν έχω ακούσει το ίδιο για την h6200 οπότε θα μπορούσα να την αγοράσω στις 50 ίντσες που τις προτιμώ σαν μέγεθος. Θα ήθελα να επιβεβαιώσετε τα ευρήματα μου αυτά, να παραθέσετε και εσείς τη γνώμη σας για αυτές της τηλεοράσεις και το κυριότερο να μου πείτε αν γνωρίζετε εκ των πραγμάτων για το πάνελ της 50ρας H6200. Ευχαριστώ πολύ.

Καλωσόρισες. Ίδια εικόνα έχουν. Το θέμα είναι κατά πόσον θα τις βρεις διαθέσιμες.

Αν δεν την βρεις, η αντίστοιχη φετινή είναι η j6300.

Αν δεν κάνω λάθος και η 6400 είναι direct led.

Ρε παιδιά τις έχει στο skroutz δεν έχουν εξαφανιστεί ακόμη... Το κακό είναι πως η UE50H6200 ήταν για χθες σε προσφορά στα 599 και την έχασα...

Εμφανίζονται μεν στα καταστήματα του Skroutz, όμως πολλά από αυτά δεν τις έχουν άμεσα διαθέσιμες. Περσινά μοντέλα είναι, οπότε σιγά σιγά το απόθεμα που υπάρχει στην αγορά περιορίζεται. Απόσταση θέασης, χρήση και budget ?

Ρε παιδιά τις έχει στο skroutz δεν έχουν εξαφανιστεί ακόμη... Το κακό είναι πως η UE50H6200 ήταν για χθες σε προσφορά στα 599 και την έχασα...

Τώρα είναι στα 649, δεν είναι και τόσο μεγάλη η διαφορά.
Αν είσαι Αθήνα δοκίμασε να πας στο ΜΜ Ρέντη, εκεί μερικές φορές έχουν τηλεοράσεις στις τιμές προσφοράς αν υπάρχει απόθεμα.

Απόσταση θέασης δεν έχω μετρήσει, φαντάζομαι θα είναι γύρω στα 2 μέτρα. Χρήση καθαρά για ταινίες συνδεδεμένη με HDMI με το λάπτοπ. Budget μέχρι τα 650. Με 599 που έκανε χθες έπαιρνα και δύο ζευγάρια γυαλιά και ήμουν στα 630...

Τελικά πήρα τηλέφωνο στο MM του Ρέντη και μου είπαν πως δεν υπάρχει πλέον σε κανένα υποκατάστημά MM...