Samsung UE55F6500,Panasonic TX-L55ET60,LG 55LA860V ή κάποια άλλη μέχρι 1600 ?

gregteo

New member
24 November 2013
10
Μετά από πολύ ψάξιμο,κατέληξα σε αυτά τα τρία μοντέλα..το θέμα είναι ποια αγοράζεις λαμβάνοντας τα εξής κριτήρια και αν υποθέταμε ότι και οι τρείς είχανε την ίδια τιμή

1)αν με ενδιαφέρει η καλύτερη ποιότητα της εικόνας συνολικά και όχι ειδικά,(για όλες τις χρήσεις εννοώ)
2)ποιο είναι το πιο δυνατό σημείο της καθεμιάς και ποιο το χειρότερο τους?
3)όσο αφορά τις ταινίες μου αρέσει να βλέπω χωρίς φως στο δωμάτιο,είναι κάποια από αυτές ποιο καλή σε αυτό η δεν έχουν διαφορά βάσει των ρεχνικών χαρακτηριστικών και όχι του προσωπικού γούστου
4)Στους ποδοσφαιρικούς αγώνες που μου αρέσει να βλέπω με φως είναι κάποια καλύτερη βάσει τεχνικών χαρακτηιστικών?
5)με ποια θα απολαύσω καλύτερα το playstatıon3?

Πιστεύω ότι οι απαντήσεις σας στις συγκεκριμένες ερωτήσεις μου θα μου δίνανε την απάντηση που θέλω..
Επειδη και τα 5 ερωτήματα μου έχουν την ίδια βαρύτητα ίσως επιλέξω αυτήν που θα επικρατήσει...
στις απαντήσεις σας αν έχετε κάποια άλλη τηλεόραση σαν πρόταση είναι καλοδεχούμενη..καθώς δεν γνωρίζω αν έχω επιλέξει τα καλύτερα μοντέλα(μέχρι 1600 ευρώ

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Χαμηλότερο lag θα έχεις στην Sony W805 η οποία έχει IPS panel όπως και οι ET60 και LA860V, δηλαδή παρόμοια εικόνα. Διαφέρουν μεταξύ τους κυρίως στην επεξεργασία της εικόνας. Η F6500 έχει καλύτερο μαύρο και αντίθεση λόγω VA panel, υστερεί όμως σε γωνίες θέασης. Καλό θα είναι, αν δεν το έχεις κάνει ήδη, να δεις όλες τις πιο πάνω από κοντά και μετά να αποφασίσεις.

Re: Απάντηση: Samsung UE55F6500,Panasonic TX-L55ET60,LG 55LA860V ή κάποια άλλη μέχρι

το lag σε ποια χρήση με ενοχλεί περισσότερο ?

Σου έχω απαντήσει ήδη. Ξαναδές προσεκτικά τι γράφω. Δική σου είναι η τελική επιλογή.

Re: Απάντηση: Samsung UE55F6500,Panasonic TX-L55ET60,LG 55LA860V ή κάποια άλλη μέχρι

Οκ,απλά.με μπέρδεψε αυτό με τα ips panelκαι τα va panel?ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα?

Για θέαση χωρίς φως η καλύτερη είναι η F6500 , για θέαση με φως πάνω κάτω όλες το ίδιο θα έλεγα , για ποδόσφαιρο η LG είναι 200 Hz και θεωρητικά έχει κάποιο προβάδισμα αλλά και με τις άλλες δύο δεν θα έχεις θέμα. Το lag είναι 34 ms Panasonic , 40 ms Samsung , 53 ms LG...

http://www.hdtvtest.co.uk/news/input-lag
http://www.avforums.com/review/lg-la860-47la860w-3d-led-lcd-tv-review.540

Οκ,απλά.με μπέρδεψε αυτό με τα ips panelκαι τα va panel?ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα?

Ips καλυτερες γωνιες θεασης και χειροτερο μαυρο,va καλυτερο μαυρο χειροτερες γωνιες θεασης.

Επειδη βλεπω οτι κοιτας για 55αρα, κανω λιγο hi-jack το thread και ριχνω αυτο εδω το Link :

http://www.homelike.gr/eikona-kai-ichos/tileoraseis/samsung-ue55f6170s.html

δεν ειναι λιγο απιστευτη η τιμη? Λεει 90 τεμαχια αποθεμα... Ξερει κανεις τι παιζει με το συγκεκριμενο μαγαζι? Υποθετω παραεισαγωγη απο Γερμανια, αλλα οπως και να 'χει αν ισχυει η τιμη και τιμα η samsung Ελλαδος την εγγυηση, δεν αξιζει?

Δηλαδή αν εγώ κάθομαι φάτσα...οπότε δεν με πειράζουν οι γωνίες θέασης, είναι προτιμότερη η samsung?

Ναι. Υστερεί κυρίως σε lag έναντι των ET60 και W805 για τη χρήση που την προορίζεις. Για την τιμή της όμως είναι καλή επιλογή. Όπως και η F6400, που είναι πανομοιότυπη σε εικόνα, χωρίς δορυφορικό δέκτη.

Όντως πολύ καλή τιμή..δεν την είχα δει καθόλου..αν και βάσει χαρσκτηριστικών οιάλλες υπερτερούν

Δηλαδή αν εγώ κάθομαι φάτσα...οπότε δεν με πειράζουν οι γωνίες θέασης, είναι προτιμότερη η samsung?

Ναι αν και εχει λιγο τσιμπημενο lag και ειναι θεμα δικο σου το κατα ποσο θα σε ενοχλει...

Υ/Γ παντως καπου θα κανεις πισω γιατι VA panel με 100hz καθαρα και lag κατω απο 20ms δεν υπαρχει(εκτος απο μια η οποια ξεφευγει...)

Last edited:

Ευχαριστώ πολύ..γιατη βοήθεια..από ότι κατάλαβα, αν δεν με ενδιέφερε το gameθα έλεγες με μεγαλύτερη σιγουριά την 6500. Ελπίζω να μη σημαίνει ότι υστερεί έναντι των ips panel να σημαίνει ότι ότι φτάνει στο σημείο να μγν ευχαριστιέσαι τα παιχνίδια?

Ακόμα και τα 40 περίπου ms lag που έχει είναι εντάξει για τους περισσότερους...

Ευχαριστώ πολύ..γιατη βοήθεια..από ότι κατάλαβα, αν δεν με ενδιέφερε το gameθα έλεγες με μεγαλύτερη σιγουριά την 6500. Ελπίζω να μη σημαίνει ότι υστερεί έναντι των ips panel να σημαίνει ότι ότι φτάνει στο σημείο να μγν ευχαριστιέσαι τα παιχνίδια?

επειδη μαλλον δεν εχεις καταλαβει που ειανι η διαφορα. το Lag για το οποιο μιλανε οι φιλοι ειναι οτι οταν πατας ενα κουμπι στο χειρηστηριο, μεχρι η εντολη να εκτελεστει και να φανει στην οθονη περνανε καποια miliseconds. Προφανως οσο λιγοτερα τοσο καλυτερα. Απο ενα σημειο και πανω αρχιζεις να νιωθεις σαν ανθρωπος χαμηλοτερη αποκριση των εντολων σου. Το σημειο αυτο ειναι διαφορετικο σε καθε ανθρωπο, μπορει και να μην καταλαβεις καμια διαφορα μεταξυ των 20ms και των 50...μπορει και να ειναι η μερα με τη νυκτα για σενα... Σε καθε περιπτωση παιζει ρολο και το ειδος του παιχνιδιου (το κατα ποσο απαιτει αστραπιαιες αντιδρασεις) στο ποσο θα ενοχληθεις απο το lag. Φαντασου ενα racing game που οταν εσυ βλεπεις στην οθονη τη στροφη να ερχεται και θες να στριψεις οριακα και τελεια, αυτο που βλεπεις εχει συμβει "αρκετα" νωριτερα, και αυτο που πατας στο χειριστηριο θα εκτελεστει και θα το δεις "αρκετα" αργοτερα. Το "αρκετα" φυσικα ειναι λιγα Milisecond αλλα σε τετοια περιπτωση ειναι σημαντικα... Αντιθετα αν παιζεις κανενα RPG ας πουμε εχει ελαχιστη σημασια...

Ποια είναι?αν αξίζει την υπέρβαση ..θα ο σκεφτώ..

Ποια είναι?αν αξίζει την υπέρβαση ..θα ο σκεφτώ..

την σειρα W905 εννοει ο φιλος...αλλα ειναι αρκεταααα πανω :
http://www.skroutz.gr/s/3202292/Sony-KDL-55W905.html?keyphrase=55w905

Επισης, μαθε να απαντας με quote γιατι θελει μαντεψιες για να καταλαβει κανεις σε τι αναφερεσαι ;)