Samsung UE55K5500 υπότιτλοι

dis83

Senior Member
22 September 2013
351
Στην αναπαραγωγή από το USB της συγκεκριμένης τηλεόρασης σε mkv αρχεία δεν εμφανίζει καθόλου υπότιτλους ενώ σε avi εμφανίζει αλλά δεν μπορείς να αλλάξεις κωδικοποίηση.

Είναι τόσο για πέταμα ο media player της συγκεκριμένης Samsung ;

Μολις σήμερα παρέλαβα και εγώ το συγκεκριμένο μοντέλο. Ακόμα δεν έχω κάνει unbox γιατί είμαι στο μαγαζί.
Δεν έχω ιδέα βέβαια πώς κάνουμε μια ταινεία και υπότιτλους μαζί σε ένα αρχείο .mkv
Αν βάλουμε ξεχωρα αυτά τα 2 αρχεία δεν υπάρχει θέμα έτσι?
Είναι η πρώτη smart μεγάλη τηλεόραση με media player που παίρνω και δεν έχω ιδέα.

Offtopic: Πως σου φαίνεται σε γενικές γραμμές το συγκεκριμένο μοντέλο? Είσαι ικανοποιημένος?

Καλή φάση να απαντάω μόνος μου στην ερώτηση που έκανα !!! Χαχα !

Η λύση τελικά ήταν στις τελευταίες σελίδες του e-manual.

f9f6c756dd000ef91155455f65d2aaee.png

Βέβαια για το .mkv που ήθελα δεν κατάλαβα ακόμα πιο συγκεκριμένα κάνει. Απλώς αφού δοκίμασα 2-3 προεκτάσεις χωρίς επιτυχία στο τέλος τις έβαλα όλες μαζί και έπαιξε.

Η τηλεόραση γενικά καλή. Είχα Sony 50W805B. Την άλλαξα λόγω μεγέθους. Εικόνα ίσως η Sony είχε γενικά καλύτερη. Η Samsung έχει αρκετό bleeding ενώ η Sony σχεδόν καθόλου. Αλλά δε θα κάτσω να ασχοληθώ. Δεν είναι τόσο ενοχλητικό. Το smart κομμάτι καλύτερο από το σχεδόν ανύπαρκτο της Sony αλλά όχι τρελά πράγματα. Φυσικά τώρα που βρήκα πως παίζουν και οι υπότιτλοι γιατί αν δεν έπαιζαν θα υπήρχε πρόβλημα. Επίσης προφανώς αρκετά πιο γρήγορη. Γενικά θα έλεγα το μόνο αρνητικό το bleeding αλλά όχι τίποτα σπουδαίο.

Αν δεν το βρεις θα σου πω πως ακριβώς παίζουν οι υπότιτλοι αύριο. Όταν παίζουν τελικά είναι αρκετά καλοί και παραμετροποιήσιμοι.

Μολις την εβαλα μπρος... νταξει στις ρυθμισεις για τα χρωματα πατωσα.. Θελει πολυ δουλεια για να καταλαβω που μ αρεσει καλυτερα.. Φυσικο ή Τυπικο.. αν και στο κινηματογραφικη ταινεια μπορει να κιτρινιζαν λιγο τα χρωματα αλλα ηταν πιο καλες οι λεπτομεριες μου φαινεται..
Anyway.. στα γρηγορα εβαλα σε ενα stickακι 2 ταινεις και srt υποτιτλους, και δεν διαβαζε πουθενα τους υποτιτλους .srt, σε καμμια απο τις 3 που περασα.. τι σκατα..

Μολις την εβαλα μπρος... νταξει στις ρυθμισεις για τα χρωματα πατωσα.. Θελει πολυ δουλεια για να καταλαβω που μ αρεσει καλυτερα.. Φυσικο ή Τυπικο.. αν και στο κινηματογραφικη ταινεια μπορει να κιτρινιζαν λιγο τα χρωματα αλλα ηταν πιο καλες οι λεπτομεριες μου φαινεται..
Anyway.. στα γρηγορα εβαλα σε ενα stickακι 2 ταινεις και srt υποτιτλους, και δεν διαβαζε πουθενα τους υποτιτλους .srt, σε καμμια απο τις 3 που περασα.. τι σκατα..

Για έλεγξε κι εσυ και πες μου για το bleeding της δίκης σου

Καλημέρα φίλε μου.. Από bleeding πολύ ελάχιστο στην αριστερη κατω γωνια.. τιποτα τραγικο δηλαδη.. Θα το ξανα-checkαρω σημερα..
Σε γενικές γραμμες είναι απολαυση το 1080 της.. Δεν ειχα τοσο μεγαλη full-hd πριν για να συγκρινω, αλλα την συγκεκριμενη την απολαμβανω καθημερινα..
Άλλος τρόπος για να έχουμε υποτιτλους στις ταινιες χωρις να χρειαζεται να παιρναμε το .srt με την ιδια ακριβως ονομασια υπαρχει?

Καλημέρα φίλε μου.. Από bleeding πολύ ελάχιστο στην αριστερη κατω γωνια.. τιποτα τραγικο δηλαδη.. Θα το ξανα-checkαρω σημερα..
Σε γενικές γραμμες είναι απολαυση το 1080 της.. Δεν ειχα τοσο μεγαλη full-hd πριν για να συγκρινω, αλλα την συγκεκριμενη την απολαμβανω καθημερινα..
Άλλος τρόπος για να έχουμε υποτιτλους στις ταινιες χωρις να χρειαζεται να παιρναμε το .srt με την ιδια ακριβως ονομασια υπαρχει?

Με το δικό της media player υπότιτλοι μόνο με την ίδια ονομασία και με την κατάλληλη κατάληξη ανα τύπο αρχείου όπως φαίνεται στην εικόνα πιο πάνω από το e-manual. Εντάξει είναι. Δυο τρεις τύποι αρχείων αν το συνηθίσεις εύκολο είναι. Παίζουν και καλά οι υπότιτλοι. Μεγάλη γραμματοσειρά και ευανάγνωστη.

Το bleeding στη θέαση δεν ενοχλεί. Και γενικά δε νομίζω να είναι αρκετό. Μόνο στην εναλλαγή των καναλιών και σε απόλυτο σκοτάδι φαίνεται. Αλλά και αυτό διορθώνεται χωρίς σημαντικές επιπτώσεις στην εικόνα.

Αν μπορείς ανέβασε μια φωτό σε απόλυτο σκοτάδι παίζοντας πχ ένα από τα ραδιοφωνικά προγράμματα που μαυρίζουν την οθόνη.

Τα χω σβησει τα ραδιοφωνικα δυστυχως.. θα προσπαθησω να τραβηξω ομως με καποιο τροπο να ανεβασω..
Να σου πω.. εχεις βρει τιποτα καλα settings για τα χρωματα μπας και μπορεσουμε να την calibrαρουμε προχειρα?

Τα χω σβησει τα ραδιοφωνικα δυστυχως.. θα προσπαθησω να τραβηξω ομως με καποιο τροπο να ανεβασω..
Να σου πω.. εχεις βρει τιποτα καλα settings για τα χρωματα μπας και μπορεσουμε να την calibrαρουμε προχειρα?

Μπα. Δεν είμαι τόσο απαιτητικός και γενικά και από τη συγκεκριμένη ώστε να σκέφτομαι καλιμπραρίσματα. Ούτε έχω και τις γνώσεις βέβαια.

Το Σινεμά γενικά χρησιμοποιώ με μείωση στο backlight για να μη φαίνεται το βράδυ έντονα το bleeding.

Τελικά μετά από καμία βδομάδα, αφού βρέθηκε σχετικά εύκολα λύση για τους υπότιτλους και περιορίστηκε το bleeding έστω μέσω ρυθμίσεων, καλούτσικη η τηλεόραση για τα χρήματά της. Αρκετά γρήγορη στη χρήση και απλή. Καλό το ότι θυμάται που είχες μείνει ακόμα και μετά από ώρες. Αν την κλείσεις με Netflix, με Netflix θα ξεκινήσει το πρωί εκεί που έμεινε και χωρίς καθυστέρηση. Δεν ξέρω αν είναι όλες οι σημερινές έτσι αλλά η 2ετίας Sony ήταν λες και δούλευε με κάρβουνο σε σχέση με αυτή. Εικόνα πάντως ίσως είχε λίγο καλύτερη η Sony.