SAMSUNG UE65HU7500 4Κ

EvoRazor

New member
1 October 2014
15
Χαιρετώ το πλήθος! -bye--bye--bye-
Είμαι σε αναζήτηση για ΤV και έχω ψαχτεί αρκετά.Η επιλογή μου είναι η SAMSUNG UE65HU7500 4Κ(το 4Κ σαν να μην το ακούσατε...).Θέαση 2 μέτρα.Εάν κάποιος την έχει να μου πει εντυπώσεις.Έχω διαβάσει διάφορα για την TV αλλά θέλω να ακούσω την γνώμη σας.Αυτο που ενδιαφέρει ειναι να μην εχει ανωμαλίες με φωτινότητες,περίεργα μαυρα,συννεφιάσματα,κάθετες μαύρες γραμμές...κλπ παλαβά...Έχω ΟΤΕ ΤV+NOVA oπότε καλά μεχρι εκει tο FHD.Το έχει ψάξει κάποιος τόσο πολύ με την συνγεκριμένη TV?

Last edited:
γνωμη μου οτι ειναι αρκετα τα χρηματα και δεν αξιζει προς το παρον η 4κ!! οχι οτι δεν εχει εικοναρα αλλα προς το παρον για κανα 3αρι χρονια δε βλεπω καναλια σε 4κ με την μικρη εμπειρια που εχω

Εχεις δίκαιο για το 4Κ,αλλά τις κρατώ τις ΤV 5-6 χρόνια οπότε λεω αφου θα πάρω μια τώρα,γιατι να μην παρω μια 4Κ.

Εχεις δίκαιο για το 4Κ,αλλά τις κρατώ τις ΤV 5-6 χρόνια οπότε λεω αφου θα πάρω μια τώρα,γιατι να μην παρω μια 4Κ.
Γιατί και για πενταετία πάλι καλυμμένος θα είσαι,

Eτσι νομίζω,αυτή που έχω τώρα την έχω 7 χρόνια,τα παραέβγαλε τα χρηματά της(Phillips42LCDFHD)!Άλλα 7+,πιστεύω εύκολα θα με καλύψει αυτή με την προοπτική του evolution kit.Εδώ κάποιες εντυπώσεις στο εξωτερικό!
https://www.avforums.com/threads/samsung-hu7500-owners-thread.1876784/
Εδώ το τεστ στην 55αρα..
http://www.hdtvtest.co.uk/news/ue55hu7500-201405083761.htm
Απλα εάν την είχε κάποιος απο εδώ μέσα θα είχα κάποιες χειροποιαστές εντυπωσεις,παρατηρήσεις κ.τ.λ.Γενικά την χαρακτηρίζουν σαν την καλύτερη 65αρα 4κ

Το πρόβλημα με τις οθόνες 4Κ είναι ότι πολύ απλά αυτό που προσφέρουν δεν μπορείς να το δείς.

Εκτός αν βλέπεις από το ένα μέτρο.....

Το πρόβλημα με τις οθόνες 4Κ είναι ότι πολύ απλά αυτό που προσφέρουν δεν μπορείς να το δείς.

Εκτός αν βλέπεις από το ένα μέτρο.....

Προς το παρόν...φυσικά,σωστά,αλλα το βλέπω λιγο πιο μελλοντικά το θέμα.Ποιός ο λόγος να δώσω 2000 ευρώ για την αντίστοιχη FHD(ομολογουμένως καλυτερη Samsung FHD),χωρις να το βλέπω μακροπρόθεσμα το όλο θέμα?

Σε αυτη τη διασταση απο τα 4μ θα ναι σουπερ.
Οπωσδηποτε δεε για επεκταση εγγυησης. Και μη σου πω πως θα πρεπει να τσιμπησεις και καποιον να πατε να τη δειτε τη συγκεκριμενη που θα παρεις στημενη σε σκοτεινο περιβαλλον πρωτα ;) Για ποσα λεφτα μιλαμε; ερχονται και οι oled οσονουπω. Σε ενα δυο χειμωνες...

Τιμη στα 3630 ευρώ και απόσταση γυρω στα 2,5 μετρα,για OLED διάβασα πρόσφατα ότι 1/10 πάνελ βγαίνει καλό,τζοκερ δηλαδή και θα βγει σε FHD σε υψηλή τιμή

Γιαυτο ειπα 2 χειμωνες :)

Επειδή η ΤV που εχω τώρα Philips 42PFL7662D αρχίζει τις παραξενιές είμαι για αλλαγή,σε καμία περιπτωση δεν μπορώ να περιμένω 1-1,5 χρόνο για ενα προιόν αμφιβόλου αξίας αλλά και σαφώς ακριβότερο σε FULLHD Resolution.Επίσης είδα μια OLED LG(αν δεν κάνω λαθος και ειναι κυρτη) στα Public στο golden mall και δεν μου εκανε κλικ,βέβαια μιλάμε για πανελ της lg τώρα,αλλά μενω περισσότερο στο οτι δεν με ενθουσιαζουν καθόλου οι κυρτές.

Γιατί και για πενταετία πάλι καλυμμένος θα είσαι,
Εννοούσα ( από βιασύνη δε το συμπλήρωσα ) ότι με μια καλή Full HD θα είσαι απόλυτα καλυμμένος για 5 χρόνια. Υλικό δεν υπάρχει και από ότι φαίνεται , τίποτα σοβαρά δε πρόκειται να βγει για τουλάχιστον μια τριετία, αισιόδοξα μιλώντας. Το Full HD έχει πολλά χρόνια ακόμα μπροστά του. Με τα λεφτά που θα γλιτώσεις τώρα σε πέντε χρόνια θα πάρεις τότε έτοιμη και ώριμης τεχνολογίας 4Κ και σίγουρα OLED. Εξάλλου μην είσαι καθόλου σίγουρος ότι όποια τηλεόραση και να πάρεις σήμερα θα σε βγάλει πάνω από πέντε με έξη χρόνια. Αυτό το χρονικό διάστημα είναι ο άριστος μέσος όρος ζωής των σημερινών τηλεοράσεων, δυστυχώς η και για κάποιους λίγους ευτυχώς ....

Θεωρητικά γράφετε οτι μια LED οθόνη έχει διάρκεια ζωής 45.000 ωρες ενω μια OLED το μισό σχεδον.Δηλαδη ισχυριζεσαι οτι θα χάσει σε απόδοση μετα τα 5 χρονιά?Αυτό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συμβεί με μια Oled αλλα οχι με μια led.Βάση πληροφοριών που μας δίνουν πάντα....

Και να χάσει σε απόδοση πιθανόν δεν θα το καταλάβεις γιατί θα γίνει σταδιακά και το μάτι συνηθίζει. Η αλήθεια είναι ότι όσοι αγοράζουν οθόνη 4Κ σήμερα, πληρώνουν τεχνολογία που στην ουσία δεν θα χρησιμοποιήσουν. Επίσης αφού παρακολουθείς τηλεοπτικό πρόγραμμα έχε υπ´ όψιν σου ότι η 4Κ δυσκολεύεται πολύ περισσότερο από την FHD να προσαρμόσει την πληροφορία στο πάνελ της.

Θεωρητικά γράφετε οτι μια LED οθόνη έχει διάρκεια ζωής 45.000 ωρες ενω μια OLED το μισό σχεδον.Δηλαδη ισχυριζεσαι οτι θα χάσει σε απόδοση μετα τα 5 χρονιά?Αυτό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συμβεί με μια Oled αλλα οχι με μια led.Βάση πληροφοριών που μας δίνουν πάντα....
Αν αναφέρεσαι σε μένα, εγώ δεν είπα τίποτα για πτώση φωτεινότητας - απόδοσης πάνελ, όσο αφορά στη πενταετία, μίλησα γενικώς για διάρκεια ζωής , που από οποιαδήποτε αιτία ο πολύ καλός μέσος όρος ζωής είναι πέντε με έξη χρόνια. Εξάλλου η αλήθεια είναι ότι εγώ τουλάχιστον δεν έχω ακούσει να θέλει κάποιος να αλλάξει Lcd ή και Led Lcd τηλεόραση λόγω πτώσης φωτεινότητας. Κανένας από όσους εγώ ξέρω δεν έφτασε σε τέτοια όρια, όσοι θέλησαν αλλαγή από θέμα βλάβης, ήταν για άλλους λόγους.....

65 ίντσες για 2 -2,5 μέτρα μου φαίνεται λίγο υπερβολικό. Είσαι σίγουρος;

http://tech.in.gr/consult/article/?aid=1231266523

Εδώ μια αποψη για την απόσταση.Υπάρχει χώρος,για πιο πίσω,τώρα με την 42'' η απόσταση ηταν 2,5 μέτρα περίπου γι'αυτό το έθεσα και σαν δεδομένο.

Αν αναφέρεσαι σε μένα, εγώ δεν είπα τίποτα για πτώση φωτεινότητας - απόδοσης πάνελ, όσο αφορά στη πενταετία, μίλησα γενικώς για διάρκεια ζωής , που από οποιαδήποτε αιτία ο πολύ καλός μέσος όρος ζωής είναι πέντε με έξη χρόνια. Εξάλλου η αλήθεια είναι ότι εγώ τουλάχιστον δεν έχω ακούσει να θέλει κάποιος να αλλάξει Lcd ή και Led Lcd τηλεόραση λόγω πτώσης φωτεινότητας. Κανένας από όσους εγώ ξέρω δεν έφτασε σε τέτοια όρια, όσοι θέλησαν αλλαγή από θέμα βλάβης, ήταν για άλλους λόγους.....

Ναι αναφερόμουν σε εσένα επειδη το έθεσες,πηρα αφορμή και έγραψα το παραπάνω.Τώρα το τι βγάζουν τα bechmarks στην σύγκριση FHD vs UHD,εχει μια τεραστια διαφορα απο την αντιληπτική ικανότητα του ανθρώπινου ματιού.Με την λογική και μόνο να το σκεφτεί κάποιος τα 2 απο τα 4 pixels ειναι φτιαγμένα απο τον επεξεργαστή,αυτο ρεαλιστικά αν το πάρουμε,ναι τοτε την εικόνα την χαρακτηρίζουμε ψεύτικη αλλά σε καμία περίπτωση δεν την χαρακτηρίζουμε,μη εντυπωσιακή.Άλλωστε εκεί βασίζεται η τεχνολογιία 4Κ,στα φτιαγμένα(ψεύτικα) χρώματα της.Εμένα προσωπικά με εξητάρει η ιδέα οτι με βάζουν στο κλίμα της εποχής του 4Κ-8Κ(χωρις υλικο μεν)αλλά αφού σαν τεχνολογία είναι υπαρκτή καλά έκαναν και την προώθησαν για να μπούνε στο κλίμα τα κανάλια να αγοράζουν σήμα μεγαλύτερο του FHD.Eίναι ουσιαστικά μια πίεση των ΤVs να περάσουν τα κανάλια στην νέα εποχή,που συνεπάγεται καλωδιακή τηλεόραση και μόνο.Φυσικά και δεν μιλάω για τα ελληνίκα τραγικά χρεωμένα κανάλια αλλά για κολωσούς που μεταδιδουν δορυφορικά παντού.Εαν δεν έπεφτε στην αγορά το 2012- 2013 το 4Κ(για να το δούμε το 2020)δεν θα βλέπαμε 4Κ ουτε το 2030.Όπως έγινε με τις οθόνες LED που μέσω νανoτεχνολογίας και πειραματισμού της nasa(στα τέλη του 1980)για της ανάγκες της στο διάστημα,για εξοικονόμηση ενέργειας,προωθηθηκαν στην αγορά για στο μέσo καταναλωτή και εν έτη 2013 εχουμε ΟLED σε smartphone.Δηλαδή επεσαν στην αγορά 2005(led) και εξιχρονίστικαν 9 χρονια μετά(oled).Kάπως έτσι θα γίνει και με το 4Κ-8Κ με ταχύτατη ακολουθία απο τα κανάλια για αγορά σήματος.Το 4Κ-8Κ ειναι μονόδρομος και θα μπει στην ζωή μας,το πόσο γρήγορα εξαρτάται απο τον καταναλωτή,εαν επιλέξει 4Κ το 2014 ή μείνει στο FHD το 2014.Τα αποτελέσματα φυσικά και θα είναι ορατά σε μία πενταετια.

http://tech.in.gr/consult/article/?aid=1231266523

Εδώ μια αποψη για την απόσταση.Υπάρχει χώρος,για πιο πίσω,τώρα με την 42'' η απόσταση ηταν 2,5 μέτρα περίπου γι'αυτό το έθεσα και σαν δεδομένο.

Ναι αναφερόμουν σε εσένα επειδη το έθεσες,πηρα αφορμή και έγραψα το παραπάνω.Τώρα το τι βγάζουν τα bechmarks στην σύγκριση FHD vs UHD,εχει μια τεραστια διαφορα απο την αντιληπτική ικανότητα του ανθρώπινου ματιού.Με την λογική και μόνο να το σκεφτεί κάποιος τα 2 απο τα 4 pixels ειναι φτιαγμένα απο τον επεξεργαστή,αυτο ρεαλιστικά αν το πάρουμε,ναι τοτε την εικόνα την χαρακτηρίζουμε ψεύτικη αλλά σε καμία περίπτωση δεν την χαρακτηρίζουμε,μη εντυπωσιακή.Άλλωστε εκεί βασίζεται η τεχνολογιία 4Κ,στα φτιαγμένα(ψεύτικα) χρώματα της.Εμένα προσωπικά με εξητάρει η ιδέα οτι με βάζουν στο κλίμα της εποχής του 4Κ-8Κ(χωρις υλικο μεν)αλλά αφού σαν τεχνολογία είναι υπαρκτή καλά έκαναν και την προώθησαν για να μπούνε στο κλίμα τα κανάλια να αγοράζουν σήμα μεγαλύτερο του FHD.Eίναι ουσιαστικά μια πίεση των ΤVs να περάσουν τα κανάλια στην νέα εποχή,που συνεπάγεται καλωδιακή τηλεόραση και μόνο.Φυσικά και δεν μιλάω για τα ελληνίκα τραγικά χρεωμένα κανάλια αλλά για κολωσούς που μεταδιδουν δορυφορικά παντού.Εαν δεν έπεφτε στην αγορά το 2012- 2013 το 4Κ(για να το δούμε το 2020)δεν θα βλέπαμε 4Κ ουτε το 2030.Όπως έγινε με τις οθόνες LED που μέσω νανoτεχνολογίας και πειραματισμού της nasa(στα τέλη του 1980)για της ανάγκες της στο διάστημα,για εξοικονόμηση ενέργειας,προωθηθηκαν στην αγορά για στο μέσo καταναλωτή και εν έτη 2013 εχουμε ΟLED σε smartphone.Δηλαδή επεσαν στην αγορά 2005(led) και εξιχρονίστικαν 9 χρονια μετά(oled).Kάπως έτσι θα γίνει και με το 4Κ-8Κ με ταχύτατη ακολουθία απο τα κανάλια για αγορά σήματος.Το 4Κ-8Κ ειναι μονόδρομος και θα μπει στην ζωή μας,το πόσο γρήγορα εξαρτάται απο τον καταναλωτή,εαν επιλέξει 4Κ το 2014 ή μείνει στο FHD το 2014.Τα αποτελέσματα φυσικά και θα είναι ορατά σε μία πενταετια.
Άρα λοιπόν έχεις μπροστά σου μια πενταετία για πραγματικά υπέρ-υψηλή ανάλυση. Το συμπέρασμα είναι ίδιο, ναι έχεις δίκιο σχεδόν σε όλα όσα λες, αλλά 4Κ ακόμα δεν.... άρα παίρνεις τώρα μια πολύ καλή Full HD και μετά από 5 χρόνια που θα έχει ουσία, με τα λεφτά που θα περισσέψουν τώρα,παίρνεις τότε μία πολύ καλύτερη από αυτές που κυκλοφορούν σήμερα.
Καλή απόφαση - επιλογή να έχεις, εσύ αποφασίζεις....