Samsung vs oled

slk200gr

Established Member
6 May 2011
185
εχει μεγάλη διαφορα στην εικόνα η http://www.kotsovolos.gr/site/sound...61335-samsung-ue65ks7500-curved?cmicc=skroutz

με την http://www.mediamarkt.gr/el/product/_lg-55eg920v-1173903.html
θελω να αλαξω την Samsung 55 6σειρα 6ετιας με μια καινούρια παρολου που ειμαι ευχαριστημένος με την εικόνα όποτε σκέφτηκα να ανέβω σε ίντσες για να ειναι αισθητή η διαφορα ομως διαβάζω εδω μέσα για τις oled αλλα για 65αρα φεύγει πολυ το κοστολόγιο ,η θέαση γίνεται περίπου στα 3μετρα,ήχο δεν με ενδιαφέρει εχω καλο home cinema και με ενδιαφέρει μονο ταινίες ,στα θετικά της σαμμυ οι ίντσες ,curved ειναι και οι δυο και με ενδιαφέρει ,4κκαι οι δυο και με ενδιαφέρει επισης ,χάνω στην σαμμυ το 3D (ακομα δεν μπορώ να καταλάβω γιατι το αφαίρεσαν ) και στην lg χάνω μονο τις ίντσες (55) ,εσείς τι θα αποφασίσατε ρε παιδεια 3 εβδομάδες σπάω το κεφάλι μου και δεν μπορώ να καταλήξω

Last edited by a moderator:
Re: Samsung vs oiled

Αναλογα το budget σου, οποτε θεσε το budget σου και βλεπουμε. Επισης σκεψου και την επιλογη ενος καλου προβολεα μιας και πας σε τετοια λεφτα και εισαι ικανοποιημενος με αυτη που χεις ηδη. Η 920v δεν αξιζει, αφου πας σ αυτα τα λεφτα πηγαινε στην φετινη oled Β6 της lg η οποια εχει τα παντα. Και ναι θα εχουν αρκετη διαφορα στην εικονα, Αλλα οι oled εχουν και αυτες τα αρνητικα τους, οπως θεματα burn in και χειροτερη κινηση αναλογα το μοντελο απο μια high end σειρα της sony η samsung, και μικροτερη διαρκεια ζωης. Γνωμη μου αν δεν την βιαζεσαι περιμενε τον επομενο χρονο να μπουν στο παιχνιδι και πιο σοβαρες προτασεις απο sony και samsung.

2500 me 3000 αξίζει η b6 εν σχέση με την 65 άρα της Samsung ?με προβολέα δεν θελω να μπλέξω,δεν εχω καθόλου γνώσεις

Εννοειται ειναι καλυτερη η B6 απο αυτη που ανεφερες. σ αυτα τα λεφτα επισης παιρνεις την πιο αρτια εξοπλισμενη και με κορυφαια εικονα τηλεοραση που υπαρχει αυτη τη στιγμη σ αυτα τα λεφτα την ks9000 σε 65αρα.

Εννοειται ειναι καλυτερη η B6 απο αυτη που ανεφερες. σ αυτα τα λεφτα επισης παιρνεις την πιο αρτια εξοπλισμενη και με κορυφαια εικονα τηλεοραση που υπαρχει αυτη τη στιγμη σ αυτα τα λεφτα την ks9000 σε 65αρα.
Και αυτή ομως δεν εχει 3 d ουτε oiled einai και 500 ε περισσότερο με την Samsung 7500 με τα ίδια χαρακτηριστικά ,μου διαφεύγει κατι ?

Οταν λες oiled? φανταζομαι εννοεις oled, και οχι δεν ειναι, προς το παρον μονο η lg βγαζει oled. Κατα τι γνωμη μου οχι δεν αξιζει τα παραπανω λεφτα, γιατι ειναι μεγαλη η διαφορα. Εχει μεγαλυτερη φωτεινοτητα και καλυτερο design (προσωπικη αποψη αυτο). To 3D το εγκαταλειπουν οι εταιριες σιγα σιγα . Μονο η Lg εχει φετος 3D και καποια high end μοντελα της sony (απο τις 3 τοπ εταιριες).

γενικα προσεχε τις σειρες 7,8,9 της samsung οι διαφορες στην τιμη μπορει να ειναι μεγαλες αλλα η διαφορα στην εικονα οχι τοσο.
παντως εχουν απο την καλυτερη ποιότητα εικονας που μπορεις να βρεις αυτη την στιγμη.

Ας μην υπερβάλουμε..

Καμία LED-LCD τηλεόραση δεν μπορεί να αναπαράξει το μαύρο και την αντίθεση όπως μια οποιαδήποτε OLED. Μιας λοιπόν και αυτοί είναι οι 2 κυριότεροι παράγοντες στην ποιότητα θέασης, πρέπει να υπάρχει μεγάλη υπεροχή μιας lcd σε χρωματική ακρίβεια, κίνηση και ανάλυση για να συζητήσουμε.

Σίγουρα ως καταναλωτές δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την διαφορά τιμής που ακόμα υπάρχει. Αλλά το δίλημμα εξακολουθεί να είναι το ίδιο με τα προηγούμενα χρόνια:
Η καλύτερη δυνατή εικόνα σε μικρότερο μέγεθος ή μεγάλη εικόνα με κάποια υποχώρηση στην ποιότητα?

Aς μην ξεχνάμε και την χρήση της τηλεόρασης. Π.χ εγώ που της κάνω χρήση λαμπατέρ (παίζει ακόμη και όταν κοιμάμαι ως φωτιστικό δωματίου) δεν μπορώ να πάω πουθενά αλλού πλην LCD διότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πάρω την plasma/oled στο χέρι :D
Αν όμως η χρήση της τηλεόρασης είναι συνετή, με προγραμματισμένες θεάσεις ταινιών, κ.τ.λ τότε ρε παιδιά τι να λέμε, μετά τις oled το χάος....

Το δυστυχημα ειναι οτι εδω και τοσα χρονια δεν υπηρξε εποχη με μεγαλες τηλεορασεις αριστης ποιοτητας σε κανονικες τιμες. Παντοτε οι μεγαλες επεφταν οταν ερχοταν η νεα ακριβοτερη τεχνολογια. Δεν καταλαβαινω γιατι δεν επικεντρωνουν πιο πολυ στα μεγαλα πανελ ωστε να πεσει το κοστος, δεν ειναι πια ειδος πολυτελειας η μεγαλη τηλεοραση.

Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και led-lcd και πολλές ίντσες και άριστη ποιότητα?:operator:
Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορούσαν να φτιάξουν μια fhd "αναφοράς" άνω των 55" που να κοστίζει περίπου τα ίδια με μια plasma ή oled

Θα αρχισουν να πεφτουν οταν μπουν και σοβαροτερες εταιριες(samsung, sony) στο παιχνιδι των oled. Υπομονη!