SAMSUNG VS TOSHIBA (ΣΥΓΚΡΙΣΗ)

giwrgos21r

New member
20 February 2008
52
ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ..
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.. ΕΙΜΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ 2 ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ LCD 46''

samsung 46M86BD 100HZ FULL' 8ms 25000 dynamic
kai
toshiba 46ZF355DG 100HZ FULL' 8ms 15000 dynamic

για οσους γνωριζουν και καλυτερα τα χαρακτηριστικα τους ας μου παραθεσουν τις αποψεις τους σχετικα με το ποια μαρκα ειναι πιο αξιοπιστη και ποια αξιζει πραγματικα τα λεφτα τους που ειναι και οι 2 γυρω στα 2300-2500 ευρω.

dimicatch

Established Member
9 December 2007
236
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα φίλε και καλωσήρθες στον παράδεισο της πληροφορίας.

Η Samsung που αναφέρεις δεν είναι η Μ86 άλλα η F86. H M86 έχει 15000 δυναμική αντίθεση και 8ms response time και δεν είναι 100hz, ενώ η F86 έχει 25000 αντίθεση και 6ms response time και είναι 100hz

Η σύγκρισή σου πρέπει να είναι μεταξύ Toshiba 46ZF355, Samsung LE46F86 και Sony 46X3500. Αυτές οι 3 είναι τα κορυφαία μοντέλα των παραπάνω εταιριών. Στο εύρος τιμών που αναφέρθηκες είναι νομίζω όλες μέσα με μικρή εξαίρεση τη Sony, αλλά με λίγο ψάξιμο θα βρεις και εκεί τιμή ανάλογη.

Τώρα για ποια από τις 3? Και οι 3 είναι πολύ αξιόλογες. Σαν κάτοχος LE40F86 μπορώ να σου πω ότι είναι μία άψογη τηλεόραση και σε HD σήμα αλλά και σε SD.

Υπάρχει μία γενική παραδοχή ότι η Sony είναι η καλύτερη LCD προς το παρόν, αλλά αυτά θα στα πουν καλύτερα οι Sonάνρωποι του forum και κυρίως οι ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης.

Η Toshiba είναι φρέσκο ψάρι με άριστες προδιαγραφές αλλά δεν ακούστηκε κανένας ιδιοκτήτης μέχρι στιγμής γιατί πιθανόν να μην υπάρχει (εδώ μέσα)

Διαδικασία:

Βήμα 1ο - Ξεκ@@λώνεσαι στο διάβασμα εδώ μέσα στα παλιά thread για να δεις γνώμες από ιδιοκτήτες των παραπάνω.

Βήμα 2ο - πηγαίνεις σε μαγαζιά που τις έχουν και τις 3. Στήνεσαι στην απόσταση που θα βλέπεις και συγκρίνεις.

Βήμα 3ο - Χώνεις το χήμα και γράφεις εντυπώσεις για να ακούσει και ο επόμενος μία γνώμη παραπάνω.

Πάντως μέχρι το βράδυ θα έχεις κάμποσες απαντήσεις. Καλή τύχη :ernaehrung004:

dimicatch

Established Member
9 December 2007
236
Θεσσαλονίκη
Βήμα 3ο - Χώνεις το χήμα και γράφεις εντυπώσεις για να ακούσει και ο επόμενος μία γνώμη παραπάνω.

Ο ποιητής ήθελε να πεί "χρήμα" όπως μάλλον καταλάβατε. Όχι τίποτα άλλο αλλά ένα συντακτικό λάθος και άλλαξε όλη η εικόνα της απάντησης. 'Ασε που είναι και ανορθόγραφο.... :coool:

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
BVR (Beyond Visual Range)
Στο ερωτημα αν ειναι πιο αξιοπιστη η Toshiba απο την Samsung νομιζω οτι γενικα για τις Toshiba ακουγονται λιγοτερα προβληματα απο οτι για τις Samsung.

Mονο αρνητικο η αντιπροσωπια της Toshiba στην Ελλαδα που ειναι για τα πανηγυρια.

raffaello

Senior Member
19 June 2006
448
Den exo embiria apo to service tis toshiba, alla apo tis sony exo tis xiroteres endiposis...

Στο ερωτημα αν ειναι πιο αξιοπιστη η Toshiba απο την Samsung νομιζω οτι γενικα για τις Toshiba ακουγονται λιγοτερα προβληματα απο οτι για τις Samsung.

Mονο αρνητικο η αντιπροσωπια της Toshiba στην Ελλαδα που ειναι για τα πανηγυρια.

pafrag

Established Member
2 January 2008
234
Aθήνα
Μόνο επιεδή θέλω ρεβιού για Toshiba ψηφίζω Toshiba...
Δοκιμασμένη και καρατσεκαρισμένη εδώ η Samsung...

giwrgos21r

New member
20 February 2008
52
ναι σωστος φιλε το μοντελο της Σαμσουνγκ ειναι F86BD kai oxi M.
Παντως εχω ακουσει και γω για καποια μικροπροβληματα γενικα για Σαμσ τηλεορασεις.. η ΤΟSHIBA ειναι καπως πιο, μαρκα στο ονομα !

δε ξερω λογικα θα καταληξω στη τοσιμπα αφου και στη τιμη εχει 400 ευρω διαφορα περιπου(φθηνοτεερη) και δε βλεπω καποια μεγαλη διαφορα στα χαρ/κα.

θα ηθελα επισης να μου εξηγησετε αυτο με τις τιμες που το στηριζει η Σαμσουνγκ αυτο το 3χιλιαρο που εβαλε την 46F86BD.. η γιατι ειναι τοσο φθηνη η τοσιμπα...

επισης θα σας παραθεσω κατι ριβιου του πλαισιου απο το μοντελο το 355 για το ποιο μιλαμε, και απο κατω ενα 2ο το 47Z3030DG της τοσιμπα παλι το οποιο εχει τα ιδια χαρ/κα με 1'' μεγαλυτερο φακο, και μια μικροδιαφορα στο κοντραστ (dynamic βεβαια το οποιο για μενα δε παιζει και σημαντικο ρολο αφου μονοσε σταθερη εικονα μπορεις να το ξεχωρισεις) , διαφορετικο design οπως θα δειτε με το κλασσικο χοντρο περιγυρο, μου κανει εντυπωση ομως που ειναι αρκετα πιο φτηνο ! πολυ παραξενο..

αυτο ειναι το 355:http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1082949

και αυτο το 3030:http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1028391

Last edited:

BENZINA

Senior Member
11 June 2007
490
Thessaloniki
Απάντηση: Re: SAMSUNG VS TOSHIBA (ΣΥΓΚΡΙΣΗ)

Η σύγκρισή σου πρέπει να είναι μεταξύ Toshiba 46ZF355, Samsung LE46F86 και Sony 46X3500. Αυτές οι 3 είναι τα κορυφαία μοντέλα των παραπάνω εταιριών. Στο εύρος τιμών που αναφέρθηκες είναι νομίζω όλες μέσα με μικρή εξαίρεση τη Sony, αλλά με λίγο ψάξιμο θα βρεις και εκεί τιμή ανάλογη.
Η Philips 9632
(και η νεοτερη 9732)νομιζω οτι ανηκει κι αυτη σε μια τετοια συγκριση.Τιμη υψηλοτερη απο Samsung και χαμηλοτερη απο την Sony.Για Toshiba αναμενουμε εντυπωσεις

jois21

Senior Member
24 October 2007
351
ναι σωστος φιλε το μοντελο της Σαμσουνγκ ειναι F86BD kai oxi M.
Παντως εχω ακουσει και γω για καποια μικροπροβληματα γενικα για Σαμσ τηλεορασεις.. η ΤΟSHIBA ειναι καπως πιο, μαρκα στο ονομα !

δε ξερω λογικα θα καταληξω στη τοσιμπα αφου και στη τιμη εχει 400 ευρω διαφορα περιπου(φθηνοτεερη) και δε βλεπω καποια μεγαλη διαφορα στα χαρ/κα.

θα ηθελα επισης να μου εξηγησετε αυτο με τις τιμες που το στηριζει η Σαμσουνγκ αυτο το 3χιλιαρο που εβαλε την 46F86BD.. η γιατι ειναι τοσο φθηνη η τοσιμπα...

επισης θα σας παραθεσω κατι ριβιου του πλαισιου απο το μοντελο το 355 για το ποιο μιλαμε, και απο κατω ενα 2ο το 47Z3030DG της τοσιμπα παλι το οποιο εχει τα ιδια χαρ/κα με 1'' μεγαλυτερο φακο, και μια μικροδιαφορα στο κοντραστ (dynamic βεβαια το οποιο για μενα δε παιζει και σημαντικο ρολο αφου μονοσε σταθερη εικονα μπορεις να το ξεχωρισεις) , διαφορετικο design οπως θα δειτε με το κλασσικο χοντρο περιγυρο, μου κανει εντυπωση ομως που ειναι αρκετα πιο φτηνο ! πολυ παραξενο..

αυτο ειναι το 355:http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1082949

και αυτο το 3030:http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1028391
Δε ξερω αν ειναι πιο ονομα η τοσιμπα αλλα η F και η Χ ειναι σιγουρα καλυτερες τηλεορασεις.:ADFADF1:

Η F σιγουρα ΔΕΝ εχει 3Κ αλλα αν ψαξεις λιγο κατω απο 2,5Κ...
Η 3030 εχει 1" διαφορα γιατι εχει αλλο πανελ, το οποιο και δεν ειναι spva - τοκαταλαβαινεις και απο κοντα απ τη γωνια θεασης της καθε μιας. Γενικα οι 3030 σειρα εχει αλλα 'ντ' αλλων πανελ αναλογα τις ιντσες. Οποτε αν πας σε τοσιμπα παρε τη λεπτη που ειναι και πιο ωραια.

dimicatch

Established Member
9 December 2007
236
Θεσσαλονίκη
Τιμή για Samsung 46F86 στα 2362 στο perfectshop. Το μαγαζί είναι οκ. Η εγγύηση είναι από Φουρλή (Ελληνικός Αντιπρόσωπος). Από εκεί πήρα την 40F86 και ήρθε σε 3 μέρες.

http://shopcenter.gr/pegasus/h002/showproduct.php?code=169621&pcode=H002_I00169621

Τώρα αν τα λεφτά είναι θέμα (2300+), θα συμφωνήσω με την παραπάνω παρατήρηση για την Toshiba 46XF355. Μπορεί να μην έχει τα 100hz της Ζ3030 αλλά έχεις SPVA Panel που είναι καλύτερο από τα υπόλοιπα. Και έχει και ποιο ωραιο design. Επίσης στα ίδια λεφτά μην ξεχνάς και την Sony 46W3000.

Last edited:

giwrgos21r

New member
20 February 2008
52
Τιμή για Samsung 46F86 στα 2362 στο perfectshop. Το μαγαζί είναι οκ. Η εγγύηση είναι από Φουρλή (Ελληνικός Αντιπρόσωπος). Από εκεί πήρα την 40F86 και ήρθε σε 3 μέρες.

http://shopcenter.gr/pegasus/h002/showproduct.php?code=169621&pcode=H002_I00169621

Τώρα αν τα λεφτά είναι θέμα (2300+), θα συμφωνήσω με την παραπάνω παρατήρηση για την Toshiba 46XF355. Μπορεί να μην έχει τα 100hz της Ζ3030 αλλά έχεις SPVA Panel που είναι καλύτερο από τα υπόλοιπα. Και έχει και ποιο ωραιο design. Επίσης στα ίδια λεφτά μην ξεχνάς και την Sony 46W3000.

Η 46F86 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΗ.. 2900 ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑ ΣΑΜΣΟΥΝΚ ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΕΛ ΑΠΟΤΙ ΑΚΟΥΣΑ..
ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΤΑΞΥ 47Z3030DG KAI 46ZF355DG THS TOSHIBA..
Η ΣΟΝΥ 3000 ΠΟΥ ΛΕΣ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 100ΗΖ

dimicatch

Established Member
9 December 2007
236
Θεσσαλονίκη
Η 46F86 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΗ.. 2900 ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑ ΣΑΜΣΟΥΝΚ ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΕΛ ΑΠΟΤΙ ΑΚΟΥΣΑ..
ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΤΑΞΥ 47Z3030DG KAI 46ZF355DG THS TOSHIBA..
Η ΣΟΝΥ 3000 ΠΟΥ ΛΕΣ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 100ΗΖ

Καλημέρα George. 2900 δεν αναφέρθηκε ποτέ, αλλά από ταχύτητα, έκανα ένα λάθος πληκτρολόγησης . Έβαλα link για το shopcenter αλλά έγραψα perfectshop. Το μαγαζί είναι το shopcenter και η TV είναι στα 2362,34 για την ακρίβεια. Το link είνα από σημερινό check

Επίσης παίζει και στα 2350 στο Audioshop.
http://www.audioshop.gr/index.php?section=products&cat=4&subcat=26&viewid=300142

Απλώς, από το πρώτο έχω πάρει την δικιά μου και μπορώ να έχω άποψη για την εξυπηρέτηση του καταστήματος. Επίσης αν μπορείς να πας να την πάρεις από εκεί με cash αγορά, σου κόβουν ένα 3% της τιμής και καταλήγεις στα 2291.

Επίσης, το www.bch.gr σε ένα παλιό thread είχε αναφέρει για 13% μείον από την αναφερόμενη τιμή του site. Η τιμή της στο συγκεκριμένο είναι 2660 - 13% (346) = 2314, αν ισχύει ακόμα η προσφορά

Όσο για την Sony, η μοναδική που είναι στα 100hz είναι η X3500 που η 46 ξεφεύγει πολύ. Αυτή που πρότεινα ήταν η W3000 που είναι πολύ αξιόλογη και σε καλή τιμή - κοντά στα 2000.

H 47Ζ3030 είναι πολύ καλή, αλλά η Toshiba 46ZF355, έχει καλύτερο panel και συνδιάζει τα χαρακτηριστικά των δύο σειρών. Η μία ίντσα παραπάνω δεν είναι και κατι τρομερό. Απλώς, για την 46ZF355, όπως αναφέρθηκε στο αντίστοιχο thread, δεν υπάρχει ακόμα κάποιος κάτοχος να μας πει γνώμες. Πιθανολογούμε ότι με όλα τα καλούδια της XF σειράς (SPVA panel, και άλλα) και τα 100 hz της Ζ σειράς, θα είναι όντως πολύ αξιόλογη. Επίσης παίζει στα χρήματα που ψάχνεις - 2350+

Αν τα 100hz είναι must για την αγορά σου, τότε ή 46F86 ή 46ZF355. Και οι δύο είναι άψογες. Απλά για την πρώτη υπάρχει αρκετό feedback από κατόχους.

Και για λίγο γέλιο, σας παραθέτω Link αγοράς για την 40άρα ZF, με πολύ καλή τιμή, αλλά με ακόμα καλύτερη φωτογραφία.....:SFGSFGSF:

http://www.net-electric.gr/catalog/toshiba-40zf355dg-lcd-tv-p-2067.html

(ελπίζω να μην την αλλάξουν)

Καλημέρα σε όλους από την ομιχλώδη Θεσσαλονίκη

Last edited:

Βασίλης

AVClub Addicted Member
24 July 2007
1,936
Αθηνα
Οθόνη LCD 40"" 16:9 με Εξαιρετικά λεπτό πλάισιο - μόλις 2εκ

οτι πρεει για να καταψυχεις εφημεριδες..τιποτα αλλο δεν χωραει
παντως σε συγκρουση samsung(η ακομη καλυτερα sony) και toshiba επιλεγοω τις πρωτες για εναν απλο λογο..δεν μαρεσουν οι αποτυχημενοι:D

giwrgos21r

New member
20 February 2008
52
ti ennoeiw file oti h tosimpa einai apotyxhmenoi, se ti?
edw se katastima sti Kypro pou exw dei mou eipane oti anamenete na er8ei akoma kai 8a kymainete kapou ekei sta 2900..

ama einai ontws 2300 simferei na tin parw apo kei alla pws tha tin katevasw katw? yparxei kapoio courier, kai kata poso mou symferei na to kanw auto?

katharakis

New member
2 November 2007
37
Rethymnon
Οθόνη LCD 40"" 16:9 με Εξαιρετικά λεπτό πλάισιο - μόλις 2εκ

οτι πρεει για να καταψυχεις εφημεριδες..τιποτα αλλο δεν χωραει
παντως σε συγκρουση samsung(η ακομη καλυτερα sony) και toshiba επιλεγοω τις πρωτες για εναν απλο λογο..δεν μαρεσουν οι αποτυχημενοι:D
Εγώ δεν κατάλαβα ή εσύ λες άσχετα;
Όσον αφορά την "αποτυχία, μάλλον αναφέρεσαι στο HDDVD....

Βασίλης

AVClub Addicted Member
24 July 2007
1,936
Αθηνα
οι μεγαλοι loosers σημερα στον κοσμο των ηλεκτρονικων ειναι η Toshiba
δεν ξερω τι θα κανει αυριο αλλα αποφασεις του στυλ τερματιζω το προιον και οι 1.000.000 αγοραστες να πανε να ... εγω τις φτυνω μαζι με αυτον που τις υποστηριζει
αν μπορεις να κανεις κατι καντο..αλλιως στο διαολο(αυτο παει στην Toshiba)
αυτα..με γεια η νεα σου Toshiba

οσο για το αλλο υπαρχουν 2 ενδεχομενα..να μην ξερω εγω τι λεω ειναι το Α..να μην ξερεις εσυ τι λεω ειναι το Β(αλλα δεν το προτεινες)
στο link του φιλου η τηλεοραση στο νετ ελεκτρικ παραπεμπει σε ψυγειο
ενα μεγαλο ασχημο λευκο ψυγειο ενω διπλα γραφει "ομορφος λεπτος σχεδιασμος μολις 2 εκ)

smoothbore

AVClub Addicted Member
23 March 2007
2,615
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:φαινετε ψυγειο ειχαν προχειρο εκεινη τη στιγμη και ηρθε :idea: του σχεδιαστη του site .
Εκτος αν παραπεμπει σε ποιοτητα κατασκευης σε συνεχη λειτουργεια ....... σαν ψυγειο , το βαζεις στην μπριζα και μετα το ξεχνας .