SANYO PLV-Z2 - Τωρινή αξία?

Ardov

New member
18 December 2006
99
Γειά χαρά. Ενδιαφέρομαι να πουλήσω τον συγκεκριμένο προβολέα. Έχει στο ενεργητικό του περίπου 500-600 ώρες. Ποιά πιστεύετε οτι είναι μια καλή τιμή για να τον δώσω? Ο λόγος που θέλω να τον δώσω είναι διότι έχω ταλαιπωρηθεί να τον πηγαίνω κάθε χρόνο για καθάρισμα οπτικών απο σκονίτσες. Σκεφτόμουν να πάρω εναν SONY VPL-HS50 στα 500 ΕΥΡΩ απο γνωστό και να έδινα τον PLV-Z2 στα 350. Είναι καλή κίνηση? Μήπως κάνω λάθος και μπαίνω τσάμπα σε μπελάδες?

Σας παρακαλώ αν είναι εφικτό, μπορείτε να μου δώσετε μια απάντηση? Ευχαριστώ!

Το γράφει ο άνθρωπος πόσες ώρες έχει! - 600.
Γιατί δεν κάνεις μια δοκιμή να τον βάλεις στις αγγελίες;
Η γνώμη μου πάντως είναι οτι δεν θα έχεις σημαντική αναβάθμιση, συν το ρίσκο που πάντα έχει μια αγορά μεταχειρισμένου μηχανήματος.(ότι και αν είναι αυτό)
Εγώ θα έλεγα ότι το καλοκαίρι δεν προσφέρεται για ταινίες και homecinema είναι μάλλον χειμερινό το χόμπι γι αυτό μάζεψε λίγα χρήματα, πούλα αυτόν που έχεις και το φθινόπωρο πάρε τον epson 700 980 έχει τώρα τότε θα έχει μάλλον λιγότερο.
Έτσι θα έχεις κάνει μια σημαντική αναβάθμιση στο homecinema σου.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου φίλε Θωμά. Είναι πολύ σωστά τα λεγόμενά σου και η ιδέα σου. Πιστεύω οτι περι τα 500 ΕΥΡΩ θα τα πιάσει ο Z2 μιας και έχει δουλέψει σχετικά λίγο. Ο EPSON που προτείνεις είναι όντως πολύ καλό μηχάνημα, τον έχω δεί και μου άρεσε πολύ.

Εχω και εγω εναν ιδιο για "σπρωξιμο", οποτε λογω του "νόμου" προσφορας-ζητησης προβλεπω οτι οι τιμες των μεταχειρισμενων Ζ2 θα παρουν την κατιούσα!

Ο HS50 παντως ειναι αισθητα καλυτερος του Ζ2, κυριως οσον αφορα σε αντιθεση και μαυρο. Τωρα το να πιασει ο Sanyo (και μαλιστα με 600 ωρες) 500 ευρω... μακαρι αλλα το βλεπω αδυνατον...

Παιδιά, εγώ πέρυσι έδωσα τον Ζ3 550 με 250 ώρες περίπου στη λάμπα και χρήση λιγότερο από 10 μήνες.

Τι να πώ, είναι κρίμα. Τον είχα πάρει προ 3 ετών, 2200 ΕΥΡΩ. Απο άποψη απόδοσης είναι πολύ καλός για το μάτι μου. Μόνο πρόβλημα οι σκονίτσες στα οπτικά. Ή το παραβλέπω ή συνεχίζω να δίνω τα 50 ΕΥΡΩ ετησίως για καθαρισμό. Είναι κρίμα εστω και 400 να πουληθεί. 1800 ΕΥΡΩ χασούρα. Δεν νομίζω οτι έχω κάνει απόσβεση.

Τι να πώ, είναι κρίμα. Τον είχα πάρει προ 3 ετών, 2200 ΕΥΡΩ. Απο άποψη απόδοσης είναι πολύ καλός για το μάτι μου. Μόνο πρόβλημα οι σκονίτσες στα οπτικά. Ή το παραβλέπω ή συνεχίζω να δίνω τα 50 ΕΥΡΩ ετησίως για καθαρισμό. Είναι κρίμα εστω και 400 να πουληθεί. 1800 ΕΥΡΩ χασούρα. Δεν νομίζω οτι έχω κάνει απόσβεση.

Έχω τον ίδιο προβολέα και τον έχω πάρει στην ίδια τιμή περίπου. Αποφάσιασα να τον κρατήσω μέχρι να τα παίξει η λάμπα του και μετά να πάρω άλλον. Τα 50 το χρόνο που θα δίνεις δεν είναι τίποτα. Αγοράζεις άλλον όταν οι 1080p προβολείς πέσουν στο χιλιάρικο.Αλήθεια πως μπορείς να δεις πόσες ώρες έχει γράψει;

Απάντηση: Re: SANYO PLV-Z2 - Τωρινή αξία?

Μην το βλέπεις μόνο με την αρνητική του πλευρά.Υπάρχει και η άλλη.
Κάποτε όταν αγόρασες εσύ οι προβολείς ήταν ακριβοί, σήμερα όμως είναι πολύ πιό φθηνοί και πολύ καλύτεροι γι αυτό οι μεταχειρισμένοι δεν έχουν πλέον αξία. Τώρα με 750 παίρνεις τον επσον 700 που είναι κλάσεις ανώτερος από αυτόν που έχεις.
Εγώ στη θέση σου θα τον έβαζα στις αγγελίες στα 350 και από κει και πέρα δεν είναι μεγάλη η διαφορά μεχρι τον επσον.

Έχω τον ίδιο προβολέα και τον έχω πάρει στην ίδια τιμή περίπου. Αποφάσιασα να τον κρατήσω μέχρι να τα παίξει η λάμπα του και μετά να πάρω άλλον. Τα 50 το χρόνο που θα δίνεις δεν είναι τίποτα. Αγοράζεις άλλον όταν οι 1080p προβολείς πέσουν στο χιλιάρικο.Αλήθεια πως μπορείς να δεις πόσες ώρες έχει γράψει;

Γεια χαρά.

Στον Z3 που έχω, βλέπω πόσες ώρες έχει παίξει πατώντας παρατεταμένα για καμμιά δεκαριά sec το ON/OFF πάνω στη συσκευή (αφού την έχω ήδη ανάψει).

Ίσως δουλεύει έτσι και στον Z2...

Δυστυχώς τα ηλεκτρονικά έχουν γίνει όπως και οι υπολογιστές μέσα σε 2-3 χρόνια έχουν χάσει την αξία τους. Αν σκεφτείς ότι έχει βγει ο Ζ5 και τον βρίσκεις από Γερμανία καινούργιο κάτω από 1000 Ευρώ κατάλαβαίνεις τι αξία έχει ο Ζ2 και με τις ώρες που έχει. Αν δεν θές να τον σκοτώσεις τον κρατάς για κανένα εξοχικό ή τον κάνεις δώρο. Εκτιμώ τιμή πώλησης γύρω στα 300Ευρώ.

Εγώ έδωσα σε γνωστό μου, το Z3 για 400 ευρώ. Ευχαριστημένος κι εγώ αλλά κι εκείνος διότι απέκτησε έναν καλό προβολέα, με πολλές ώρες ζωής, σε τιμή που δεν είναι "βαριά επένδυση".