Sapphire Vapor X 5770 προβλημα??

geovra

Established Member
8 December 2007
160
Αθηνα
Πηρα προσφατα αυτη την καρτα με κυριο σκοπο ταινιες αλλα και λιγο gaming. Λειτουργικο εχω Windows 7 με επεξεργαστη Intel COre 2 Quad 8400. Το προβλημα που μου παρουσιαζεται ειναι το εξης. Εχω συνδεσει την καρτα μεσω dvi σε hdmi στην Χ3500 και αφου εχω κανει extend το desktop βαζω σαν refresh rate για την tv 24fr (1080p/24)που υποστηριζει η τηλεοραση.
Βαζοντας να παιξει ο km player (η αλλος player) αρχιζουν τα προβληματα. Δηλαδη ανοιγει μεν το αρχειο (δεν εχει σχεση τι αρχειο γιατι δοκιμασα απο βαρια ts,mkv μεχρι απλα avi) αλλα τρωει φοβερα κολληματα με αποτελεσμα να μην μπορω πχ να κανω ff στην μπαρα η να μεγαλωσωσ σε full screen τον player. (To video synexizei na paizei)
Οταν αλλαζω το refresh rate σε 60 (οπως ειναι και το monitor) ολα ειναι κανονικα.
Ακομα και οταν εχω επιλεξει σαν basic display την τηλεοραση παιζει κανονικα χωρις κανενα προβλημα.
Το περιεργο ειναι οταν ειχα την παλια καρτα γραφικων (nvidia 5400 νομιζω) ολα ηταν μια χαρα εξαρχης. Εχω δοκιμασει να κανω απεγκατασταση αλλα καμια διαφορα. Το προβλημα παραμενει οταν το monitor και η τηλεοραση εχουν διαφορετικο refresh rate.
Ηθελα να ρωτησω ειναι θεμα driver (εχω βαλει την εκδοση Catalyt_9.12_Hotfix_WinXP_8.682.2RC1_Dec15) η κατι αλλο?
Ευχαριστω πολυ

Απάντηση: Re: Sapphire Vapor X 5770 προβλημα??

Κατέβασε και τους καινούριους 10.1 driver...

Το σκεφτομουνα αλλα καπου ειδα οτι ειναι σε Beta κατασταση. Αν εχεις και ενα link??

Ευχαριστω απλα ζητησα το link λογω της beta εκδοσης. Χθες που ξανακοιταξα βγηκαν και official. Τελος παντων και με τους καινουργιους τιποτα, εξακολουθει να υπαρχει αυτο το κολλημα στα 24. Μηπως ειναι εν τελει θεμα ρυθμισεων ειτε στο catalyst center η σε registry?

Ευχαριστω για την απαντηση. Ηλπιζα να υπαρχει μια πιο "ευκολη" λυση και πιο πρακτικη βασικα.

Μια λυση που ειναι εφικτο να γινει και σχετικα πρακτικη ειναι οταν παιζει βιντεο να κλεινει αυτοματα το μονιτορ σoυ και να βλεπεις μονο απο την τιβι και οταν σταματησει να επανερχονται ολα οπως πριν. Αυτο γινεται με σκριπτ οδηγουμενο απο το reclock.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Μηπως υπαρχει καποιος οδηγος για αυτο γιατι δεν εχω ασχοληθει με κατι τετοιο ουτε γνωριζω για το reclock.
Την εφαρμογη Ultramon την εχει δοκιμασει κανεις? Παιζει σε windows 7? Αξιζει να δοκιμασω με αυτο?

Για να εχεις ηχο απο HDMI μονο απο CCC ATI μπορεις να αλλαζεις ριφρες ρειτς. Ετσι κι αλλιως πλεον δεν χρειζομαστε κανενα προγραμα αφου η ΑΤΙ υποστηριζει τελεια ολα τα ριφρες ρετς. Φτιαξε 4 προφιλς μεσω CCC ATI, το ενα με τις δυο οθονες σου οπως θελεις και τα αλλα τρια με μονο την σονυ σε 23,976, 25 και 59,940. Μετα θα το φτιαξουμε.