Sat-antenna OUT on Kathrein UFS 910

spyridy

AVClub Enthusiast
5 September 2007
1,130
Γλυφάδα
Επειδή ο δέκτης έχει στην πίσω μεριά του είσοδο καλωδίου απο το πιάτο, αλλά και έξοδο, προφανώς για σύνδεση σε άλλο δέκτη.

Είναι ασφαλές αν το κάνω... δλδ να συνδέσω και τη Skystar2 μετά τον Kathrein?

Βασικά θα με ενδιέφερε να βλέπω π.χ. στον Kathrein, το Premiere HD, και απο την Skystar2 να έχω βάλει το SuperSport FM μέσω Nova.

Επειδή παλιότερα είχα διαβάσει για τον κίνδυνο να καεί το LNB ή και ο ενδιάμεσος δέκτης (στην περίπτωση αυτή ο Kathrein) να χρησιμοποιούνται διαφορετικα τεταρτημόρια του LNB την ίδια στιγμή.

Για συμβουλέψτε με ρε παιδιά...

Κατ'αρχάς να πω οτι εχθές δοκίμασα τη σύνδεση που αναφέρω πιο πάνω.

Δυστυχώς δεν είχα σκεφτεί το εξης: Εφόσον ο Kathrein δείχνει κανάλι απο τον Astra (Premiere HD στο προκείμενο), στη Skystar όπως είναι λογικό δεν μπορείς να δεις κανάλι απο το Hotbird, αφού φυσιολογικά το Disecq switch δίνει σήμα απο το LNB του Astra στο καλώδιο. Συνεπώς το σενάριο να βλέπω Premiere HD στο ενα και στο άλλο οποιοδήποτε κανάλι της NOVA δεν παίζει. (εκτός κι αν έχει κανείς να μου προτείνει κάποια λύση)

Επιστρέφω λοιπόν στην αρχική μου ερώτηση... Υπάρχει φόβος να κάψω είτε τον Kathrein είτε το LNB εφόσον παρακολουθώ με αυτό τον τρόπο 2 διαφορετικά κανάλια απο το ίδιο LNB?

ειμαι νεος κ εγω στον χωρο...αλλα θυμαμαι οτι εχω διαβασει καπου στο φορουμ οτι....
οταν συνδεουμε εναν δεκτη με αλλο δεκτη ή δορυφορικη καρτα πρεπει να εχουμε εναν ανοιχτο καθε φορα!!!ή τον δεκτη ή την καρτα δηλαδη....ΟΧΙ κ τα 2 ταυτοχρονα....

Αλλα καλυτερα να σου απαντησει κ καποιος γνωστης....

μια ιδεα που ισως παιζει ειναι να βαλεις twin lnb στο hotbird και απ την δευτερη εξοδο να στειλεις καλωδιο απευθειας στην skystar.
λογικα θα παιξει αλλα το λεω με επιφυλαξη μιας και δεν ειμαι ιδιατερα ειδικος.

Με twin LNB θα παίζει σίγουρα, το πρόβλημα είνια οτι είμαι σε πολυκατοικία (2ο όροφο) και δεν παίζει να κατεβάσω 2 καλώδιο (το καλώδιο περνάει μέσα απο τους τοίχους, δεν εχει κατέβει εξωτερικά)