sat1hd και digitalb supersport

ekigonzalez

Senior Member
26 November 2007
551
Αθηνα
Καλημερα σας. Εχω ενα πιατο 80 εκ και δυο lnb. Θελω να βλέπω απ τον eutelsat w2 16e τα καναλια supersport digitalb και παραλληλα απ τον astra 19.2e τo sat1hd. Πρεπει να βαλω το lnb του astra κεντρικο και του eutelsat παρακεντρο για να εχω αποτελεσμα? 'H πρεπει να αγορασω μεγαλύτερο πιατο? Μενω Αθηνα.

Καλημερα σας. Εχω ενα πιατο 80 εκ και δυο lnb. Θελω να βλέπω απ τον eutelsat w2 16e τα καναλια supersport digitalb και παραλληλα απ τον astra 19.2e τo sat1hd. Πρεπει να βαλω το lnb του astra κεντρικο και του eutelsat παρακεντρο για να εχω αποτελεσμα? 'H πρεπει να αγορασω μεγαλύτερο πιατο? Μενω Αθηνα.
Το καλύτερο είναι να αλλάξεις το κάτοπτρο με ένα μεγαλύτερο. Αλλά, αφού αναφέρεις το sat 1 hd μόνο, μπορείς να έχεις αποτέλεσμα και με το τωρινό σου κάτοπτρο ακόμα και με παράκεντρη λήψη astra.

Aυτη τη στιγμη πιανω sat1sd τις βραδυνες ωρες μονο. Καπου διαβασα οτι πρεπει να εχω τον astra κεντρικο για να πιανω sat1hd. Ισχυει?

Απάντηση: Re: sat1hd και digitalb supersport

Aυτη τη στιγμη πιανω sat1sd τις βραδυνες ωρες μονο. Καπου διαβασα οτι πρεπει να εχω τον astra κεντρικο για να πιανω sat1hd. Ισχυει?
Το sat 1 sd είναι δυσκολότερης λήψης από το αντίστοιχο hd. Αν θέλεις να λαμβάνεις και αυτό, για 24ωρη λήψη πρέπει να πας σε μεγαλύτερο κάτοπτρο.

an exis piato 1M ine arketo,to provlima vriskete stin apostasi ton dio doriforon, 3 mires ine poli ligo, to mono pou exo akousi den ksero an ginete ine me poli lepta lnb .

Nα ρωτησω και κατι ακομα? Η ληψη του BBCHD τι μεγεθος πιατου απαιτει?

Απο 4-5 μέτρα και άνω, εκτός απο Ρόδο όπου πιθανότατα βγαινει και με 3μετρο όλη μέρα

Να προσθέσω και εγώ ότι λεπτά LNB, θα χρειαστείς μονο αν η διαφορά των δύο δορυφόρων είναι μικρότερη από 3 μοίρες. Στην περίπτωση σου είναι μεγαλύτερη (3,2 μοίρες), άρα χρησιμοποιήσε ότι LNB θέλεις.

Απάντηση: Re: sat1hd και digitalb supersport

Να προσθέσω και εγώ ότι λεπτά LNB, θα χρειαστείς μονο αν η διαφορά των δύο δορυφόρων είναι μικρότερη από 3 μοίρες. Στην περίπτωση σου είναι μεγαλύτερη (3,2 μοίρες), άρα χρησιμοποιήσε ότι LNB θέλεις.

Παίζει ρόλο και η διάμετρος του κατόπτρου. Αν βάλει 1,20, τότε πράγματι δέν θάχει κανένε πρόβλημα.