σχετικά με DVD recorder της LG

gdevelek

Established Member
4 July 2006
267
καλημερίζω το φόρουμ,

έχω ένα dvd recorder +hard drive της LG, με τη βοήθεια του οποίου έχω γράψει κάποια DVD+R

εδώ και κάποιους μήνες, αρνείται να τα παίξει το ίδιο το μηχάνημα στο οποίο τα έγραψα, και πλέον γράφει και αναγνωρίζει μόνο DVD-R

το ενοχλητικό είναι ότι ούτε στο PC μπορώ να τα δώ, δεν τα αναγνωρίζει καθόλου, ούτε το DVD-ROM, ούτε το DVD-RW στο PC

υπάρχει κάποια διέξοδος;

ευχαριστώ

καλημερίζω το φόρουμ,

έχω ένα dvd recorder +hard drive της LG, με τη βοήθεια του οποίου έχω γράψει κάποια DVD+R

εδώ και κάποιους μήνες, αρνείται να τα παίξει το ίδιο το μηχάνημα στο οποίο τα έγραψα, και πλέον γράφει και αναγνωρίζει μόνο DVD-R

το ενοχλητικό είναι ότι ούτε στο PC μπορώ να τα δώ, δεν τα αναγνωρίζει καθόλου, ούτε το DVD-ROM, ούτε το DVD-RW στο PC

υπάρχει κάποια διέξοδος;

ευχαριστώ

Εννοεις οτι καποτε στα διαβαζε και τωρα (ξαφνικα) δε στα διαβαζει? Παντως αν ουτε το dvd του pc σου δε τα διαβαζει μαλον δε γινεται τιποτα...(δοκιμασε καθαρισμο των δισκων,δοκιμασε να τα τσεκαρεις και σε καποια αλλα player μπας και γινει κατι)

Ελεγξε (κοιτώντας το manual) τι δισκάκια υποστηρίζει το LG. Έχω την εντύπωση ότι την εγγραφή +R +RW οι μηχανισμοί της LG δεν την υποστηρίζουν.

Για να τα δεις σε PC πρέπει είτε να είναι finalised από το LG ή να κατεβάσεις κάποιο UDF reader. Εάν κάνεις search για access lg dvd+r from pc θα βρεις αρκετά. Εγώ το είχα κάποια στιγμή και τα έβλεπα κανονικά στο PC. Τώρα για να γράφει DVD-R σημαίνει ότι ήταν dual format writer από την αρχή. Εάν είναι ακόμα εγγύηση τότε δώστο για επισκεύη. Αλλιώς πάρε καινούριο. Εάν θέλεις τα παλιά σου δισκάκια και δεν μπορείς να βρεις λύση με το PC. θα πρότεινα να πάρεις πάλι LG.

κατέβασα ένα udf reader της adaptec που δεν έφερε αποτέλεσμα

έκανα και αναζήτηση αλλά δεν βλέπω σχετικά ευρήματα

μετά από αυτό το πρόβλημα (και ορισμένα άλλα μικρώτερης σημασίας) αν καταλήξω να πάρω άλλο μάλλον δεν θα είναι LG

ευχαριστώ για τις απαντήσεις