Σχετικά με πικ απ και δίσκους

Anritsu

AVClub Enthusiast
12 December 2012
859
Μπραχάμι - Μύκονος
Καλημέρα
Έχω το Thorens της υπογραφής μου , αγορασμένο καινούριο πριν 2 χρόνια περίπου, συνδεδεμένο στο σύστημα της υπογραφής . Εχτές αγόρασα καινούριο βινύλιο (ζελατίνα) , το AM των Arctic Monkeys . Δοκιμάζοντας να ακούσω το δίσκο , παρατήρησα πως η τρύπα είναι ένα κλικ μικρότερη απο τον άξονα (spindle). Θα πρέπει να σπρώξω ελάχιστα το βινύλιο κεντρικά για να κάτσει στο πλατώ . Και πάλι ξεκινώντας το μοτέρ δεν γυρίζει και λογικό είναι αυτό καθώς μαγκώνει επάνω στον άξονα .Στα 2 χρόνια που εχω το πικ απ και καμια 25 δίσκους που έχω αγοράσει , αλλη μια φορά ειχα το ίδιο θέμα και ανοιξα ενα κλικ την τρυπά λιμάρωντας με στρογγυλή λίμα .Επρόκειτο για μεταχειρισμένο δίσκο μερικών ευρώ όποτε δεν έδωσα και πολύ σημασία . Τώρα καινούριο δισκάκι να το μακελέψω μου κακοφαίνεται . Να φανταστώ πως είναι κατασκευαστική ατέλεια του δίσκου ? Σε αναλόγες περιπτώσεις τι κάνουμε ?

Ευχαριστώ

Να μεγαλωσεις προσεκτικα την τρυπα του δισκου.Συμβαινουν αυτα καπου καπου

Μου έχουν τύχει και μένα αρκετοί,με ένα ψαλίδι,χρησιμοποιώντας την μία από τις δύο λεπίδες,γυρνάς περιστροφικά εφαρμόζοντας λίγη πίεση,έτσι ανοίγει ομοιόμορφα
φα

Τελικά ένα μαχαίρι έβαλα με ομοιόμορφη άκρη και έκανα δυο περιστροφές ίσα να φάει λίγο πλαστικό . Μια χαρά . Ωραίο πράμα η ζελατίνα ,καιρό είχα να ψωνίσω, αλλά δυστυχώς οι τιμές απαγορευτικές

Απάντηση: Re: Σχετικά με πικ απ και δίσκους

Τελικά ένα μαχαίρι έβαλα με ομοιόμορφη άκρη και έκανα δυο περιστροφές ίσα να φάει λίγο πλαστικό . Μια χαρά . Ωραίο πράμα η ζελατίνα ,καιρό είχα να ψωνίσω, αλλά δυστυχώς οι τιμές απαγορευτικές

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα-bye-

...
Εχτές αγόρασα καινούριο βινύλιο (ζελατίνα) , το AM των Arctic Monkeys . Δοκιμάζοντας να ακούσω το δίσκο , .....

Πήρα και εγώ το ίδιο μάλλον βινύλιο, αλλά χωρίς πρόβλημα στην τρύπα.
Όμως στο δεξί κανάλι στο "Do I wanna know?" moy ακούγεται κάτι σαν τρίξιμο από το tweeter, που πάει στο άλλο ηχείο όταν αλλάξω τα IC.
Εσείς παρατηρήσατε κάτι αντίστοιχο;

Re: Απάντηση: Σχετικά με πικ απ και δίσκους

Γεια σου ΙΚΑ . Λογικά η ιδια έκδοση είναι , αυτη με την υποστήριξη του Red που λέει στα 180 γρ . Δεν μπορώ να πω πως παρατήρησα κάτι , αν και ούτε αναλυτικό σύστημα έχω ιδιαίτερα ούτε και εκπαιδευμένο αυτί . Μόλις ξαναβρεθώ Αθήνα θα το τσεκάρω .