Σχετικα με τα εισαγωγικα cd player hi-fi εταιριων

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,392
Καλησπερα

Οταν εψαχνα πριν τα Χριστουγεννα να αγορασω εναν ενισχυτη ακουστικων,πηγα σε ενα καταστημα να δοκιμασω εναν creek obh 11 με τα hd 600 και το dvd που χρησιμοποιω ως πηγη,το dvp ns 705 v(dvd/sacd),και τα δικα μου καλωδια.

Απο περιεργια ζητησα απο τον πωλητη να μου συνδεσει ενα οικονομικο cd player της cambridge audio,το azur 340,ωστε να δω ποσο καλητερο θα μου ακουγοταν απο το dvd μου.

Προς μεγαλη μου εκπληξη,το 340 μου ακουστηκε σαφως κατωτερο απο τον ηχο του dvd,με μειωμενη διαφανεια,καθαροτητα και λεπτομερεια,ο ηχος εχασε τον αερα και την οποια 3d αισθηση ειχε και εγινε καπως δυσδιαστατος,μουντος,σαν να ειχες απλωσει ενα πεπλο πανω απο τους μουσικους,εγινε πιο "κλειστος",με μειωμενη αισθηση της ηχητικης σκηνης και χειροτερη στερεοφωνικη εικονα,και γενικα,σαν να επεσε η ποιοτητα αισθητα αντι να βελτιωθει.

Να σημειωσω οτι γενικα μου αρεσει ο ηχος να ειναι ζεστος και ισορροπημενος,χωρις να σκληραινει,και να εχει ενα smooth χαρακτηρα,και τα τονισμενα πριμα με ενοχλουν.Ομως αυτο που ακουσα δεν ηταν ακριβως ετσι...

Ετσι σκεφτομαι,μηπως καποιες εταιριες που φημηζονται για το value for money,δεν ειναι τελικα και τοσο καλες καποιες φορες?Η επεσα στην περιπτωση?Η μηπως το dvd που εχω δεν ειναι τοσο ασχημο ηχητικα επειδη ειναι και sacd?(μπορει ξερω γω να εχουν προσεξει λιγο την ποιοτητα του ηχου,να εχει καλο dac κτλ)