Σχετικά με τις γραμμές πάνω και κάτω από την ταινία...

NiKa

AVClub Addicted Member
11 June 2008
2,487
Συγχωρέστε με για την τελείως noobαδικη ερώτηση που θα κάνω...

αλλά αν αγοράσω μεγαλύτερη τηλεόραση από αυτή που έχω (32' σε 42') οι γραμμές πάνω και κάτω από τις ταινίες θα πάψουν να υπάρχουν? (mkv αρχεία τρέχω και κάποια από αυτά εμφανίζουν τις μαύρες μπάρες πάνω και κάτω από την ταινία...)..

αλλιώς υπάρχει τρόπος να εξαφανίζονται αυτές οι μάυρες μπάρες? (πέρα από το zoom μια και χάνεις ταινία (δεξιά και αριστερά)..)..

Ευχαριστώ...

Όχι, δεν χρειάζεται να αγοράσεις καινούργια τηλεόραση. Δεν ''φταίει'' η τηλεόραση, είναι το κάδρο έτσι. Αν παίζεις μέσω PC μπορείς να κάνεις την ταινία 16:9 αλλά θα βλέπεις όλα τα πράγματα μακρόστενα, οπότε...

Εν συντομία όχι.
Η ταινίες δεν είναι φτιαχμένες για τηλεοράσεις 16:9 απλά.
Εαν θες το μόνο "σωστό" είναι το ζούμ που λες. Εαν το "τραβήξεις" φένεται χάλια μαύρα.

Όσες ταινίες είναι 1.85:1, 1.78:1 πιάνουν όλο το κάδρο σε μια widescreen τηλεόραση. Οι υπόλοιπες έχουν μπάρες. -bye-

Όσες ταινίες είναι 1.85:1, 1.78:1 πιάνουν όλο το κάδρο σε μια widescreen τηλεόραση. Οι υπόλοιπες έχουν μπάρες. -bye-

Δεν έχω καταλάβει γιατί στην εποχή των widescreen συνεχίζουν να βγάζουν ταινίες με μπάρες... Prison Break καταντήσαμε.... :flipout:

Δεν έχω καταλάβει γιατί στην εποχή των widescreen συνεχίζουν να βγάζουν ταινίες με μπάρες... Prison Break καταντήσαμε.... :flipout:

Γιατί το κινηματογραφικό κάδρο για την μεγάλη πλειοψηφία των ταινιών που γυρίζονται είναι 2.35:1 και ΟΧΙ 16:9. Αν προσέξεις και στο σινεμά οι περισσότερες ταινίες είναι σε 2.35:1 , μην κοιτάς που είναι τεράστια η οθόνη και δεν σου φαίνεται.
Αν το πανί στο σινεμά είναι 16:9 κάδρο και η ταινία 2.35:1 , την προσαρμόζουν την ταινία στο κάτος μέρος του πανιού και στο κενό από πάνω πέφτει masking (κατεβάζουν μαύρο ρολό πάνω από το πανί) για να μην κάνει μπαμ η γκριζίλα.