Σχετικώς οικονομικά ηχεία βάσης

Focke Wulf

New member
19 February 2010
7
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους,
Παρακολουθώ το AVClub κατά καιρούς ρουφώντας πληροφορίες. Πλέον ένοιωσα την ανάγκη και, νομίζω, έφτασα στο στάδιο ωρίμανσης που μου δίνει το θάρρος να γίνω μέρος του Club.
Είμαι κάτοχος ενός Nad 3020i (2 x 20W) και ενός ζεύγους KLH Plus – 2000 ηχείων (80 W RMS) που όμως το ένα έχει κάψει πηνίο twitter και, δυστυχώς, μετά από επισκευή εξακολουθεί να παρουσιάζει πρόβλημα.
Ως αποτέλεσμα βγήκα στο κυνήγι για ηχεία.
Σκέφτομαι τα B&W 685 ή τα Castle Richmond 3i αν και είμαι ανοιχτός σε συμβουλές και προτάσεις. Για να είμαι ειλικρινής θα ήμουν υπόχρεος για τις συμβουλές σας.

καλος ηρθες φιλε.
Πες μας λιγα περισσοτερα για τον χωρο που θα μπουν τα ηχεια και αν θελεις δωσε ενα μεγιστο budget.
Καταρχην γιατι βασης και οχι δαπεδου?

Ευχαριστώ,
Ο χώρος είναι μεγάλος, περίπου 40τμ, ανοιχτός. Τα ηχεία θα πρέπει να τοποθετηθούν σε ένα μακρύ πάσο που είναι στα 40εκ από το πάτωμα, οπότε ηχεία δαπέδου άλλον θα καταλήξουν να είναι απαγορευτικά ψηλά. Το budget που διαθέτω είναι γύρω στα 700€.

ο ενισχυτης ειναι "κουρασμενος" απο τα χρονια και σιγουρα θελει το γνωστο σερβις αντικαταστασης πυκνωτων, τρανζιστορ εξοδου κλπ. Αυτα σε περιπτωση που τον κρατησεις.

Επιπλεον ειναι μικρος για να οδηγησει τετοια ηχεια, σε αυτη την κατηγορια τιμης, και ειναι μικρος για να καλυψει τετοιο χωρο. Αν τον κρατησεις, μαλλον μονο Klipsch πρεπει να κοιτας, που λογω ευαισθησιας θα καταφερουν να καλυψουν καλυτερα το χωρο.

Αν ημουν στη θεση σου θα μοιραζα τα 700 ευρω σε ενισχυτη και ηχεια

Δυσκολα μας βαζεις οπως λεει και ο tyler
Ο χωρος ειναι μεγαλος, δεν καλυπτεται απο βασης. Επισης βασης πανω σε πάσο δεν ειναι οτι καλυτερο, το ιδανικο ειναι αυτονομες, στηβαρες δικες τους βασεις. Ο ενισχυτης επισης μαλλον θα κουραστει να καλυψει τα τ.μ του χωρου σου.

Θα σου προτεινα να σκεφτεις αν μπορεις να βαλεις καπου ηχεια δαπεδου (γιατι οχι και μ/χ λογω budget) και αλλο μ/χ ενισχυτη με περισσοτερα βατ. Οι αγγελιες αυτον τον καιρο εχουν γεμισει με μηχανηματαρες

Τι λετε για τα klipsch RB-61?
Σκεφτόμουν και εγώ για αλλαγή του Nad αν και πέρασε service και έλεγχο και ήταν οκ. (υπάρχει και συναισθηματικό δέσιμο).
Σαν εναλλακτική λύση σκεφτόμουν τον Nad C315BEE (2 χ 40) αν και δεν έχει είσοδο phono.

ok εισαι τοτε απο στηριξη. Πισω απο το πασο εχεις τοιχο ή κενο χωρο?
Γενικα θα πρεπει να πας σε ευαισθητα ηχεια. Πηγαινε μια βολτα αυριο και ακου τα klipsch για να εχεις μια πρωτη αποψη

Από πίσω από το αριστερό ηχείο, τοίχο (μεταξύ τοίχου και ηχείου 30εκ περίπου) και πίσω από το δεξί ηχείο τοίχο αλλά με 50εκ απόσταση.

ευχαριστώ πολύ, ειλικρινά η βοηθειά σας ειναι ανεκτίμητη...

Απάντηση: Re: Σχετικώς οικονομικά ηχεία βάσης

Τι λετε για τα klipsch RB-61?
Σκεφτόμουν και εγώ για αλλαγή του Nad αν και πέρασε service και έλεγχο και ήταν οκ. (υπάρχει και συναισθηματικό δέσιμο).
Σαν εναλλακτική λύση σκεφτόμουν τον Nad C315BEE (2 χ 40) αν και δεν έχει είσοδο phono.

ο ενισχυτης σου παιζει, αλλα δεν παιζει οπως επαιζε γιατι τα ηλεκτρικα του στοιχεια ειναι "πεσμενα". Για να τον φρεσκαρεις θες κανα 150αρι μαζι με τα εργατικα, οποτε δεν λεει. Κρατα τον για κανα γραφειο για τον Η/Υ με καποιο μικρο ηχειακι τυπου Roth Oli 1 (95 ευρω) για να τον δουλευεις και να καλυπτεις και το συναισθηματικο κομματι.

στην τιμη του C315BEE υπαρχει ο Pioneer A-A6 σε τιμη χωμα, 100 ευρω κατω απο οτι ηταν μεχρι προσφατα. Στα 270 ευρω (βλεπε Skroutz) δεν μπορεις να παρεις καλυτερο ηχο και σε συνδιασμο με τα RB-61 ειναι οτι πρεπει.

Μπορεις παλι να πας σε εναν Yamaha RX-797 στα 2χ100W σε συνδυασμο με Kef iq30 ενα πολυ καλο ηχειο με καλο ογκο χαμηλου και κρυσταλλινα υψηλομεσαια. Τα δυο αυτα κομματια εχουν απο 350 ευρω οποτε εισαι στα 700.

καλα τα λεει ο tyler αλλα για να μην απογοητευτεις προσπαθησε πριν αγορασεις αν μπορεις να δοκιμασεις τα ηχειακια σπιτι σου να δεις αν σε καλυπτουν.
Παντως γενικα αν πας και για ενισχυτη, καλο θα ηταν να ανεβασεις λιγο το budget σου τουλαχιστον στα ηχεια (ο Pioneer ειναι πολυ καλος) γιατι σε αυτην την κατηγορια οτι πληρωσεις παιρνεις (πχ leema xero που απ οτι ακουγετε ειναι φαινομενο, αν και μαλλον θα σου πεσει πολυ-πολυ μικρο)

Εχε στο νου σου τα twitter να ειναι στο υψος του αυτιου σου στην θεση ακροασης, δηλαδη μπορει να χρειαστει να κατσουν καπου επανω στο πασο.

Α και λογο 30/50 στο τοιχο που λες bass reflex με εκτονωση μπροστα γιατι αλλιως θα εχεις θεμα με το μπασο σου, που ουτος η αλλως θα το ψαχνεις λογο μεγεθους ηχειου

Last edited:
εδω που τα λεμε, αν δεν μπορεις να πας σε δαπεδου και ακους και λιγο ροκ, ενα καλο μουσικο sub αργοτερα δεν το γλυτωνεις

Αν σου αρέσουν εμφανισιακά τα Klipsch πήγαινε ακουσέ τα. Όμως για να τα ευχαριστηθείς φίλε μου θέλουν "Λάμπα". Σου μιλάει ένας παθών.
Αγόρασε τον καλύτερο τρανζιστοράτο ενισχυτή μέχρι 1000 και συνδεσέ τον με τα Klipsch.... να είσαι σίγουρος πως θα κλαίς τα λεφτά σου.
Επειδή τα χρηματά σου είμαι περιορισμένα θα σε συμβούλευα (αν καταλήξεις στα Klipsch) να τα ακούσεις με τον ολοκληρωμένο Trends. Κάνει περίπου 150 -200 .
Αν ο Nad που έχεις όμως, λειτουργεί και σαν τελικός (δε το γνωρίζω αυτό), τότε καλύτερη λύση είναι να πάρεις τον λαμπάτο προενισχυτή Trends PA10SE,
για να έχεις περισσότερα ρεύματα και Watts.

Φιλε μου η αποψη μου ειναι να κινηθεις προς τα B&W 685....εχουν ισορροπημενο ηχο και απιστευτες ηψηλες....αργοτερα τους βαζεις και ενα σαμπακι(εγω εβαλα 2 σαμπ) και απολαμβανεις τη μουσικη σου! Αν εισαι απο Λαρισα σε προσκαλω να δεις και να ακοθσεις φυσικα τα δικα μου! Οσο αναφορα για ενισχυτη θα σου προτεινα εναν YAMAHA...2καναλο και εισαι ετοιμος!

Απάντηση: Re: Σχετικώς οικονομικά ηχεία βάσης

Φιλε μου η αποψη μου ειναι να κινηθεις προς τα B&W 685....εχουν ισορροπημενο ηχο και απιστευτες ηψηλες....αργοτερα τους βαζεις και ενα σαμπακι(εγω εβαλα 2 σαμπ) και απολαμβανεις τη μουσικη σου! Αν εισαι απο Λαρισα σε προσκαλω να δεις και να ακοθσεις φυσικα τα δικα μου! Οσο αναφορα για ενισχυτη θα σου προτεινα εναν YAMAHA...2καναλο και εισαι ετοιμος!

Πατριωτη γινεται να ακουσω τα ηχεια σου; Πολυ καιρο τωρα ψαχνομαι και αλλοι μου λενε "ναι" και αλλοι "οχι" για τα 685 - τα οποια παντως δεν τα ακουσα ακομη ο ιδιος!!!

Τα KLH που έχω (με πρόβλημα στο twitter) είναι ακουστικής αναρτήσεως. Δεν έχω πρόβλημα με το μπάσο αν και το woofer είναι μεγαλύτερο από των klipsch (στιλ μουσικής: Jethro Tull, Pink Floyd, λίγο Κλασική (ανάλογα τα κέφια) , και jazz)
Ο Nad έχει γέφυρα οπότε γίνετε και τελικός και προ, αν και ο Tyler με έχει βάλει σε σκέψεις...

Υπάρχουν άπειρες προτάσεις.
Θα σου κάνω δύο.

Πρόταση Νο1 (οικονομική):
Κράτα τον ενισχυτή και δες αυτά τα ηχεία, μαζί με ένα υπογούφερ.

Πρόταση Νο2 (λιγότερο οικονομική):
Χρησιμοποιώντας τον ενισχυτή σου ως προενισχυτή, δες αυτά τα ενεργά ηχεία (τιμή ανά τεμάχιο) και αν δε σε καλύπτει το μπάσο τους, πρόσθεσε και ένα υπογούφερ.
Αργότερα, αποκτάς και έναν αξιοπρεπή προενισχυτή και ολοκληρώνεται το "πακέτο".

αν ειναι να χρησιμοποιησεις τον 3020 σαν προ και να πας για ενεργα ηχεια κοιτα αυτα εδω που εχουν 8ιντσο γουφερ και πολυ μεγαλη ισχυ του built in ενισχυτη και θα καλυψουν το χωρο και τις αναγκες σου

http://www.limnaios.gr/view.asp?productID=9852

και αυτο εδω με 8ιντσο γουφερ και ribbon tweeter για να γουσταρεις

http://www.euri.gr/online/index.php?target=products&product_id=34044

και κατι απο μια πραγματικη hifi εταιρια, που εχει λιγο μικροτερο γουφερ 6.7", αλλα ο ηχος ειναι κλασσικος Dynaudio

http://www.thomann.de/gr/dynaudio_bm5a.htm
http://www.skroutz.gr/c/570/epaggelmatika-hxeia.html?keyphrase=dynaudio+bm-5a

Last edited:
Σημερα ακουσα τα 685 στον Nautilus. Οι εντυπωσεις μου ειναι αριστες για το μεγεθος και την τιμη του ηχειου. Εκτος απο καλες υψηλες και μεσαιες (το στοιχειο του) κατεβαινει και σχετικα χαμηλα, αλλα με ενα σαμπ (ο Νικος ειχε 2 καταπληκτικα) θα εισαστε ΟΚ. Αλλα για 40 τμ που ειναι ο χωρος του Focke Wulf θα απαιτηθουν αλλα ηχεια με πιο μεγαλο, χορτατο ηχο. Υποψιαζομαι πως κανενα απο τα βασης δεν θα γεμισει τον χωρο του, κι ας μη ξεχναμε οτι "χωρος" δεν ειναι τα 3μ αποσταση που ακουμε απο τα ηχεια, μα και η...πλατη μας! Παντως, επιμενω, τα 685 "φωναζουν' αρκετα - και απο ενταση και απο συχνοτητες!