Σχολες Φωτογραφιας

GoMaR

AVClub Enthusiast
22 January 2007
928
Καλλιθεα
Καλησπερα στο comunity...
Λοιπον μιας και ειμαι νεος (23) και εργαζομενος κιολας σκεφτομαι σοβαρα να ασχοληθω επαγγελματικα με τη φωτογραφια.

Οποτε τι χρειαζομαι? καποια σχολη φωτοφραφιας ωστε να παρω ενα αναγνωρισμενο πτυχιο για να μου ανοιξουν οι "πορτες" μια φυσιολογικη αποψη ειναι αυτη.(Το οτι μπορει καποιος μεσω του ιντερνετ , γνωριμιες , φορουμ ,κονε παλι να βρει ακρες αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα)

Σκεφτομαι για αρχη 3:

Ιεκ ακμη (πιο φθηνη κιολας 300+ μηνα)
Ακαδημια Leica (450μηνα)
Focus (δε ξερω)
και τελος (εχω απορρηψει λογω χρηματικης αποψης)
Ακτο (6700Ε χρονο χ 3 ετη - ενω οι αλλες ειναι 2 ετη - Η focus μαλλον ειναι μονοετης)

Τι γνωμη εχετε ; Καποια αλλη προταση ; Παραλληλα θα εχω και τη δουλεια (μειωση ωραριου βεβαια) οικονομ.ανεση οχι πολυ
Οτι προταση εχετε , πειτε την μπας και ξελασπωσω απο τις σκεψεις μου
Ευχαριστω

η ΑΚΤΟ είναι η καλύτερη και με διαφορά. Κι αυτό γιατί έχει βγάλει καραβιές φωτογράφων που έχουν διαπρέψει στο επάγγελμα. Η Leica είναι επίσης πολύ καλή, ίσως πιο καλλιτεχνική.

Να πας... και να σε καμαρώσουμε τα επόμενα χρόνια καλλιτέχνη φωτογράφο και να σε θαυμάζουμε.

ευχαριστω για την απαντηση.
Ακτο οχι δε μπορω λογω οικον.προβληματων.
Μαλλον Leica θα καταληξω.......

ευχαριστω για την απαντηση.
Ακτο οχι δε μπορω λογω οικον.προβληματων.
Μαλλον Leica θα καταληξω.......

Δεν νομιζω οτι στην σχολη αυτη θα μαθεις μαλλον εδω που εισε ακομη καλυτερα και καλυτερους φωτογραφους θα βρεις.
Δες τα portfolio των καθηγητων και αν σου αρεσουνε αυτα που βγαζουνε τοτε ορμα αλλα μην πας ετσι στα τυφλα.
Εκει θα σε μαθουνε να φωτογραφιζεις χαλασματα ερειπια και γιαγιες χωρις δοντια και εχουν μια σνομπαριστικη κουλτουρα οτι οτιδηποτε πανω απο το 1950 ειναι απαισιο και λαθος . Τυχεα εβλεπα μια μερα της φωτογραφιες μερικων καθηγητων και φρικιασα ειχανε τεραστια λαθη.
Μπορει να το πεζουνε σων και καλα αρτιστες αλλα αυτο που ειναι λογαδες το μονο που καταφερνουνε εκει ειναι να γραφουνε 4-5 σελιδες ρομαντικα κατεβατα σε καθε φωτογραφια , ασε πολυ ψωρορομαντισμος πεφτει και τιποτα αλλο.

Σορρυ αλλα δεν αντεξα μια που μου καθονται για σνομπαριστικους λογους πολλοι στο λαιμο εκει .
Ο μονος που βγαζω το καπελο αλλα δεν πιστευο να ζει πλεον για να διδασκει εκει ειναι ο Μπαλαφας μιλαμε ειτανε και ειναι θαυμασιος φωτογραφος.

Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να μαθεις τα βασικα και να μπεις σε ενα ορισμενο σταδιο που να ξερεις 5 καλα πραγματακια και μετεπειτα να πας σε κανενα workshop καποιου διασημου φωτογραφου που βρισκεις το στυλακι του στα μετρα και γουστα σου.

Γενικα σε οποια και σχολη να πας τα πρωτα 145,000 μαθηματα θα ειναι σαχλαμπουρδες ειναι οπως ενας αμερικανοελληνας στην αμερικη μαθενει πρωτη φορα ελληνικα και τον μαθενουνε Ο ΝΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΑΤΣΙΚΙ ΚΑΙ η μαρια εχει 2 αυγα και τετοια :slapface:

Last edited:
Δεν νομιζω οτι στην σχολη αυτη θα μαθεις μαλλον εδω που εισε ακομη καλυτερα και καλυτερους φωτογραφους θα βρεις.
Δες τα portfolio των καθηγητων και αν σου αρεσουνε αυτα που βγαζουνε τοτε ορμα αλλα μην πας ετσι στα τυφλα.

Απο τα πορτοφολιο δεν μπορεις να επιλεξεις καθηγητη.

Αυτο που πρεπει να σου μεταδωσει ο αλλος ειναι θεμα ικανοτητας να μεταφερει την γνωση και οχι να εχει ταλεντο ο ιδιος.

Αυτο ειναι κατι που το καταλαβαινεις στην πορεια .

Μπορει να το πεζουνε σων και καλα αρτιστες αλλα αυτο που ειναι λογαδες το μονο που καταφερνουνε εκει ειναι να γραφουνε 4-5 σελιδες ρομαντικα κατεβατα σε καθε φωτογραφια , ασε πολυ ψωρορομαντισμος πεφτει και τιποτα αλλο.

Αν δεν κατανοεις τι μεταδιδουν καποιοι ανθρωποι μην το απαξιωνεις. Καλυτερα να προσπαθησεις να το καταλαβεις αν εχεις την ικανοτητα.

Δυστυχώς αυτή η αρρωστημένη κουλτουρα κυριαρχεί και σήμερα σε θέματα αισθητικής και "φόρμας"
Σε ονόματα δεν θα αναφερθώ -ίσως κάποιοι καταλαβαίνουν ποιούς εννοώ- αλλά έχοντας βιώσει την εμμονή και την απαξία σε ότι δεν είναι βατό με τη θολοκουλτούρα τους, φίλε GoMaR θα σε συμβούλευα να βρείς μια σχολή να μάθεις τα βασικά, τεχνικές, λήψεις στούντιο, still life και μετά να καλλιεργήσεις το δικό σου στύλ.
Επιρροές θα έχεις απο εκείνους που με τη δουλειά τους αγγίζουν την ψυχή σου και όχι απο εκείνους που θέλουν να σου την επιβάλλουν.

Pixelfun ο Κ.Μπαλάφας είναι σήμερα 89 ετών αλλά δεν διδάσκει πλέον.

για μισο λεπτο ρε παιδια...
Στη σχολη μπαινεις μονο για να μαθεις η και για να μπορεις να προχωρησεις με καποιο χαρτι ;
Και σιβιτανιδειο που εβγαλα , τι εμαθα ; τπτ..Το θεμα ειναι οτι εχω χαρτι ομως..
Δε λεω να σκασω λεφτα τσαμπα..Και μιας και το ψαχνω η Leica ειναι και απο τις πιο γνωστες..οποτε πιστευω θα μετραει κιολας..
Σαφως θα αποκτησω το δικο μου στυλ (οπως εχω κανει μεχρι τωρα - που μπορει με την γνωση της σχολης να ακολουθησω αλλη πορεια της "τεχνης" ) αλλα τουλαχιστον θα εχω και ενα χαρτι να προσκομιζω.
αυτο με νοιαζει τοσο.Οχι στο να μαθω.Αλλα στο να μου ανοιξουν οι πορτες..

Υ.Γ Ακτο δε μπορω λογω οικ.προβλ.

Last edited:
Φιλε μου το χαρτι στην δουλεια αυτη ειναι ενα κωλοχαρτο και μισο. Καμια αξια δεν εχει.

Αν δεν αναπτυχθεις, αν δεν βγαλεις καλα καδρα, αν δεν εχεις και καποια κονε ενδεχομενως μην περιμενεις προκοπη.

εγω παντως εχω δυο γνωστες που τελειωσαν σχολες φωτογραφιας και δεν βρισκουν σχετικη δουλεια....

Απάντηση: Re: Σχολες Φωτογραφιας

Φιλε μου το χαρτι στην δουλεια αυτη ειναι ενα κωλοχαρτο και μισο. Καμια αξια δεν εχει.

Αν δεν αναπτυχθεις, αν δεν βγαλεις καλα καδρα, αν δεν εχεις και καποια κονε ενδεχομενως μην περιμενεις προκοπη.

Ακριβώς!!!
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

σαφως πηγαινοντας στη σχολη , θα αναπτυχθουν και τα κονε που λετε και οι γνωριμιες και τα ολα.σωστα ;

Εξαρταται......

Ποσο δεκτικος εισαι και ποσο "χωνεσαι".

Δεν ειναι φωτογραφικο ταλεντο αυτο παντως.

Kοιτα.

Αν δεν εχεις θεωρητικο υποβαθρο ειναι απαραιτητο.

Μην ακους για ψωνια και αχρηστους καθηγητες. Εσυ ρουφας την γνωση και μπορεις παντα να πιεζεις για παραπανω ...

Αν πραγματικα θες να γινεις φωτογραφος το πρωτο σκαλοπατι ειναι απαραιτητο.
Αποψη μου ειναι οτι θα πρεπει να εργαστεις ταυτοχρονα η λιγο μετα στο αντικειμενο ομως.

Να εφαρμοζεις την γνωση που σου μεταδιδεται στην πραξη και να μαθαινεις κι αλλα.

Μην ξεχνας οτι η φωτογραφια δεν ειναι μονο τεχνικο θεμα ειναι και τεχνη.

Δυο ξεχωριστες γνωσεις που εσυ πρεπει να βρεις τον τροπο να τα παντρεψεις.

Αν εχεις εμπιστοσυνη στον εαυτο σου τοτε δεν θα χρειαστεις τιποτα αλλο.

Βουρ.

Απο τα πορτοφολιο δεν μπορεις να επιλεξεις καθηγητη.

Αυτο που πρεπει να σου μεταδωσει ο αλλος ειναι θεμα ικανοτητας να μεταφερει την γνωση και οχι να εχει ταλεντο ο ιδιος.

Αυτο ειναι κατι που το καταλαβαινεις στην πορεια .

Αν δεν κατανοεις τι μεταδιδουν καποιοι ανθρωποι μην το απαξιωνεις. Καλυτερα να προσπαθησεις να το καταλαβεις αν εχεις την ικανοτητα.

Για κατσε λιγακι .
Δηλαδη αν πας σε ενα εστιατοριο και ο μαγειρας σου δωκει ενα πιατο που μολις δοκιμασεις το φαγητο ειναι τοσο απαισιο που σου'ρχεται να ξερασεις ΕΣΥ μετα θα πας να μαθεις μαγειρικη απο αυτον το μαγειρα ???????????????????

Τι ειναι αυτα που λες για αναθεωρησε αυτα που ειπες λιγακι και σκεψου το σε βαθος .
Παλια ειχα παει σε 2 σχολες πολυ ποιο καλυτερες απο της ελληνικες με δασκαλους που μας ταραζανε για την ιστορια της φωτογραφιας το 1950 και την ιστορια της λαικας και αλλες χαζομαρες με ποιηση και ρομαντισμο.

Με μερικους διασημους φωτογραφους που πηρα μερικα μαθηματα εκτος που ειχαμε τρελλο γελιο σαν πολυ κουλ ανθρωποι που ειναι εμαθα μυριαδες πραγματα και αμεσως η ικανοτητες μου γινανε γνωστες.
Γνωστες που αναγνωριστικανε απο περιοδικα απο γκαλερυ πουλοντας και μαλιστα τελευτεα εχω προταση για μια εργασια το φθινωπορο απο γνωστο παγκοσμιο περιοδικο . Περιτο να σου πω οτι αυτη τι στιγμη συνεργαζομαι με ενα πολυ διασημο φωτογραφο και φιλο μου σε μια ορισμενη εργασια .

Αυτα φιλε κοσ και οσο για την κατανοηση εχω αρκετη απλα δεν εχω τοσο δυνατο στομαχι να βλεπω τα portfolio δηθεν καθηγητων με τοσα λαθη η ας πουμε ο Stevie Wonder θα τα καταφερνε καλυτερα -bye-

Ιδου η καημενη η ΡΟΔΟΣ θαυμαστε !

http://www.leica-academy.gr/eng/portfolios/teachers/skiadopoulos/index.html

Αυτη εκτος εχει τα χαλια της σε ζαλιζει το ματι κεντραρισμενη.
Αν πεφτανε οι καθηγητες στο γκρεμο οι πραγματικοι καθηγητες αυτοι βρε παλληκαρια γιατι να πηγενανε τζαμπα κριμα δεν ειναι .
Αντε κοσ πεσμου τι να κατανοησω και τι να λεμε .

http://www.leica-academy.gr/eng/portfolios/teachers/mlykakis/slides/Lisboa6.html

Last edited:
Αν αυτοι ειναι σχολη φωτογραφιας τοτε εδω που ειδα πολυ πιο ανωτερες τι ειναι ?? το βασιλειο των φωτογραφων ?
Μερικες φορες τυφλα να εχουν κατι τετοιες δηθεν σχολες κοντα σε φορουμς .

Να αποτελεσματα τι μαθενουνε οι μαθητες ειναι το φωτεινο παραδειγμα με τον μαγειρα χεχεχε .

http://www.leica-academy.gr/eng/activities/latest_activity.htm

Αντε τρεχα δωσε λεφτα τωρα και μετα μπες στο φορουμ εδω να μας διξει καποιος απο φωτογραφια αχαχαχαχαααααα

Ενα ατομο εδω που ειδα φωτογραφιες του ειναι πολυ ανωτερος απο την λαικα σχολη και το παλληκαρι δεν πηγε σε σχολη μονος του απο βιβλια φορουμς και φυσικο του ταλεντο ξερει οτι ξερει .

Last edited: