Σχολικά καψόνια...

SHERPA

Supreme Member
18 June 2006
3,633
Βέροια
... είχα πρωί-πρώι με 100άδες άλλους γονείς γιατί ο Νομάρχης Ημαθίας μάλλον κοιμόταν...

7:50 τηλεφωνική εποικινωνία με τα σχολεία για το αν θα γίνει μάθημα λόγω χιονόπτωσης.
Καταφατική απάντηση, θα γίνει μάθημα.

12 εκατοστά απάτητο στο δρόμο.
Πάω το ένα στο δημοτικό και το άλλο στο γυμνάσιο.
Μόλις φτάνω στο γυμνάσιο μας λένε ότι δεν έχει μάθημα!
Στο δημοτικό τα ίδια...
Ξανά-μανά ανάβαση με τα 12 εκατοστά απάτητου (μάλλον κοιμόταν γενικώς όλη νομαρχία) για να αφήσω τα παιδιά στο σπίτι.

Και όλα αυτά με το χιόνι μέσα στην πόλη να είναι αμελητέο (λασπόχιονο).
Φυσικά όλα τα παιδιά είχαν πάει στα σχολειά και αφού είχαν πάει όλα μετά τα διώξανε.

Είναι απίστευτοι...

φιλαράκ περαστικά!

άκουγα στο ράδιο το πρωϊ ότι σε πολλά σημεία δεν κινητοποιήθηκε καθόλου ο "κρατικός μηχανισμός", πχ στο Κλειδί...

Βγήκανε κάτι τύποι και είπανε ότι σε κάποια κομμάτια τη φύλαξη-συντήρηση του οδικού δικτύου τα έχουν εργολάβοι και δεν έχουν δημοπρατηθεί ακόμη επειδή δεν έχουν φράγκα!

Ανμπιλίβαμπολ? δε νομίζω! :slapface:

Κλασσικό μπάχαλο, συνδυασμός ευθυνοφοβίας και τυπολατρίας.

Προφανώς ο διευθυντής απάντησε στο αρχικό τηλέφωνο και αφού δεν είχε ενημέρωση από τον νομάρχη, είπε ότι όλα λειτουργούν κανονικά.

Αν όμως έστω και ένα λεωφορείο δεν μπορέσει να πάρει παιδιά από ένα χωριό του νομού, ενημερώνεται ο νομάρχης ή ο έπαρχος ο οποίος συνήθως δίνει εντολή να μην γίνουν τα μαθήματα στην περιοχή ευθύνης του. Αυτό συνήθως γίνεται αφού ενημερώσουν οι οδηγοί τα κεντρικά, οπότε η τελική απόφαση παίρνεται λίγο μετά τις 8.00.

Τώρα αν υπάρχουν πληροφορίες από ώρες πριν για το αδιάβατο των δρόμων, αυτό δεν έχει καμία σημασία.

Επίσης το να διαθέτει καθηγητής χιονολάστιχα ή αλυσίδες στο αυτοκίνητό του, θεωρείται περίπου αντισυναδελφικό...

Σήμερα δόθηκε έγκαιρα η εντολή μετά το κράξιμο που έπεσε προχθές.
Βέβαια και πάλι οι δρόμοι δεν είχαν καθαριστεί...

Μου φαίνεται πως από δω και πέρα ότι κάνουμε μόνοι μας... καθώς η ανεπάρκεια είναι πλέον εμφανής.

Μου φαίνεται πως από δω και πέρα ότι κάνουμε μόνοι μας..

Φυσικά φίλε μου , εμείς μόλις είδαμε το χιόνι ούτε που ξυπνήσαμε τα παιδιά .

Πιθανόν η εντολή να δόθηκε έγκαιρα, αλλά για να λειτουργήσει σωστά η διαδικασία πρέπει να λειτουργήσει σε όλα της τα τμήματα.

Πράγματι σήμερα στη Χαλκιδική, λόγω του ότι ο Πολύγυρος είχε το περισσότερο χιόνι, δόθηκε έγκαιρα η εντολή να μην ανοίξουν τα σχολεία.

Πού δόθηκε; Στα γύρω σχολεία της ευθύνης Πολυγύρου και στο γραφείο Ν.Μουδανιών το οποίο έπρεπε να τα προωθήσει στα σχολεία ευθύνης του.

Το γραφείο το έκανε... δειγματοληπτικά ξεχνώντας να ενημερώσει σχολεία όπως αυτό που υπηρετώ.

Έτσι, όταν έφτασα στο σχολείο αντιμετώπισα τραγελαφικές καταστάσεις, Τα παιδιά ήταν εκεί, οι καθηγητές που έρχονται από Θεσσαλονίκη όμως όχι, Αυτοί επικοινώνησαν οι ίδιοι με το γραφείο και γύρισαν στη μέση της διαδρομής πίσω.

Έτσι είχαμε ένα σχολείο με 5 καθηγητές (όσοι δηλαδή μένουν στη Χαλκιδική).

Για να το κάνω πιο ενδιαφέρον το θέμα, ο διευθυντής ήταν σε τάξη και είχε διαγώνισμα. Η υποδιευθύντρια σε όλα τα τηλέφωνα (γονέων και καθηγητών)απαντούσε ότι δεν έχει ενημέρωση επομένως το σχολείο λειτουργεί. Όταν ενημερώθηκε από καθηγητή ότι το γραφείο έχει δώσει εντολή κλεισίματος, πήρε το γραφείο όπου η Προϊσταμένη της είπε ότι είχε πει τον τάδε (ξέρετε... τους συναδέλφους που παίρνουν αποσπάσεις σε γραφεία μόνο που αυτό πιά έχει σταματήσει :BDGBGDB55:) αλλά αυτός ξέχασε να ενημερώσει το σχολείο.

Τελικά, γύρω στις 9:30 τα παιδιά έφυγαν από το σχολείο και εγώ επιβραβεύτηκα για την συνέπεια μου με 2 κατεστραμμένες πόρτες στο αυτοκίνητο, αφού γονέας που ήρθε να πάρει το παιδί του έπεσε επάνω στο αμάξι μου που ήταν παρκαρισμένο...

Άντε και του χρόνου.

Δεν έχει σχέση με καιρό όπως τα παραπάνω αλλά με τον κακο τους το καιρό.
Σημερα μας ενημέρωσαν από το σχολείο ότι οι καθηγητές-δασκαλοι που συμμετείχαν στο πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα για τα δημοτικά με τις έξτρα ώρες ειδικοτήτων (αγγλικά,κομπούτερ,κ.λ.π) έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας μιας και ως αναπληρωτές οι περισσότεροι δεν έχουν υπογράψει καμμία σύμβαση και δεν έχουν πληρωθεί από την αρχή της χρονιάς. Αρα κάποιος πρέπει να βρεθεί να παίρνει τα παιδιά αλλότε 1 άλλοτε 2 ώρες νωρίτερα και αν θυμάμαι καλά το πρόγραμμα και τα μαθήματα ειδικοτήτων υπάρχουν αρκετές μέρες θα τελειώνουν και διαφορετικές ώρες. Μάλιστα σε ένα χαρτί που μοίραζε μία από τις δασκάλες εξω από την πόρτα έλεγε ότι το θέμα ισχύει σε όλη την Ελλάδα. Επειδή έχω κόψει τις ειδήσεις γιατι νευριάζω και είμαι και σε κρίσιμη ηλικία είπανε κάτι ρε παιδιά και το έχασα ή είναι απο αυτά που δεν λεγονται ?