SDHC κάρτα για HD βιντεοκάμερα

valdom

New member
2 January 2008
79
Καλυσπέρα σε όλους,

Αγόρασα προχτές την 1η μου βιντεοκάμερα ever :)

Κατέληξα στην Panasonic SD9 λόγω τιμής, μεγέθους, και HD.

Το να την βρω (και σε καλή τιμή) ήταν τελικά λίγο ζόρι αφού για κάποιο λόγο είχε εξαντληθεί από παντού!!! Στο πλαίσιο ειδικά μου είπαν ότι έγινε πανικός και φύγαν σε λίγες μέρες όλα τα κομμάτια και σε multirama kai mediamarkt είχαν μείνει μόνο τα εκθεσιακά. Τελικά βρήκα ένα σφραγισμένο και το πήρα.

Στο θέμα μας τώρα. Επηρεάστηκα από την πωλήτρια και πήρα μιά SDHC κάρτα της Sandisk την Sandisk sdhc 16gb ultra II. Υπήρχαν διαθέσιμες και οι αντίστοιχες της Kingston και Toshiba, αλλά η πωλήτρια επέμενε για τη συγκεκριμένη, για hd βιντεοκάμερα.

Όταν γύρισα είδα ότι παρά τη διαφημιζόμενη εώς 15Mbytes/sec ταχύτητα ανάγνωσης (και εώς 9 MB/sec), η κάρτα ανήκει στην κατηγορία "class2" που σημαίνει ότι η minimum ταχύτητα εγγραφής είναι 2ΜΒ/sec κάτι που αν συμβεί λογικά προκαλεί προβλήματα στην εγγραφή HD βίντεο με Bitrate 17mbps. Είναι βέβαια οριακά αλλά και πάλι...

Φυσικά το manual της panasonic θέλει ως Minimum class 4 κάρτες.

Γνωρίζει κάποιος κάτι για το θέμα..δεν την έχω ανοίξει ακόμα και μάλλον θα την επιστρέψω αύριο...μόνο και μόνο για τον ψυχολογικό τομέα :)

Από τις άλλες 2 Kingston ή Toshiba, να διαλέξω kingston ε?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας :)

Πολύ γρήγορες κάρτες είναι οι Sundisk extreme Ducati, οι Transcend UDMA 300X (που υπάρχουν στο Πλαίσιο, από όπου φαντάζομαι ότι πήρες την κάμερα), και οι Lexar Professional 300X.

AΝ θέλεις να δεις συγκριτικά τις επιδόσεις των καρτών πάνω σε φωτογραφικές μηχανές, δες http://www.robgalbraith.com/bins/multi_page.asp?cid=6007

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση :)

Οι κάρτες που αναφέρεις είναι λίγο υπερβολικές θεωρώ για την απλή εγγραφή hd video. Η κατηγορία που ενδιαφέρει νομίζω τους απλούς χρήστες είναι της τιμήε 40-50 για τα 16GB. Sto Πλαισιο η αντίστοιχη κάρτα που δίνουν είναι η Transcend Secure Digital 16GB SDHC (C6) (που χαρακτηρίζεται class 6).

Η αγορά έγινε από mediamarkt btw...

Επειή πρόκειται για AVCHD θα σου πρότεινα να πάρεις μια πραγματικά γρήγορη κάρτα κι ας είναι στα 8 κι όχι στα 16 GBs. Αν τραβάς πολλές μικρές σκηνές τότε δεν θα εχεις πρόβλημα με καμιά κάρτα. Αλλά σε μονόπλανα των 10+ λεπτών δεν ξέρω κατά πόσο θα αποφύγεις τα jaggies μέχρι το τέλος.

Α μάλιστα κατάλαβα... Θα επανέλθω με εντυπώσεις για την κάμερα μόλις τη δουλέψω..

Ευχαριστώ και πάλι :)

Α μάλιστα κατάλαβα... Θα επανέλθω με εντυπώσεις για την κάμερα μόλις τη δουλέψω..

Ευχαριστώ και πάλι :)

Αυτό θα ήταν το καλύτερο. Διότι η συγκεκριμένη κάμερα είναι πολύ ικανή στα χαρτιά, αλλά παρότι φθηνή έως πολύ φθηνή μάλλον δεν έτυχε της εμπιστοσύνης των μελών του φόρουμ.

Καλό είναι να έχουμε τις εντυπώσεις σου για να κάνουμε καλύτερες επιλογές.

Τελικά γύρισα πίσω την Sandisk, και πήρα μια της Kingston class4 στα 16 GB.

Οι πρώτες λήψεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες στο Βερολίνο :)

Re: Απάντηση: SDHC κάρτα για HD βιντεοκάμερα

Καλό ταξίδι και (αν εισαι βαζελος) να γυρισεις πισω με την κουπα!!!!

Thanks...αν και δεν ειμαι "βάζελος" είμαι Παναθηναϊκός -bye-

Re: Απάντηση: SDHC κάρτα για HD βιντεοκάμερα

Thanks...αν και δεν ειμαι "βάζελος" είμαι Παναθηναϊκός -bye-

αλήθεια πόσο σου στοίχισε η κάμερα; Ρωτώ διότι στη Θεσσαλονίκη δεν την έχει πλέον το Mediamarkt ούτε δίνει τιμή γι αυτήν.

Περιμένουμε και εντυπώσεις από τη χρήση της. Βλέπεις πολλοί είναι αυτοί που ενδιαφέρονται για HD κάμερα στα 400-500 ευρώ.