Σε Αναζήτηση Αξιόλογου Και Οικονομικού Παθητικού Προενισχυτή .

χα..τωρα το δα...το qed αυτο ακριβως ειναι..ενα blue alps και απλα αντις για επιλογεα με ρελεδακια εχει εναν κοινο καλης ποιθοτητας διακοπτη!..

Ο παθητικός που χρειάζεται τελικά ο wind θα πρέπει να διαθέτει balanced έξοδο, οπότε ξεχνάμε τους περισσότερους κοινούς παθητικούς της αγοράς που διαθέτουν μόνο single-ended εισόδους & εξόδους. Απορρίπτεται οποιοσδήποτε παθητικός προενισχυτής/εξασθενητής διαθέτει ένα στερεοφωνικό ποτενσιομετρο τύπου blue alps ή αντίστοιχο.

δείτε τα balanced της goldpoint -bye-
http://www.goldpt.com/

Last edited:
καθαρα οικονομικος σε συνδυασμο με τις διαφορες πηγες που θελω να συνδεσω...

Προσωπική γνώμη και πρόταση
Τράβα και αγόρασε έναν ενεργό προενισχυτή μεταχειρισμένο
ακόμα και αυτός με τα 1000 ευρώ είναι καλύτερος απο τον παθητικό με τα 3000 χιλιάρικα
για οικονομική λύση θα πρότεινα αυτό
http://www.ciaudio.com/products/
αλλά καμμία σχέση με οτιδήποτε ενεργό
απλά θα σου λύση το πρόβλημα σύνδεσης των πολλών συσκευών

ΥΓ το παραμύθι των παθητικών προενισχυτών είναι μεγάλο και ισως γιά πολύ λίγους που αμφιβάλω και γιά αυτό

Τράβα και αγόρασε έναν ενεργό προενισχυτή μεταχειρισμένο
ακόμα και αυτός με τα 1000 ευρώ είναι καλύτερος απο τον παθητικό με τα 3000 χιλιάρικα

ΥΓ το παραμύθι των παθητικών προενισχυτών είναι μεγάλο και ισως γιά πολύ λίγους που αμφιβάλω και γιά αυτό
Δανείστηκα τον παθητικό προενισχυτή αναφοράς του Θ.Μ. γνωστού reviewer ελληνικού περιοδικού ,πατενταρισμένος αν θυμάμαι καλά και κατασκευασμένος τέλη του 90 με εξωτικά για την εποχή υλικά.Κατόπιν αδείας του ιδιοκτήτη κατασκευάστηκε ακόμα ένας.Ο συγκεκριμένος προ ήταν στο σύστημα αναφοράς του τότε στο περιοδικό που έγραφε και οδηγούσε τους αίολους 1 της A.SPECTRUM.
Στο δικό μου σύστημα η εικόνα παροσίαστηκε πιο μπροστά και η διαφάνεια ήταν απερίγραπτη,αλλά μέχρι εκεί .Προσωπικά δεν μπορούσα να ζήσω με τον παθητικό που η κατασκευή του ήταν εν έτη 1999 πανάκριβη..ούτε και μπορούσα να συνηθίσω την αχρωμάτιστη παρουσία του σε σχέση με το δικό μου προ LS9 της Α.RESEARCH.
Τον ´κοντάραμε' με αρκετούς προ σε καταστήματα της πρωτεύουσας και τα συναισθήματα ήταν ανάμικτα,τα σχόλια δε των αντιπροσώπων τους μετά τη σύγκριση απαξιωτικά.
Η σκηνή όμως ερχόταν πιο μπροστά ..αυτό θα μου μείνει αξέχαστο.

Δανείστηκα τον παθητικό προενισχυτή αναφοράς του Θ.Μ. γνωστού reviewer ελληνικού περιοδικού ,πατενταρισμένος αν θυμάμαι καλά και κατασκευασμένος τέλη του 90 με εξωτικά για την εποχή υλικά.Κατόπιν αδείας του ιδιοκτήτη κατασκευάστηκε ακόμα ένας.Ο συγκεκριμένος προ ήταν στο σύστημα αναφοράς του τότε στο περιοδικό που έγραφε και οδηγούσε τους αίολους 1 της A.SPECTRUM.
Στο δικό μου σύστημα η εικόνα παροσίαστηκε πιο μπροστά και η διαφάνεια ήταν απερίγραπτη,αλλά μέχρι εκεί .Προσωπικά δεν μπορούσα να ζήσω με τον παθητικό που η κατασκευή του ήταν εν έτη 1999 πανάκριβη..ούτε και μπορούσα να συνηθίσω την αχρωμάτιστη παρουσία του σε σχέση με το δικό μου προ LS9 της Α.RESEARCH.
Τον ´κοντάραμε' με αρκετούς προ σε καταστήματα της πρωτεύουσας και τα συναισθήματα ήταν ανάμικτα,τα σχόλια δε των αντιπροσώπων τους μετά τη σύγκριση απαξιωτικά.
Η σκηνή όμως ερχόταν πιο μπροστά ..αυτό θα μου μείνει αξέχαστο.
Διόρθωση στον κωδικό του τότε προ μου που ήταν ο SP 9

Απάντηση: Re: Σε Αναζήτηση Αξιόλογου Και Οικονομικού Παθητικού Προενισχυτή .

Το προϊόν που προτείνεις νομίζω ότι δεν διαθέτει balanced έξοδο για να συνδέσει ο wind τον balanced τελικό του.

Ποτε δεν μπορεσα να καταλαβω ποια ειναι η λογικη πισω απο την balanced εισοδο σε εναν ενισχυτη που θα εχει 50 ποντους καλωδιο μεχρι τον προενισχυτη
Οι balαnced εισοδοι εχουν σχεδιαστει για να δουλεουν σε μεγαλες αποστασεις με πολυ χαμηλη εμπεδηση με σκοπο την καλυτερη απορριψη θορυβων κλπ .
Ποια ειναι η λογικη να εχεις ενα ακομα επιπλεον ολοκληρωμενο στην εισοδο για να διαχειριστει τα θεματα balanced το οποιο σαφως επιβαρυνει την απλοτητα της κατασκευης και προσθετει αρνητικα στο συνολο και ειδικοτερα οταν μετα απο το ολοκληρωμενο αυτο η εισοδος ξαναγινεται unbalanced

Νοημα θα ειχε αν ο ενισχυτης ηταν σχεδιασμενος balanced απο ην αρχη μεχρι το τελος

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Να ρωτήσω κάτι μιάς και έχω χάσει επεισόδεια
εάν ο φίλος θέλει πως και πως να βρεί τρόπο να συνδέσει πολλές συσκευές σε τελικό
εμείς θα τρωγόμαστε με το balanced unbalansed???
Εδω υπάρχει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα για τον φίλο που θα πρέπει να δώσουμε ολοι μας λύση
Ο φίλος έχει πρόβλημα στο που να συνδέσει τις συσκευές που έχει
σε φθηνό παθητικό??
ή σε ενεργό προενισχυτή που πιστεύει οτι είναι ακριβός??
το balanced unbalanced λίγο με ενδιαφέρει και μην κολάμε σε αυτό
Εγώ προτείνω έστω και τον χειρότερο ενεργό προενισχυτή

Re: Απάντηση: Re: Σε Αναζήτηση Αξιόλογου Και Οικονομικού Παθητικού Προενισχυτή .

Το προϊόν που προτείνεις νομίζω ότι δεν διαθέτει balanced έξοδο για να συνδέσει ο wind τον balanced τελικό του.

αυτό διορθώνετε ευκολα με αντάπτορες
το ζητούμενο είναι τι θα ακούσει ??
μιάς και αυτό που προτείνω είναι επιλογέας εισόδων
σε σχέση με παθητικό προενισχυτή

προσωπικά και οι δύο παραπάνω επιλογές είναι λάθος

αυτό διορθώνετε ευκολα με αντάπτορες
το ζητούμενο είναι τι θα ακούσει ??
μιάς και αυτό που προτείνω είναι επιλογέας εισόδων
σε σχέση με παθητικό προενισχυτή

προσωπικά και οι δύο παραπάνω επιλογές είναι λάθος
Είναι κι' αυτή μιά άποψη. Προσωπικά εάν μπορούσα να βρώ ένα επιλογέα (router) εισόδων υπερυψηλής ποιότητας με δύο παράλληλες εξόδους και επαρκή αριθμό εξόδων (6-8 τουλάχιστον) για να τροφοδοτήσω τα interface που διαθέτω κλπ, θα ήμουν ευτυχής.

Μέχρι στιγμής γνωρίζω μόνο ένα: το Skipjack της Manley. Και αυτό δεν μου είναι αρκετό. Χρειάζομαι τουλάχιστον δύο. Και δεν είναι καθόλου φτηνά, τέλος πάντων.

Εάν γνωρίζετε κάποιο άλλο ανάλογο, πολύ θα ήθελα να το ξέρω...

Τώρα η διάσταση μεταξύ ενεργών και παθητικών στοιχείων υφίσταται και υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και για τις δύο σχολές. Οι δύο αυτές σχολές υπάρχουν και στον επαγγελματικό κόσμο (ενεργοί και παθητικοί Monitor Controllers). Τείνω να πιστεύω, ότι είναι περισσότερο θέμα ποιότητας υλοποίησης και όχι τρόπου κατασκευής.

Τελικά το κύριο ερώτημα μάλλον είναι οικονομικός και ποιοτικός προενισχυτής. Εάν θα είναι ενεργός ή παθητικός αποτελέί, πιστεύω, δευτερεύον ζήτημα...

Εχω την εντύπωση οτι κοροιδευόμαστε μεταξύ μας
ο φίλος που έβαλε το νήμα απλά θέλει να συνδέσει πολλές συσκευές σε έναν τελικό
σαν πιό φθηνή λυση είναι ο παθητικός και ποιοτικός και οικονομικός προ ???? ποιός είναι αυτός βρέ παιδιά
Γατί λοιπόν να μην αγοράσει έναν ενεργό προενισχυτή έστω και το γαριδάκι της manley να κάνει την δουλειά του???
και να είναι και λίγο hi end

Απάντηση: Re: Σε Αναζήτηση Αξιόλογου Και Οικονομικού Παθητικού Προενισχυτή .

Εχω την εντύπωση οτι κοροιδευόμαστε μεταξύ μας
ο φίλος που έβαλε το νήμα απλά θέλει να συνδέσει πολλές συσκευές σε έναν τελικό
σαν πιό φθηνή λυση είναι ο παθητικός και ποιοτικός και οικονομικός προ ???? ποιός είναι αυτός βρέ παιδιά
Γατί λοιπόν να μην αγοράσει έναν ενεργό προενισχυτή έστω και το γαριδάκι της manley να κάνει την δουλειά του???
και να είναι και λίγο hi end

Όταν ανέβει το χρηματιστήριο θα αγοράσει κανονικό προ, οπως άλλωστε θα κάνωμεν όλοι μας ...

Re: Απάντηση: Re: Σε Αναζήτηση Αξιόλογου Και Οικονομικού Παθητικού Προενισχυτή .

Όταν ανέβει το χρηματιστήριο θα αγοράσει κανονικό προ, οπως άλλωστε θα κάνωμεν όλοι μας ...

μέχρι τότε ας κάνει οτι κάνουμε ολοι μας
απλά αλλάζουμε εισόδους