Σε αναζήτηση βάσης οροφής για JVC D-ILA

Ilias_1971

Senior Member
28 March 2007
388
Γέρακας
Καλημέρα σε όλους...

Εντάξει.. το ομολογώ! Με πείσατε και τον αγόρασα:BDGBGDB55:. Μετά την παρουσίαση που έκανε το ΑVClub για τα μέλη του, τα σχόλια σε ξένα και ελληνικά φόρα, και τέλος τα δικά μου μάτια, ο προβολέας τα αξίζει τα λεφτά του.

Εδώ κάπου ξεκινά και η απορία μου. Με ποιά βάση τον κρεμάνε από την οροφή; Από το κατάστημα που το αγόρασα μου είπαν ότι υπάρχει μια βάση, αλλά θα χρειαστεί να κάνουν μια μετατροπή με έναν δικό τους μάστορα ώστε να μεγαλώσει τους βραχίονες για να φτάσει τις υποδοχές του D-ILA. Όλο το σκηνικό θα κοστίσει 150 Ευρώ (αγορά + μετατροπή). Προτού δώσω το οk θα ήθελα και την δική σας γνώμη, εάν έχετε κάτι υπόψιν σας.

Σας ευχαριστώ και υπόσχομαι (όταν καταφέρω και κάνω και 10 post, γιατί είμαι και ολιγομιλητο άτομο) να ανεβάσω και σεμνές φωτό από SD υλικό γιατί θα αργήσω λίγο να μπω και στο club του HTPC.

Liako, welcome to the club(s).

Vaseis iparxoun, to thema einai oti kapoies xheiazontai "patenta" gia na tairiaxoun ston jvc.

Rixe mia matia se ena shetiko thread pou eiha anoixei prin kana 2mino.

Ta 150 euro pou sou zitane, gia poia vasi prokeitai?

Gia to HTPC, ti eipes???
To idio elega kai ego......
( exactly )

Ευχαριστώ για τις ευχές σας... -bye-

@Ntinos: Δεν είναι κάποια βάση γνωστής μάρκας, είναι κινεζικής προέλευσης, από ότι μου είπαν. Οπότε εάν μου λες ότι όλες θέλουν πατεντάρισμα τότε να βολευτώ με αυτήν, εκτός και εάν πιστεύεις ότι πολλά τα λεφτά (αν και δεν το νομίζω). Μήπως μπορείς να μου υποδείξεις το thread που άνοιξες, διότι δεν το βρίσκω παρότι είχα κάνει μια αναζήτηση με τις λέξεις βάση, D-ILA, JVC

Σε ότι αφορά το HTPC, που είναι το πρόβλημα (πέρα από τα χρήματα); Θέλεις έναν καλό επεξεργαστή, μια καλή κάρτα γραφικών, κατά προτίμηση ΑΤΙ, και χρόνο για να το ψαχουλέψεις.

Από εκεί και πέρα, ναι, θα παραδεχθώ ότι στους υπολογιστές εκδηλώνονται και μεταφυσικά φαινόμενα που είναι πέρα από τις δυνάμεις των ανθρώπων.

Καλορίζικος Ηλία. Νομίζω αν ψάξεις στην Vogels θα βρεις βάσεις που να ταιριάζουν στον JVC. Μπορεί να το ξέρεις, απλά σου λέω ότι οι τρύπες από κάτω βρίσκονται σε διάταξη ενός ορθογώνιου παραλληλόγραμμου με διαστάσεις 23 Χ 30 πόντους.

Ηλία καλορίζικος.
Προσπάθησε στην τοποθέτηση να μην χρησιμοποιήσεις καθόλου ή, αν αυτό δεν είναι δυνατόν, ελάχιστο Lens Shift. Eίναι το αδύνατό του σημείο.

Σας ευχαριστώ...

Μου είπαν και για Vogel, αλλά αυτός που έχουν είναι πιο "παραμετροποιήσιμος", οπότε βλέποντας ότι ακόμα δεν υπάρχει κάποια ειδική βάση για τον JVC, έδωσα το ok και θα πάρω αυτόν που μου πρότειναν.

Τώρα σε ότι αφορά το Lens shift, αυτό από τι επηρεάζεται; Τον προβολέα θα τον τοποθετήσω στην οροφή όπως προείπα, απέναντι ακριβώς από την οθόνη, με απόσταση φακού-οθόνης περίπου στα 3,80 μέτρα. Μάλλον, εννοείς το μήκος του σωλήνα μεταξύ οροφής-προβολέα. Αυτό πόσο πρέπει να είναι για να έχω ελάχιστο lens shift;

Απάντηση: Re: Σε αναζήτηση βάσης οροφής για JVC D-ILA

Τώρα σε ότι αφορά το Lens shift, αυτό από τι επηρεάζεται; Τον προβολέα θα τον τοποθετήσω στην οροφή όπως προείπα, απέναντι ακριβώς από την οθόνη, με απόσταση φακού-οθόνης περίπου στα 3,80 μέτρα. Μάλλον, εννοείς το μήκος του σωλήνα μεταξύ οροφής-προβολέα. Αυτό πόσο πρέπει να είναι για να έχω ελάχιστο lens shift;

Τό ύψος του φακού του προβολέα να είναι σχεδόν στο ύψος του πάνω μέρους της οθόνης.
Όσο πιο κάτω τόσο καλύτερα, όσο πιό πάνω τόσο χειρότερα.

Re: Απάντηση: Re: Σε αναζήτηση βάσης οροφής για JVC D-ILA

Τό ύψος του φακού του προβολέα να είναι σχεδόν στο ύψος του πάνω μέρους της οθόνης.
Όσο πιο κάτω τόσο καλύτερα, όσο πιό πάνω τόσο χειρότερα.

Ωραία.. γιατί αυτή η βάση έχει έναν προεκτεινόμενο σωλήνα οπότε πιστεύω ότι θα βρω τη σωστή φόρμουλα.

Ηλια καλοριζικος και welcome to the DiRLa Club!
Προσεξε αυτο που σου ειπε ο Μπαμπης..Οσο πιο χαμηλα κατεβαινει η βαση τοσο καλυτερο. Μπορεις ισως και να τον βαλεις σε ραφι αν σε παιρνει.
Το καλο με τον HD-1 ειναι οτι εαν εχεις ηδη βαση προβολεα, μπορεις να κανεις μια πατεντουλα και να παρεμβαλεις μια πλακα με τρυπες σε σωστο σημειο, μεταξυ προβολεα και βασης. Τελος νομιζω οτι καλες βασεις custom made εχει ο Καρατολιος.

Τελικά δεν ήταν δύσκολο να βρεθούν πληροφορίες για τον κ. Σάκη Καρατόλιο.

Μια γκουγκλιά και βρήκα το site της εταιρείας του, την Unitech Systems. Mόνο που στο site δεν βλέπω κάποιο τηλ. επικοινωνίας.

Όπως και νάχει, ευχαριστώ για την υπόδειξη.

Βρήκα το τηλ. της Unitech Systems και περιμένω με φαξ την προσφορά τους. Χρεώνουν την βάση 100 περίπου ευρώ και από κει και πέρα χρεώνουν ξεχωριστά τον βραχίονα εάν θα είναι τηλεσκοπικός ή σταθερός και σε ποιο μήκος. Είδομεν!

Ευχαριστώ όλους σας για τις υποδείξεις σας..-bye-

Τελικά κατέληξα στη λύση του κ. Καρατόλιου (που είναι και γείτονας) με μια αρκετά στοιβαρή βάση με τηλεσκοπικό άξονα.