Σε αναζήτηση καταδυτικού φακό

14 November 2006
35
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καλησπέρα
Καταρχήν πέραν από αυτά που έχω διαβάσει εδώ στο forum , δηλώνω άγνοια για τα φακό LED ,οπότε επιτρέψτε μου και κάποιες βρεφικές ερωτήσεις και απορίες .

Ψάχνω να αγοράσω καταδυτικό φακό και θα ήθελα τις προτάσεις σας για κάποιον που να καλύπτει τις εξής απαιτήσεις
1) τιμή μαζί με μπαταρίες και φορτιστή έως 350€
2)φως ψυχρό
3)δέσμη συγκεντρωτική
4)αξιόπιστος και ανθεκτικός στην σκληρή χρήση
5)Πραγματική φωτεινότητα πάνω από 2000 lm
6)διάρκεια στο full mode ιδανικά 3 ώρες ,αλλά επειδή το θεωρώ απίθανο ,μπορώ να καλυφθώ και με 1,5 ώρα διάρκεια και ένα spare set μπαταριών τις οποίες θα αντικαθιστώ στα μισά της κατάδυσης .
7)Πιστοποίηση για βάθη τουλάχιστον 50 m

Από το διάβασμα εδώ στο forum έχω βρει τον XTAR D35 ο οποίος ,σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η κατασκευάστρια εταιρεία ,φαίνεται να καλύπτει τα κριτήρια μου εκτός από αυτό της δέσμης ,για το οποίο η εταιρεία στα specifications δεν δίνει καθόλου στοιχεία ,ούτε καν αν είναι στην κατηγορία spot ή flood .

Υπάρχει κάποια καλύτερη επιλογή από τον XTAR ;

Αν όχι θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιον αξιόπιστο και φθηνό για να αγοράσω πακέτο φακό φορτιστή μπαταρίες ,κατά προτίμηση από Ευρώπη για να αποφύγω το άγχος του τελωνίου .

Φίλε μου βάζεις δύσκολα, με αυτά τα κριτήρια δε μου έρχεται κάτι!
Πραγματικά λούμεν 2000 έχεις δει πως είναι σε κατάδυση;
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?342889-Xtar-D10-review
Είχα κάνει μια παρουσίαση του D10, δυστυχώς δε μπόρεσα να κάτσω κάποια στιγμή να το μεταφράσω, ελπίζω να το κάνω επιτέλους. Ο φακός αξίζει γενικά, βέβαια είναι στα 800 πραγματικά, αλλά πιθανό να σε καλύπτει για τη χρήση που το θες, υπάρχουν μερικά βιντεάκια στο τέλος με το πως φαίνεται. Ο φακός έχει πάει μέχρι τα 60μέτρα χωρίς πρόβλημα.

Απάντηση: Re: Σε αναζήτηση καταδυτικού φακό

@ chris1978
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου
Ο Meganova δείχνει ποιοτικός φακός και έχει το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης αυτονομίας , λόγο των έξη 18650 ,αλλά για τις δικές μου ανάγκες παρουσιάζει 2 μειονεκτήματα :
1) Στην γωνία της δέσμης του . Αν και στην σελίδα του κατασκευαστή αναφέρει ότι είναι 32ο , που οριακά με καλύπτει γιατί θέλω φακό με συγκεντρωτική δέσμη , στην περιγραφή από της σελίδες ΟΛΩΝ των αντιπροσώπων της εταιρείας τον περιγράφουν σαν Beam angle: 55 degrees ,κάτι που τον καθιστά ιδανικό για υποβρύχιο video και σπηλαιοκατάδυση ,αλλά όχι για τη δική μου χρήση .
2) Τιμή . Από όσο έψαξα από Αμερική στοιχίζει περίπου 450$ + 60$ μεταφορικά ,ενώ οι ευρωπαίοι αντιπρόσωποι τον δίνουν 499€ και είναι εκτός προϋπολογισμού μου . Εξαίρεση αποτελεί ο αντιπρόσωπος της Βουλγαρίας που τον πουλά περίπου στα 350€ ,αλλά δεν ξέρω την αξιοπιστία του .

Θα μπορούσες να μου πεις από πού τον αγόρασες και πόσο καθώς και αν είχες πρόβλημα με το τελωνείο και επίσης ,αν έχεις δει την δέσμη του φακό , είναι συγκεντρωτική ή wide ;

Φίλε ergotelis
Ομολογώ ότι είχα ήδη διαβάσει την παρουσίασή σου για το D10 και λόγο αυτής ανακάλυψα την XTAR και τον D35 .
Αν είσαι ικανοποιημένος με τον D10 και τα 800 ονομαστικά Lm ,τότε λογικά θα με καλύπτει ο D35 με τα 2350 .
Θα ήθελα να σε ρωτήσω όμως κάποια πράγματα .
1) Έχουν αναφερθεί σε ξένα forum καταδύσεων παράπονα για την ανοδιομένη βαφή της εταιρείας και συγκεκριμένα του D10 . Είναι λένε χαμηλής ποιότητας με συνέπεια να γδέρνετε εύκολα και να προκαλείτε βραχυκύκλωμα στο φακό με αποτέλεσμα αυτός να ανάβει μόνος του και ο χρήστης να παθαίνει μικρή ηλεκτροπληξία .Έχουν ανεβάσει και βιντεάκια στο YouTube .

Εσένα πως σου φαίνεται η ποιότητα της βαφής του φακό ;

Επίσης σκέφτομαι για να προστατέψω τον D35 ,αν τελικά τον πάρω, να φτιάξω μία καπότα από λεπτό (2,5mm) neoprene ,που να καλύπτει τον φακό από πίσω μέχρι τον δακτύλιο με τα modes .Αν το κάνω θα έχω πρόβλημα με θερμοκρασίες (πάντα για χρήση μέσα στο νερό) ;

2) Από πού τον προμηθεύτηκες και πόσο καθώς και αν είχες πρόβλημα με το τελωνείο ;
Τον έχω βρει στο www.sbflashlights.com στα 319$ με δώρο τρεις Xtar 3100mAh 18650s ,υπάρχει αλλού φθηνότερος ;

Από ευρωπαϊκό μαγαζί σε αντίστοιχη τιμή υπάρχει κάτι ;

Η ποιότητα του φακού όντως στην ανοδείωση δεν είναι η καλύτερη που έχω δει. Στις καταδύσεις όντως έχει γδαρθεί. Μπορείς να μου στείλεις αυτά τα λινκ/ βίντεο να τα αξιολογήσω;
Αν είναι όπως τα λες υπάρχει σοβαρό θέμα και κάθε άλλο παρά να στον προτείνω μπορώ τότε.
Πάντως, αν τελικά πάρεις το ρίσκο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην είσαι ευχαριστημένος με 2350 λούμεν.
Νομίζω ότι δύσκολα θα βρεις καλύτερη τιμή γενικά, μετράει και το ότι το συγκεκριμένο κατάστημα είναι αξιόπιστοι και με καλή υποστήριξη. Τελωνείο μη φοβάσαι δε θα περάσει, αν είναι συστημένο δέμα usps και όχι με τπτ κούριερ.

Ergotelis έκανα λάθος, τα παράπονα αφορούν τον D6 και όχι τον D10 .Αυτό βέβαια δεν αλλάζει και πολλά γιατί υποθέτω ότι η εταιρία έχει κοινή μέθοδο βαφής για όλα τα μοντέλα της .
Τα λινκ http://www.youtube.com/watch?v=2ekA9io3WIA και http://webcache.googleusercontent.c...l+XTAR+D06+activates&cd=2&hl=en&ct=clnk&gl=uk

Αν τελικά τον πάρω θα υπάρχει πρόβλημα θερμοκρασίας με την προαναφερόμενη λύση του neoprene ;

Επίσης τον βρήκα στην Αγγλία http://www.torchdirect.co.uk σε τιμή αρκετά χαμηλότερη από το Αμερικάνικο . Είναι αξιόπιστο το συγκεκριμένο κατάστημα ;

Καλημέρα ο Meganova αγοράστηκε τον Μάρτιο από μαγαζί στο houston περίπου 420 $ (ήμουν εκεί και τον πήρα) για ένα φίλο που τον ζήτησε.

Η δέσμη είναι wide (λάβε υπόψη σου ότι τον συγκρίνω με τον μη καταδυτικό Sunwayman T40cs που είναι thrower επίσης δε τον έχω χρησιμοποιήσει μέσα στο νερό).

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Με το παρόν θέλω να καταγγείλω τον Ergoteli γιατί με δική του δημοσίευση ανακάλυψα την XTAR και τον καταδυτικό φακό D35, με αποτέλεσμα :

1) Στην αρχή αυτό

DSC03830.jpg

2) Στη συνέχεια αυτό

DSC03831.jpg

3) Μετά

DSC03832.jpg

4) Έπειτα

DSC03833.jpg

5) Ύστερα

DSC03835.jpg

6) Και κατόπιν κατέληξα κάπως έτσι

DSC03836.jpg

Κι όλα αυτά μέσα σε 3 μήνες

Πέρα από την πλάκα ο φακός με κάλυψε σχεδόν απόλυτα για την χρήση που τον ήθελα, με το σχεδόν να σημαίνει ότι θα προτιμούσα λίγο πιο συγκεντρωτική δέσμη. Οι ενδοιασμοί μου για την ποιότητα ευτυχώς αποδείχτηκαν αβάσιμοι. Επιφυλάσσομαι να ανεβάσω video από βραδινή κατάδυση. Ergoteli σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου .

Αμαν....πως πολλαπλασιάζονται έτσι???!!!Εσύ θα μας κάνεις να πιστέψουμε πως υπάρχουν εξωγήινοι στο βυθό της θάλασσας με τόσο φως! Τόσο πολύ σου έλλειψε η μέρα εκεί κάτω? :D
Καλορίζικα τα φακουδάκια, είχα ξεχάσει να απαντήσω στο πρόβλημα που λέγαμε, έκανα δοκιμές και δεν εντόπισα κάτι στον D10 ελπίζω και φαντάζομαι πως ούτε αυτά θα έχουν κάτι τέτοιο θέμα!