secondstage loader #61 και #62

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
Ο secondstage loader 62 λέγεται ότι εξαλείφει σκαλώματα στα HD κανάλια, και ότι μειώνει σημαντικά την θερμοκρασία του tuner.
Προορίζεται για το Image στην flash. Τα νέα Gemini 3.80 και PeterPan Neverland v1.2.1 το έχουν ήδη ενσωματωμένο. Στα υπόλοιπα πρέπει να εγκατασταθεί με την διαδικασία αναβάθμισης του flash image, όπως αναφέρθηκε ήδη.

Εγώ δεν είχα σκαλώματα στα HD κανάλια αλλά παρατήρησα ότι μειώθηκε αισθητά η θερμοκρασία του δέκτη. Στην flash έχω ένα πρόσφατο experimental στο οποίο αναφέρεται ότι "Anti freeze(secondstage 62) fix is included in this image"
Δεν παίζει ρόλο ποιο Image τρέχετε στο στικ, αρκεί αυτό που έχετε στην flash να είναι ενημερωμένο με τον secondstage loader 62.

Παρατηρήσατε κάτι ανάλογο ή είναι ιδέα μου και ο ερχομός του Φθινοπώρου βελτίωσε την κατάσταση??

Θα βελτιωθεί όταν (και αν) στρώσει η κατάσταση με το USALS. Όταν αλλάζω κανάλι σε άλλο δορυφόρο συμβαίνει το εξής:
Αν το κανάλι είναι σε Vertical συχνότητα το πιάτο γυρίζει και πηγαίνει στη θέση που πρέπει κανονικότατα.
Αν το κανάλι είναι σε Horizontal συχνότητα, τότε το πιάτο δεν πηγαίνει στο δορυφόρο που επέλεξα, αλλά έχω την εντύπωση ότι πηγαίνει στο 0 (δηλαδή 23 Ανατολικά).
Μυστήρια πράγματα ... :chinscratch:

Πάντως και εμένα μου φαίνεται δροσερός ο δέκτης (Gemini 3.8)

Κρίμα ...και έλεγα με μιά συστοιχία 800ρηδων να ζεσταίνω φτηνά το σπίτι μου τον χειμώνα!

Κρίμα ...και έλεγα με μιά συστοιχία 800ρηδων να ζεσταίνω φτηνά το σπίτι μου τον χειμώνα!
Πω πω στο μυαλό μου είσαι .......... υπάρχει πάντα η ελπίδα του DM 8000 όμως :BDGBGDB55:

Επι της ουσίας τίποτα?
Ολοι εσείς που έχετε προσθέσει ανεμιστηράκια, κλείστε τα και πείτε μας την γνώμη σας.

Re: Απάντηση: secondstage loader #61 και #62

Επι της ουσίας τίποτα?
Ολοι εσείς που έχετε προσθέσει ανεμιστηράκια, κλείστε τα και πείτε μας την γνώμη σας.
Όντος είναι πολύ πιο δροσερός ο δέκτης ειδικά στο standby είναι σχεδόν κρύος μεγάλη η διαφορά απο πριν . Απο προχτές βράδυ που έκανα την αναβάθμιση δεν δουλεύει το ανεμιστηράκι το έχω αποσυνδέσει και επειδή μου έκανε κι εμένα εντύπωση αυτό που διάβασα τον δοκίμασα το μεσημέρι και το επιβεβαιώνω.

Last edited:
Εγώ που τρέχω το τζέμινι 3.80 από το usb stick πρέπει να περάσω το secondstage στη φλας του δέκτη ή είμαι ΟΚ?

Εγώ που τρέχω το τζέμινι 3.80 από το usb stick πρέπει να περάσω το secondstage στη φλας του δέκτη ή είμαι ΟΚ?
Δεν είσαι Ο.Κ.
Περνάς το secondstage στην φλας, ή φλασάρεις πρόσφατο Image που το περιέχει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: secondstage loader #61 και #62

Όντος είναι πολύ πιο δροσερός ο δέκτης ειδικά στο standby είναι σχεδόν κρύος μεγάλη η διαφορά απο πριν . Απο προχτές βράδυ που έκανα την αναβάθμιση δεν δουλεύει το ανεμιστηράκι το έχω αποσυνδέσει και επειδή μου έκανε κι εμένα εντύπωση αυτό που διάβασα τον δοκίμασα το μεσημέρι και το επιβεβαιώνω.
Δεν είναι μόνο ο νέος loader που κάνει την διαφορά. Είναι και οι νέοι drivers του tuner που το θέτουν εκτός λειτουργίας στην κατάσταση standby με άμεση συνέπεια την μείωση της θερμοκρασίας και της κατανάλωσης ρεύματος.
Για το λόγο ότι το λογισμικό του δέκτη αναπτύσσεται καθημερινά, συνιστώ κάποιο cvs image στην flash με τακτική ενημέρωση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: secondstage loader #61 και #62

...συνιστώ κάποιο cvs image στην flash με τακτική ενημέρωση.

Στα ελληνικά παρακαλώ για να καταλαβαίνουμε κι εμείς οι "άσχετοι" :grinning-smiley-043
-bye-

Συγνώμη, αλλά για να καταλάβω, διότι αν και μεσημέριασε μάλλον δεν έχω ξυπνήσει ακόμα...:food-smiley-005:

Έχοντας στη flash ας πούμε το CVS oozoon 13/9/08 και στο usb το nabilo, περνώντας το secondstage #62 όπως όταν κάνεις update στη flash (από web browser), αυτό τελικά φορτώνεται όποιο image και να έχεις στο usb ή πρέπει να το περάσεις σε κάθε image (εάν δεν το έχει ήδη) και πώς?????

Thanx

Φορτώνεται μόνο στην φλας, αλλωστε αφορά τον bootloader, συνεπώς το κανεις μία φορά και ξεμπερδεύεις, δεν χρειάζεται να φορτωθεί στο στικ (και ουτε θα μπορούσε...)

Έκανα μερικά test και μετά από κάποια αλλαγή στα υπάρχων images που είχα έβαλα τα εξής.Στην flash experimental-dm800_20081001 και δοκίμασα τo pli-enigma2-jade-dm800-20081001-5635.Αποτέλεσμα κανένα πρόβλημα με τα HD κλπ/όλα δουλεύουν πολύ καλά θερμοκρασίες ικανοποιητικές.

δηλαδη αυτο το image αν καταλαβα καλα με barry allen δεν παιζει????

Αυτο δηλαδη που μηλαμε τι ειναι image δεν ειναι που το φωρτονουμε στην flash

Αυτο δηλαδη που μηλαμε τι ειναι image δεν ειναι που το φωρτονουμε στην flash
Δεν ειναι ιματζ, αν και εχει την ίδια καταλαληξη, φορτώνεται όμως σε 2 δευτερόλεπτα και αφορά την αλλαγη bootloader του δεκτη (το δευτερο σταδιο το κανει απο 61...62). Τα αποτελέσματα ειναι θετικά σε διάφορους τομείς και συνισταται, αλλωστε δεν βλάπτει σε τιποτε...

Και τι καλυτερο κανει στον δεκτη? φωρτονεται σαν image? κατι επειπλεον??