Σέφανω

Lector_Teo

Established Member
14 November 2010
171
Καλησπέρα παιδιά ...

Με λένε Θοδωρή και ασχολούμαι χρόνια με την στιχουργία και το hip hop.
Τα τραγούδια που ηχογραφώ έχουν ερωτικό και κοινωνικό ύφος καθώς το
να πάρω ένα μικρόφωνο και να βρίζω κάποιον δεν με εκφράζει :p

Μέσα από τα τραγούδια μου βγάζω κάποια συναισθήματα και στιγμιότυπα
της δικιάς μου ζωής αλλά και άλλων.

Θα ήθελα λοιπόν την γνώμη σας.

Εδώ μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια μου -> Σέφανω Youtube channel
Καθώς και εδώ θα βρείτε τις 2 fan pages μου στο Facebook -> Fan page 1 / Fan page 2

Τέλος έχω βγάλει και ένα promo cd δωρεάν για download ;)
Το οποίο θα το βρείτε εδώ -> Σέφανω - Η Ζωή Μου (promo cd)

Όλες οι κριτικές, καλές κακές, είναι πάντα ευπρόσδεκτες καθώς χωρίς
την κακή κριτική όλοι μας θα ήμασταν τέλειοι ;)

Σταματάω εδώ όμως γιατί είμαι σίγουρος ότι σας κούρασα :p

Φιλικά
Θοδωρής (Σέφανω)

Last edited by a moderator:
Ο στίχος σου μου φαίνεται αρκετά κοινότυπος-απλοϊκός-εμπορικός κι αταίριαστος με το ελαφρώς επιθετικό ύφος της ερμηνείας. Όλα αυτά καλοπροαίρετα και υποκειμενικά.

Καλησπέρα φίλε,

Κατ αρχήν σε ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεσαι

Άκουσα τα δυο σου κομμάτια στο youtube( Έχεις χαθεί, Τόσα Χρόνια). Σε γενικές γραμμές έχω να πω ότι η δουλειά σου έχει μια “Ελληνο –ποπίστικη” αισθητική. Αν και εφόσον θέλεις να είσαι περισσότερο hip hop(όσο μπορεί να σταθεί αυτός ο όρος στην Ελλάδα) και με δεδομένο ότι δεν θα “σκληρύνεις” τον στίχο σου, τότε μάλλον πρέπει να προσέξεις λίγο περισσότερο το μουσικό μέρος. Γενικά, γνώμη μου είναι να αποφεύγεις το πολύ κοφτό beat γιατί αφαιρεί όγκο από το κομμάτι και συνήθως “λαϊκίζει”. Παίξε με κανένα old school sample ή (άλλη πρόταση) σκλήρυνε λίγο τον ήχο για να κάνει αντίθεση με τον στίχο!
Και,
Χώσε μπάσο, πολύ μπάσο…..

Και καλή επιτυχία σε ότι κάνεις:ernaehrung004:

Καταρχάς σας ευχαριστώ και τους δύο που μου απαντήσατε ;)

Φίλε Νίκος εννοείται ότι η γνώμη σου είναι δεκτή και θα το τσεκάρω ;)

Φίλε Γιώργο δεν έχεις άδικο. Στο θέμα της μουσικής γενικά χάνω πολύ. Τώρα τελευταία άρχισα να συνεργάζομαι με κάποιους Dj's οπότε το αποτέλεσμα της μουσικής θα είναι 1000% καλύτερο μιας και εγώ δεν το κατέχω τόσο πολύ.

Θα σου πρότεινα να ακούσεις και το Ποτέ δεν ξέχασα (αν δεν βαριέσαι) το οποίο είναι ανεβασμένο και σε studio version αλλά και σε home ηχογράφηση. Είναι κάπως διαφορετικό στο θέμα της μουσικής από τα άλλα. Θα το δεις.

Thanks και πάλι για τα σχόλιά σας. Το εκτιμώ.

Προσωπικά δεν είμαι φαν του hip-hop γι' αυτό και δεν θα μπω σε διαδικασία κριτικής, δεν κατέχω το είδος και θα ήμουν άδικος. Χαίρομαι που έδειξες εμπιστοσύνη στο forum για να κοινοποιήσεις περισσότερο τη δουλειά σου αλλά αν δεν έχεις αντίρρηση θα ήθελα να μας πεις τί είναι αυτό που σε τράβηξε στο hip-hop εξαρχής;

Προσωπικά δεν είμαι φαν του hip-hop γι' αυτό και δεν θα μπω σε διαδικασία κριτικής, δεν κατέχω το είδος και θα ήμουν άδικος. Χαίρομαι που έδειξες εμπιστοσύνη στο forum για να κοινοποιήσεις περισσότερο τη δουλειά σου αλλά αν δεν έχεις αντίρρηση θα ήθελα να μας πεις τί είναι αυτό που σε τράβηξε στο hip-hop εξαρχής;

Καλησπέρα φίλε McZab,

Επειδή έγραφα στίχους και ποιήματα από μικρός, κάποια στιγμή είπα να τα κάνω και τραγούδια.
Έτσι μέσα από το hip hop μπόρεσα να εκφράσω κάποια συναισθήματα και στιγμές της ζωής μου
που έχουν χαραχτεί μέσα μου, όπως επίσης ξέρω ότι δεν έχω και την φωνή του "Ρέμου" για να κάνω
κάποιο άλλο είδος (χεχε). Το ξέρω αυτό. Μέσα από το hip hop μπορείς να μιλήσεις για αληθινά πράγματα
και στιγμές σε τρίτους. Έτσι λοιπόν έκανα και εγώ αυτό το βήμα.

Επίσης να σου πω ότι δεν ακούω μόνο hip hop αλλά και άλλα είδη μουσικής. Μόνο τα λαϊκά δεν μου
πάνε και πολύ γιατί η σημερινή Ελληνική λαϊκή μουσική δεν έχει τίποτα να δώσει. Προσωπική άποψη πάντα ;)

Καταρχήν καλώς ήρθες στην παρέα!!
Είναι λίγο "ελαφρύ", αν μου επιτρέπεις, θέλει πιο κοφτό ρυθμό, πολύ μπάσσο και ....περισσότερο θυμό!!
Πολύ καλή η προσπάθεια!!

Last edited:
Καταρχήν καλώς ήρθες στην παρέα!!
Είναι λίγο "ελαφρύ", αν μου επιτρέπεις, θέλει πιο κοφτό ρυθμό, πολύ μπάσσο και ....περισσότερο θυμό!!
Πολύ καλή η προσπάθεια!!

Καλός σας βρήκα λοιπόν ;)

Δεν έχεις άδικο. Ίσως γιατί το στυλ μου είναι κάπως "ιδιαίτερο" να το πω. Ίσως γιατί ακόμα είμαι πιο
πολύ στο ερωτικό κομμάτι.
Αυτό τον καιρό ετοιμάζω κάποια κομμάτια που θα είναι κάπως διαφορετικά. Λογικά πιο
"δυνατά".

Τώρα που βρήκα dj's να συνεργαστώ θα βγει μπόλικο υλικό ;)

Καλησπέρα φίλε McZab,

Επειδή έγραφα στίχους και ποιήματα από μικρός, κάποια στιγμή είπα να τα κάνω και τραγούδια.
Έτσι μέσα από το hip hop μπόρεσα να εκφράσω κάποια συναισθήματα και στιγμές της ζωής μου
που έχουν χαραχτεί μέσα μου, όπως επίσης ξέρω ότι δεν έχω και την φωνή του "Ρέμου" για να κάνω
κάποιο άλλο είδος (χεχε). Το ξέρω αυτό. Μέσα από το hip hop μπορείς να μιλήσεις για αληθινά πράγματα
και στιγμές σε τρίτους. Έτσι λοιπόν έκανα και εγώ αυτό το βήμα.

Επίσης να σου πω ότι δεν ακούω μόνο hip hop αλλά και άλλα είδη μουσικής. Μόνο τα λαϊκά δεν μου
πάνε και πολύ γιατί η σημερινή Ελληνική λαϊκή μουσική δεν έχει τίποτα να δώσει. Προσωπική άποψη πάντα ;)

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Διαβάζοντας πάντως τα σχόλια των φίλων, διαπιστώνω ότι συμπίπτουν στα περισσότερα κρίσιμα ζητήματα οπότε έχεις ήδη ένα καλό feedback που λένε.
Νομίζω ότι επίσης ότι με όποιο είδος μουσικής και να ασχολείται κάποιος, αν κατέχει ένα στοιχειώδες μουσικό υπόβαθρο, κυρίως μουσικής θεωρίας, θα του είναι πιο εύκολο να προχωρήσει.
Καλή τύχη!

ΥΓ. Καλά για τα λαικά, ήρθες στο σωστό μέρος...Εδώ όλοι ακούμε νταλκαδιάρικα από το πρωί μέχρι το βράδυ...:flipout:

Last edited:
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Διαβάζοντας πάντως τα σχόλια των φίλων, διαπιστώνω ότι συμπίπτουν στα περισσότερα κρίσιμα ζητήματα οπότε έχεις ήδη ένα καλό feedback που λένε.
Νομίζω ότι επίσης ότι με όποιο είδος μουσικής και να ασχολείται κάποιος, αν κατέχει ένα στοιχειώδες μουσικό υπόβαθρο, κυρίως μουσικής θεωρίας, θα του είναι πιο εύκολο να προχωρήσει.
Καλή τύχη!

Σε ευχαριστώ πολύ McZab μου μπήκες στον κόπο να μου ξανα απαντήσεις ;) Το εκτιμώ.

Η αλήθεια είναι ότι από μουσική μουσική (δλδ νότες κτλ) δεν το κατέχω και πολύ :p αλλά
μέσα από αυτό το είδος κατάφερα και μπόρεσα να εκφραστώ, και μ'αρέσει αυτό. Μεγάλη
αλήθεια στο μουσικό στερέωμα είναι ότι μπροστά πάνε όσοι έχουν κονέ και γνωστούς. Είναι
ελάχιστες οι περιπτώσεις αγνών ταλέντων που κατάφεραν να κάνουν κάτι χωρίς να βάλουν κάποιο
να μιλήσει γι αυτούς, και μιλάω για όλα τα είδη μουσικής, αλλά
δυστυχώς αυτή είναι η Ελλάδα ;)

ΥΓ. Καλά για τα λαικά, ήρθες στο σωστό μέρος...Εδώ όλοι ακούμε νταλκαδιάρικα από το πρωί μέχρι το βράδυ...:flipout:
Χαχαχαχα ... δάκρυσα χαχαχα

Kαλά κάνεις και εκφράζεσαι μέσα από τη μουσική. Συμφωνώ με ότι έχουν γράψει τα παιδιά.

Διάβασε λίγο μουσική, ασχολήσου με λούπες σε υπολογιστή, υπάρχουν δεκάδες προγράμματα που κάνουν Αρχιμανδρίτες, ψάξου.

'Οταν διευρύνεις τα εκφραστικά σου μέσα ,θα πάθεις σοκ με τις τωρινές σου δουλειές.

Καλή επιτυχία σε ότι και να κάνεις.