Σεισμος 8.9 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

Και πάλι όμως, αν λάβεις υπόψην το ωστικό αλλά και το θερμικό κύμα της έκρηξης της ατομικής βόμβας, το ερώτημα παραμένει. Από τι φτιάξανε την αψίδα;

Κι όμως πίσω στην φωτογραφία έχουν μείνει και κτίρια όρθια....

Στο κόκκινο τετράγωνο στο βάθος είναι η 2η πύλη του ναού Sanno Shrine, απ' την οποία έμεινε μόνο η μία κολώνα όρθια:

κοπηκε η αναπνοη μου οταν ειδα το βιντεο. πραγματικα δεν μπορεις να κανεις τιποτα...

Σεισμική δόνηση 5,9 βαθμών στην περιοχή της Φουκουσίμα

Τόκιο, Ιαπωνία

Ισχυρός σεισμός 5,9 βαθμών σημειώθηκε στην Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, στην ευρύτερη περιοχή του κατεστραμμένου πυρηνικού εργοστασίου, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα, να προκληθούν ζημιές ή τσουνάμι.

Η δόνηση σημειώθηκε στις 4:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης (τοπική ώρα, αργά την Τετάρτη στην Ελλάδα).

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο το επίκεντρο ήταν 101 χιλιόμετρα ανατολικά από το εργοστάσιο, δηλαδή μέσα στο ωκεανό, και 244 χιλιόμετρα από το Τόκιο. Το εστιακό βάθος ήταν 37 χιλιόμετρα.

Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ο σεισμός φαίνεται ότι είναι επακόλουθο του μεγάλου σεισμού των 9 βαθμών της 11ης Μαρτίου που άφησε τις 20.000 νεκρούς ή αγνοούμενους.

Ένα καράβι φάντασμα

ghost-ship-tsunami-537x301.jpg

Λέγετε ότι προέρχεται από την Ιαπωνία
Από το τσιουνάμι
Ταξίδευε ένα χρόνο ακυβέρνητο
Μέχρι που το έπιασε ο φακός έξω από τις ακτές του Καναδά.

http://inhabitat.com/japanese-ghost...canada-signaling-arrival-of-tsunami-wreckage/

Τον περασμενο Ιουνιο ημουν στο Ishinomaki (μια μικρη πολυ που επαθε την μεγαλυτερη ζημια απο το τσουναμι).
Μου ειπαν, μεταξυ αλλων οτι ο σεισμος ειχε διαρκεια μερικα λεπτα της ωρας.

Η συνωμοσία που λεει στο παραπανω βιντεο, μιλαει για βομπες αντι για σεισμο.
Η απλη ερωτηση μου:
Οταν σκαει μια βομπα, σειεται η γη για μερικα λεπτα ? Προφανως και οχι....

Μαλλον ο τυπος εχει φαει πολυ ραντισμα :p