Sequels παιχνιδιών που σας απογοήτευσαν...

Με αφορμή thread για το SimCity Societies... ας γραψουμε εδω για συνεχειες παιχνιδων, που ενώ τις περιμέναμε να βγουν στην κυκλοφορία εναγωνίως, μολις τις εγκαταστήσαμε μετά τις πετάξαμε κακήν κακώς.

Ξεκινάω με τα:

Sim City Societies

Τελείως διαφορετικό Gameplay, σε λογική που παραπέμπει περισσότερο σε Sims παρά σε SimCity. Τραγικές απαιτήσεις σε Hardware, απορω ποιος μπορει να το τρεξει...

Need for Speed ProStreet

Η σειρά Need for Speed παντα με τρέλαινε, επειδη οδηγουσες πανακριβα Supercars σε ομορφες διαδρομες, είτε σε πόλη, είτε σε εξοχή.. Αυτό το πράγμα με τα αγωνιστικά και τις πίστες... ουτε ξερω πως τους ηρθε, εμεινε στον υπολογιστη μου για 2 μερες πριν παρει φουντο...

Last edited:
King's Quest 8 - The Mask of Eternity.

Δεν είναι οι ίδιοι πρωταγωνιστές, το σενάριο δεν κολλάει με τα προηγούμενα, έβαλαν μέσα και action και rpg στοιχεία.
Το μόνο σχετικό με τα προηγούμενα είναι ότι ο τόπος που διαδραματίζονται τα γεγονότα είναι το Daventry.

Συνεπώς, δεν είναι King's Quest.

Επίσης, Leisure Suit Larry 8. Έφυγε ο Al Lowe και κατέστρεψαν τη σειρά με ένα απαράδεκτο sequel.

Last edited:
Καλά το τελευταίο Leisure Suit Larry με το ανηψιό ήταν απαράδεκτο δεν το συζητάμε.
Επίσης τρομερή αρνητική εντύπωση μου έκανε το τελευταίο Commandos που έγινε στην ουσία first person shooter...
Όσο για το Need for Speed από παλιά είχε και πίστες μέσα πχ Need For Speed 2. Πάντως και και εγώ έχω ξενερώσει με τη σειρά. Για εμένα το κορυφαίο ήταν το Need for Speed Porsche Unleashed.

Αφου φτάσαμε πίσω στο kings quest θα πάω λίγο πιο πίσω στην εποχή της amiga όταν υπήρχε το φοβερό shadow of the beast και όλοι περιμέναμε πότε θα βγει το shadow of the beast II.
Τελικά οι δισκέτες του sotb II χρησιμοποιήθηκαν για αποθηκευτικό χώρο.

Το ακριβώς αντίθετο γινόταν με την lucas arts. Κάθε sequel που έβγαζε ήταν καλύτερο από το πρώτο.
Monkey island 2 > Monkey island 1
Maniac mansion 2 (Day of the tentacle) > Maniac mansion 1

Απο τα καινούργια με απογοήτευσε το The longest journey 2

Το Dreamfall; Πλάκα μου κάνεις!
Εγώ τρελάθηκα μαζί του, το βρήκα καλύτερο κι από το πρώτο!

Καλά, για το Day Of The Tentacle δεν το συζητάμε καν. Για μένα, στο top 10 των adventures όλων των εποχών!

Μόνο εμένα τελικά μου άρεσε τόσο πολύ;

Τελικά είναι γεγονός: όσο πιο πολύ μπερδεύει το σενάριο, τόσο με "τραβάει" ένα adventure...

Και εμένα λιγότερο μου άρεσε το Dreamfall, αλλά και πάλι το ευχαριστήθηκα πολύ! Όσο για τα πιο παλιά της Lucasarts, Guybrush το έχεις υπ' όψιν οτι emulator για Scumm τρέχει στο DS; Monkey Island 1, 2, Day of the Tentacle, τα Indiana Jones όλα τρέχουν μια χαρά!

Θυμαμαι να κλαιω τα λεφτα μου (πιτσιρικας) οταν μετα την τρελη πορωση που ειχα με το Way Of The Exploding Fist στο Spectrum μου,τα εσκασα για το sequel που ηταν για κλαματα.
To Monkei Island 4.
Ολα τα sequels μετα το Sοnic Adventure 2 στο DC.
Το Blinx 2 στο XBOX.
Απο τα πολυ φρεσκα,η αθλιοτητα που ακουει στο ονομα Soldier Of Fortune 3

Παραδόξως, το Monkey Island 4 το θεωρώ ανώτερο από το 3.

Φυσικά, οι περισσότεροι ξυνίζουν με το που βλέπουν χειρισμό με το πληκτρολόγιο...

Πάντως σεναριακά και από άποψη διαλόγων, είναι σαφώς ανώτερο.

Δεν ηταν ασχημο (ειναι LucasArts ετσι κι αλλιως),απλα κατ εμε δεν ειχε οση πλακα ειχαν τα πρωτα 3...και δυστυχως το ονομα ειναι βαρυ...
Παντως το χειροτερο ειναι οτι δεν θα μαθουμε ποτε το "μυστικο" μιας και ειναι στο μυαλο του Ron Gilbert (εκτος αν η Lucas κατεβασει τη μυτη και του αναθεσει να "τελειωσει" τη σειρα)

EDIT:Υποθετω απο το nick σου οτι τα εχεις λιωσει και τα 4 :D

Last edited:
ολα τα final fantasy μετα το 7
τα production values και ολες οι καινοτομιες απλα αντιγραφηκαν στα επομενα
ακομη περιμενω την νεα επανασταση

Το 8 το θεωρώ συμπαθητικό ως καλό (σε PC μόνο τα 7 και 8 υπάρχουν, βέβαια).

Τώρα έχω κολλήσει με το remake του 3 στο DS...

το victory road σε σχεση με το ikari warriors. σε commodore 64 το barbarian 2 xexex (τι θυμηθηκα τωρα). Και επειδη ειδα lucasarts αναφορες δυστυχως δεν βγηκε ποτε loom 2