service could not be found DM 500+

pathfinder

AVClub Addicted Member
28 October 2007
1,528
Πικέρμι
Καλησπερα σε όλους!
Εχω ενα πρόβληματακι...εχω τον εν λογω δέκτη και πριν κανα μήνα σε συγκεκριμένες συχνότητες του Hotbird μου βγαζει το μηνυμα Service could not be found !!

Το σήμα ηταν στα 82% και επέζε αλλά τώρα κάνω και την ανίχνευση υπηρεσίων μου βρίσκεις μεχρι 500 το πολύ ενω εβρίσκε παραπανω απο τους διπλάσιους!

σε καποιο ρεβοοτ αλλα και σε καποιο μικρορυθμισμα του πιατου το πήγα στα 91% που εκανα εστρωσε αλλα τωρα το ξαναπαρουσιασε τι λέτε μπορει να φταιεί ? εχω gemini 4.20.

ίσως δεν είναι εγκατεστημένο καλά το πιάτο σου και μετακινείται με τον αέρα.

Βασικα ελεγξα το σημα και εχει παραμεινει στο 91%. Πηγα πανω και ειδα την κεραια και ειναι σταθερη σαν βραχος!!

αυτο " Έλεγξε αν οι συχνότητες χωρίς σήμα ανήκουν στην ίδια πόλωση. H ή V. "

πως μπορω να το κανω...? Βεβαια αυτο που με απασχολει ειναι οτι δεν βλεπω τις υπηρεσιες του γνωστου προς όλους καναλίού! Λετε να ξαναπερασω το firm?

Βασικά κάνε μας περιγραφή της εγκατάστασης σου. Ενα lnb ή δύο? Αν έχεις και Astra, εκεί κατεβαίνουν όλα τα κανάλια?
Εχεις πρόβλημα και σε οριζόντιες και σε κάθετες συχνότητες?

Από BER πως πας?
Εχω έναν 600PVR και έναν 500+ αγορασμένους και τους δύο απ' το e-shop, μαζί με ένα δίσκο για τον 600.
Πριν δυό μήνες, ο 600 τρελλάθηκε (μετά από 9 μήνες λειτουργίας) και έβγαζε αυτό το μήνυμα. Επίσης δεν έβλεπε το σκληρό του δίσκο.
Ο 500+ (απ' το ίδιο LNB) έπαιζε την ίδια στιγμή κανονικά.
Τι έκανα?
  • Ξαναφλασάρισα το Gemini 4.30
  • Blind scan στον Hotbird - Βρήκε γύρω στα 500 services (tv/radio/data) τα οποία είναι σαφώς λίγα..
  • Τη Nova δεν την έπαιζε (service could not be found)
  • Έβγαζε BER 100-5000 που έπαιζε συνεχώς πάνω-κάτω.
Αφού είδα ότι δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, του ξαναφλασάρισα το αρχικό του image (όχι το Gemini) και τον πήγα στο e-shop μζί με το δίσκο.
Μετά από 15 μέρες με ειδοποίησαν να πάω να παραλάβω τον "αντικαταστάτη" του, ο οποίος δυστυχώς δεν ήταν μαύρος όπως ο αρχικός, αλλά τουλάχιστον, ως τώρα παίζει κανονικά. (Μου είπαν ότι είχαν έλλειψη σε μαύρους 600 - τι να κάνω? Πήρα τον ασημί).

Τα παραπάνω τα έχω γράψει εδώ

Απο BER μηδέν. Αλλα πηγα τον δεκτη σε ενα φίλο που εχει τον ιδιο τον εβαλα πανω το πιατο του και κατεβασα τις υπηρεσιες κανονικα..οποτε θα αλλαξω LNB Σε πρωτη φάση να δω! Τι αλλο να κανω ? αφου σημα εχω 91%

Απο BER μηδέν. Αλλα πηγα τον δεκτη σε ενα φίλο που εχει τον ιδιο τον εβαλα πανω το πιατο του και κατεβασα τις υπηρεσιες κανονικα..οποτε θα αλλαξω LNB Σε πρωτη φάση να δω! Τι αλλο να κανω ? αφου σημα εχω 91%

Ευτυχώς!
Εχει συμβεί και σε μένα να χρειαστεί να αλλάξω LNB.
Αλλά τότε ξαφνικά, δεν έπαιζε κανείς εκ των δύο...

Ευτυχώς!
Εχει συμβεί και σε μένα να χρειαστεί να αλλάξω LNB.
Αλλά τότε ξαφνικά, δεν έπαιζε κανείς εκ των δύο...

Καλά τοσο ευκολα μπορει να χαλασουν τα LNB? και δεν το εχω πανω απο 6μηνες..:S

Απάντηση: Re: service could not be found DM 500+

αυτο " Έλεγξε αν οι συχνότητες χωρίς σήμα ανήκουν στην ίδια πόλωση. H ή V. "
πως μπορω να το κανω...?
Έλεγξε αν έχεις σήμα στις παρακάτω συχνότητες: 10758V, 11541V, 12034V, 12673V και 10775H, 11411H, 12169H, 12692H και βλέπουμε.

Καλησπερα σε όλους!
Εχω ενα πρόβληματακι...εχω τον εν λογω δέκτη και πριν κανα μήνα σε συγκεκριμένες συχνότητες του Hotbird μου βγαζει το μηνυμα Service could not be found !!

Το σήμα ηταν στα 82% και επέζε αλλά τώρα κάνω και την ανίχνευση υπηρεσίων μου βρίσκεις μεχρι 500 το πολύ ενω εβρίσκε παραπανω απο τους διπλάσιους!

σε καποιο ρεβοοτ αλλα και σε καποιο μικρορυθμισμα του πιατου το πήγα στα 91% που εκανα εστρωσε αλλα τωρα το ξαναπαρουσιασε τι λέτε μπορει να φταιεί ? εχω gemini 4.20.
Αλαξε τον μετασχηματιστη, φτεει ενας πικνοτης ο οποιος εχει φουσκοσει. Δυσκολο να επιδιορθωθει καλυτερα αλλαξε τον.