Σετ για 5.1 δορυφόροι μέχρι 350 ευρώ

dimosh

New member
2 February 2014
12
καλησπερα στην παρεα του avclub ...εχω εναν γερικο yamaha rxv-463 που οδηγει τα magnat monitor supreme 1000.... λόγο μετακόμισης σε κατά πολύ μικρότερο σαλόνι (το προηγούμενο ήταν περίπου 40 τετραγωνικά) ,τώρα δεν είμαι ούτε καν στα μισά, ... σκέφτομαι να τα αντικαταστήσω με ενα σετ απο 5.1 υπαρχει κατι αξιολογο σε αυτα τα χρηματα ??? θελω δορυφορους γιατι εχω προβλημα χορου το σαλονι ειναι μακροστενο βλεπω απο τα 2,9 μετρα 50" ιντσων tv και ακόμα δεν εχω βαλει τα περιφεριακα κάτι jbl lx2 που ειχα απο τα νιατα μου ....sub εχω ενα jamo !!!! sw303e και λεω να το κρατη
σω

Last edited:
Απάντηση: Σετ για 5.1 δορυφοροι μεχρι 350 ευρω

Αν κρατησεις το sub για να συμπληρωσεις τα (οποια) δορυφορικα, βεβαιωσου οτι ανεβαινει ψηλα.
Συνηθως τα δορυφορικα κατεβαινουν μεχρι τα 150hz, (πανω -κατω) οποτε αν το sub δεν μπορει να παιξει μεχρι εκει θα δημιουργηθει μια ακουστικη τρυπα που ισως σε ενοχλησει.
Το ιδανικο θα ηταν να βρεις ηχεια βασης/βιβλιοθηκης οπου να κατεβαινουν τουλαχιστον μεχρι εκει που μπορει να ανεβει το sub για να ματσαριστουν σωστα.

Αν ομως π.χ. το sub ανεβαινει μεχρι τα 120hz και βρεις δορυφορους που να παιζουν εκει κοντα, και μειωθει λιγο το χασμα, τοτε οκ.
Τωρα αν θα βρεις σκετους δορυφορους (χωρις sub) στα 350 ευρω που να σου κατσει καλα ο ηχος τους, υστερα απο τον ηχο που ειχες συνηθισει με τα magnat, θελει λιγο ψαξιμο.

Re: Απάντηση: Σετ για 5.1 δορυφοροι μεχρι 350 ευρω

αν βρω κατι αξιολογο με sub δεν εχω θεμα να το καταργισω το jamo, αν, δηλαδη οπως εγραψες, να εχω "τρυπα "στον ηχο προτιμω να το αποσυρω και αυτο το θεμα μου ειναι καθαρα οικονομικο (ανεργια γαρ)... αλλα τετραγωνικα τοτε αλλα τωρα, πλακακι στο δαπεδο εκει ξυλο εδω οποτε θελω κατι μικρο πιο σημαζεμενο

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Σετ για 5.1 δορυφοροι μεχρι 350 ευρω

αν βρω κατι αξιολογο με sub δεν εχω θεμα να το καταργισω το jamo, αν, δηλαδη οπως εγραψες, να εχω "τρυπα "στον ηχο προτιμω να το αποσυρω και αυτο το θεμα μου ειναι καθαρα οικονομικο (ανεργια γαρ)... αλλα τετραγωνικα τοτε αλλα τωρα, πλακακι στο δαπεδο εκει ξυλο εδω οποτε θελω κατι μικρο πιο σημαζεμενο

Kοιταξα λιγο τα specs του sub σου.
Ειναι 8" ιντσες, οποτε ποσο πιο κατω να κατεβεις σε ογκο. ? Eπισης ειναι 70w και παιζει απο 45-150hz.
Αυτα τα sub (specs) einai για μικρους χωρους και ηχεια δορυφορους.
Οποτε κρινω οτι καλυτερα θα ταιριαξει με τα οποια δορυφορικα παρεις, παρα με τα μεγαλα magnat που ειχες πριν.

Κρατα το sub και βρες δορυφορους (αν βρεθουν) χωρις sub. Αν παλι δεν βρεις δορυφορους σκετους, θα ελεγα οτι και παλι ηχεια βασης/βιβλιοθηκης θα σε καλυψουν ακομη και χωρις το sub το συγκεκριμενο.
Αυτο κατεβαινει μεχρι τα 45hz ενω ενδεχεται τα οποια βασης/βιβλιοθηκης να κατεβουν το ιδιο ή και περισσοτερο.
Δηλαδη το συγκεκριμενο sub δυναται να βοηθησει μονο δορυφορους. Μεγαλυτερα ηχεια παιζουν και μονα τους το συγκεκριμενο συχνοτικο φασμα και το sub δεν εχει και τοσο μεγαλη ισχυ ωστε να καλυψει ηχεια βασης σε περιπτωση οπου δηλωθουν "small" απο τον ενισχυτη για να τον ξεκουρασεις.

Οποτε η αποψη μου ειναι: Βρες δορυφορικα χωρις sub και κρατα το συγκεκριμενο ή βαλε ηχεια βιβλιοθηκης/βασης και αφαιρεσε το sub ή απλως κρατα το να παιξει το καναλι LFE. (αν δεν σε ενοχλει ο ογκος του σαν επιπλο)

Re: Απάντηση: Σετ για 5.1 δορυφοροι μεχρι 350 ευρω

Αντωνη σε ευχαριστω για την βοηθεια σου αλλα το getit δεν εχει καποιο link για να τα αγοράσω και το site τις crystal audio τα εχει μονο 5αδα και ξεφευγει σε χρημα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σετ για 5.1 δορυφοροι μεχρι 350 ευρω

να'σε καλα φιλε.... στo στο καταστημα ΩΔΕΣ τα πουλα με το τμχ. http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia-hi-fi/ixeia-vasis-vivliothikis.html και οπως χαζευα ειδα και ενα σετακι της Harman Kardon HKTS 5 set ηχείων Home Cinema 5.1 στα 299 http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia...an-kardon-hkts-5-set-home-cinema-51-timi.html

Re: Σετ για 5.1 δορυφοροι μεχρι 350 ευρω

Πριν λίγο καιρό πήγα στα Media Markt στη Συγγρού για να ακούσω-συγκρίνω ηχεία βάσης και δορυφόρους.
Είχα στο μυαλό μου τα Magnat Symbol Pro 160 που τα είχα ακούσει παλαιότερα και μου
άρεσαν.Ακούγοντας ηχεία λοιπόν,πιο ισσοροπημένα μου ακούστηκαν τα Yamaha NS-333 με ωραία μπάσα,μεσαίες που στήναν ωραία εικόνα και καθόλου κουραστικά πρίμα.
Λίγο πιο πίσω με καλύτερο μπάσο αλλά χάνοντας στις μεσαίες τα Boston Acoustics CS 26.
Και τα δύο αυτά ηχεία παίξαν καλύτερα από τα Symbol Pro.
Τα ηχεία όμως που ο ήχος τους ήταν αποκάληψη για εμένα ήταν τα Jbl Control One.Λίγο πιο πίσω από τα Symbol Pro 160 σε μπάσο,με καλύτερες μεσαίες όμως.Πολύ καλύτερες μεσαίες που νόμιζες ότι έπαιζε μεγαλύτερο ηχείο.Τα πρίμα ήταν ούτε κουραστικά ούτε και πιο πίσω από τις μεσαίες.
Δεν έχουν αυτό το τσίκι-τσίκι των magnat που σε εντυπωσιάζει αλλά είναι πολύ πιο ισσοροπημένος ο ήχος τους(αν εξαιρέσεις τις χαμηλές) και αν σκεφτείς ότι το ηχείο είναι τόσο
δα μικρούλι με ένα 4άρι wooferάκι,με 115 το ζευγάρι γίνονται best value for money κατά τη άποψή μου.Αν ταιριάξουν καλά και με το sub για να έχεις και χαμηλές θα έχεις ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα νομίζω.
Τέλος να πω ότι παίξανε και αρκετά δυνατά.Πιστεύω ότι αξίζουν μια ακρόαση εαν είναι εφικτό!