Set Home Cinema με Style και μικρο όγκο

vpapous

New member
24 May 2008
69
Θέλω να αγοράσω έναν AV ενισχυτή και ένα σετ 5.1 ηχεία. Ο χώρος είναι περίπου 30τμ και η χρήση θα είναι ταινίες, μουσική (κυρίως mp3).
Τα πάντα (εκτός) tv παίζουν μεσα από ένα media station που έχω φτιάξει και συνεπώς δεν έχω απαιτήσεις για πολλές εισόδους στον ενισχυτή.
To budget είναι max 2500€

Επειδή δεν έχω την δυνατότητα να βάλω ηχεία κολώνες λόγω περιορισμένου χώρου, ψαχνω κάτι μικρό και stylish.

Για ενισχυτή σκεφτόμουν για Yamaha 663 ή 863.

Για ηχεία σκεφτόμουν τα Bose Acoustimass 10 η 15 λόγω όγκου. Διάβασα όμως τόσα αρνητικά που έχω προβληματιστεί.

Μια εναλλακτική που βρήκα είναι τα ΜΤ-30 της Β&W.

Μια είναι η άποψη σας? Υπάρχεί άλλα ηχεία "καλύτερα" σε αυτό το επιπεδο τιμών και με παρόμοια χαρακτηριστικά ως προς το όγκο τους.

Να προσθέσω ότι λόγω ειδικών συνθηκών η αγορά μου θα γίνει μέσω mainstream πολυκαταστήματος (Experts) και επομένως αυτό περιορίζει εκ των πραγμάτων τις επιλογές μου.

Τι θα παίρνατε στην θέση μου?

Καλημερα,

Μπορεις να δεις τα KEF 1005/2005/3005 αλλα και τα Focal Dome.
Aκουσα τα kef 2005 και μου αρεσαν αρκετα.
Εδω εχει και αλλες επιλογες

http://www.homecinema.gr

Τα KEF τα έχω ακούσει αλλά νομίζω ότι δεν τα έχει το Experts.
Στην προκειμενη περιπτωση μονο απο εκει μπορω να αγορασω γιατι εχω λιστα γάμου και δεν με παίρνει να τα πάρω από αλλού.

Τα Experts απ' ότι είδα έχουν sony, οnkyo, denon, yamaha, b&w, bose, pioneer, philips etc που έχουν όλα τα ηλεκτρομαγαζα....

Έχει κανείς άποψη να βοηθήσει?

Για ηχεία σκεφτόμουν τα Bose Acoustimass 10 η 15 λόγω όγκου. Διάβασα όμως τόσα αρνητικά που έχω προβληματιστεί.

Αλήθεια τι αρνητικά διάβασες γιατί εγώ είμαι μεταξύ των Acoustimass 10 IV και των focal dome (τα οποία είναι πανέμορφα, αν μου αρέσει και ο ήχος τους θα πάω σε αυτά).

Κατά την γνώμη μου, Focal Dome δαγκωτό και μην το σκέφτεστε καθόλου. Στην κατηγορία δεν υπάρχουν καλύτερα. Μια ακρόαση θα σας πείσει μόνο. Υπάρχει ξεχωριστό thread από συνφορουμήτη που τα αγόρασε και όλη η συζήτηση που έγινε πριν τα αγοράσει.

Έχω διαβάσει ότι τα BOSE έχουν κομμένες συχνότητες για να μπορούν να παίξουν έτσι όπως παίζουν και για να μπορούν να έχουν τέτοια αρμονία με το sub.

Θέλω να αγοράσω έναν AV ενισχυτή και ένα σετ 5.1 ηχεία. Ο χώρος είναι περίπου 30τμ και η χρήση θα είναι ταινίες, μουσική (κυρίως mp3).
Τα πάντα (εκτός) tv παίζουν μεσα από ένα media station που έχω φτιάξει και συνεπώς δεν έχω απαιτήσεις για πολλές εισόδους στον ενισχυτή.
To budget είναι max 2500

Επειδή δεν έχω την δυνατότητα να βάλω ηχεία κολώνες λόγω περιορισμένου χώρου, ψαχνω κάτι μικρό και stylish.

Για ενισχυτή σκεφτόμουν για Yamaha 663 ή 863.

Μια εναλλακτική που βρήκα είναι τα ΜΤ-30 της Β&W.

Μια είναι η άποψη σας? Υπάρχεί άλλα ηχεία "καλύτερα" σε αυτό το επιπεδο τιμών και με παρόμοια χαρακτηριστικά ως προς το όγκο τους.

Να προσθέσω ότι λόγω ειδικών συνθηκών η αγορά μου θα γίνει μέσω mainstream πολυκαταστήματος (Experts) και επομένως αυτό περιορίζει εκ των πραγμάτων τις επιλογές μου.

Τι θα παίρνατε στην θέση μου?

Τί επιλογές έχεις στα Experts?

Μια ερωτησούλα κύριοι:
αν πάει κανείς σε σύστημα 5.1 όπως τα B&W MT20/MT30 ή τα FOCAL DOME,
αλλά θέλει να βελτιώσει κι άλλο τον ήχο τους, θα ήταν σωστή μια αντικατάσταση των 2 LR Front μικρών ηχείων με ψηλά ηχεία δαπέδου;
και σε αυτή την περίπτωση λογικά θα έπρεπε αυτά τα ηχεία να είναι της ίδιας εταιρίας για ομοιογένεια...;
Ψάχνω ποια τέτοια ηχεία Focal θα ταίριαζαν με τα dome...σαν το avatar του george ας πούμε...
και ποια Β & W αντίστοιχα...

Έχω διαβάσει ότι τα BOSE έχουν κομμένες συχνότητες για να μπορούν να παίξουν έτσι όπως παίζουν και για να μπορούν να έχουν τέτοια αρμονία με το sub.

Αν το αποτέλεσμα είναι να παίζουν καλό ήχο και να έχουν αρμονία με το sub, τότε ποιο είναι το κακό της υπόθεσης ?

Κατά την γνώμη μου, Focal Dome δαγκωτό και μην το σκέφτεστε καθόλου. Στην κατηγορία δεν υπάρχουν καλύτερα. Μια ακρόαση θα σας πείσει μόνο. Υπάρχει ξεχωριστό thread από συνφορουμήτη που τα αγόρασε και όλη η συζήτηση που έγινε πριν τα αγοράσει.

+1-bye-

Αν το αποτέλεσμα είναι να παίζουν καλό ήχο και να έχουν αρμονία με το sub, τότε ποιο είναι το κακό της υπόθεσης ?

Για τα δικά μου αυτιά δεν έχουν καλό ήχο. Η αρμονία τους με το sub, οφείλω να πω ότι είναι υποδειγματική, αλλά μέχρι εκεί. Τα αυτιά του εκάστοτε ενδιαφερόμενου όμως είναι ο καλύτερος κριτής.

Λοιπόν, κάνοντας άλλη μια επίσκεψη είχα κλίνει προς ένα συνδιασμό από B&W (2x685, 2x 686, HTM61, ASW610) με Denon 2309...

Ωστοσο, γυρνόντας σπίτι διαπιστωσα ότι το το μεσαίο ηχείο δεν θα χωράει στο ραφι κατω απο την tv. Είναι 16cm και το ηχείο ήταν 16.9cm. Αρα, θα πρεπει να διαλέξω άλλο set.

Τα bose 10 τα είχα ακούσει αλλά μου φάνηκαν λίγο άδεια/ξερά, κάτι τέτοιο... και σε σχέση τουλάχιστον με κάποια άλλα που άκουσα στην συνέχεια.

Θα τσεκάρω και τα focal που προτεινατε αλλά ειμαι σίγουρος ότι δεν θα τα έχει. Πέρα από τα focal, ποιες άλλες προτεινόμενες και δοκιμασμένες επιλογές υπάρχουν ?

Αλήθεια για τον ενισχυτή τι άποψη έχετε? Με ενδιαφερει 50%-50% μουσική-home theatre, χωρίς τρελές απαιτήσεις έντασεις και για χώρο γύρω στα 45-50τμ.

Επανερχομαι παιδια γιατί διαβάζοντας και αλλα posts εχω αρχίσει να μπερδέυομαι αρκετά... Θυμίζω ότι θέλω 50%-50% μουσική-ht

Για ενισχυτή να κινηθώ προς denon 2309/1909 ή σε κάτι άλλο πχ Pionneer?

Για ηχεία διάβασα πολύ καλά λόγια για τα Focal Dome. Είναι καλά και στην μουσική ή μόνο για HT? Σε σχέση με τα MT-30 της Β&W?

ΥΓ: H θύρα ethernet στους AV ενισχυτές σε τι χρησιμέυει???
ΥΓ2: Θέλω να πάω ΣΗΜΕΡΑ να τα πάρω να τελειώνω... ουφφφ...

Εγώ κλίνω προς τα focal dome, αν αυτό σε βοηθάει.
Τώρα μουσικό av receiver δεν ξέρω αν θα βρεις σε κατηγορία τιμής λογική.
Εγώ πήρα τον onkyo 876 από Γερμανία και τον έστησα χθες στα 1226 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά.
Εξαιρετικός για θέαση ταινιών, αλλά στη μουσική ο παλιός καλός musical fidelity A1 και ο densen dm 10 του ρίχνουν στ' αυτιά...

Μόλις γύρισα από το μαγαζί όπου ειχα ακροάσεις.

Ακουσα τα Crystal Audio smart 4 thx 10. Ok δεν μπορώ να πω ότι δεν μου αρεσαν αν και δεν είμαι ειδικός. Παιξανε με εναν denon παλιότερο.

Έχει κανείς άποψη για αυτά? Μουσική παίζουν ή είναι μόνο για ταινίες?

Τρελό design τα minipod... :worshippy: πολύ θα μου άρεσαν στο χώρο μου εφόσον φυσικά "παίζουν" .... δυστυχώς όμως αποκλείεται να είναι διαθέσιμα από τα experts.

Καλά για τα Crystal Audio Smart 4 δεν έχει κανείς άποψη? Δεν τα έχετε ακούσει?

Απάντηση: Re: Set Home Cinema με Style και μικρο όγκο

Τρελό design τα minipod... :worshippy: πολύ θα μου άρεσαν στο χώρο μου εφόσον φυσικά "παίζουν" .... δυστυχώς όμως αποκλείεται να είναι διαθέσιμα από τα experts.

Καλά για τα Crystal Audio Smart 4 δεν έχει κανείς άποψη? Δεν τα έχετε ακούσει?

Δυστηχως δεν διαβασα οτι πρεπει να γινει απο expert η αγορα. Κριμα γιατι παιζουν φοβερα. Ρωτα ομως αν μπορουν να σου τα φερουν.
Οσο για τα αλλα ηχεια που λες δεν εκφερω αποψη γιατι την συγκεκριμενη εταιρια δεν την εχω σε εκτιμηση και δεν θα ειμαι αντικειμενικος.