σετ ηχειων-ενισχυτη

Πετρος

Senior Member
19 March 2008
336
Λάρισα
Ποιο σετ ηχειων-ενυσχητη μου προτεινετε, μεχρι 2000 αποκκλειστικα για ηλεκρονικη μουσικη? Η μουσικη μου ειναι στα 150bpm και θελω να ακουω πρωτα με ποιοτητα και μετα με ενταση. Ο χωρος ειναι 50τμ. Μπορω να συνδιασω επαγκελματικο τελικο με οικιακα ηχεια πχ. (crown xti-1000) με (Β&W 683) και εαν ναι, προτεινετε μου οτι μπορειτε. Ευχαριστω.

Last edited by a moderator:
Re: σετ ηχειων-ενυσχητη

Μάλλον θες κάτι σε Klipsch δαπέδου, με έντονα άκρα, και κάποιον ολοκληρωμένο.

Δυστυχώς δεν ξέρω με τι ενισχυτικά ματσάρουν τα Klipsch.
Σίγουρα με κάτι σε Trends ή Kingrex, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα κουνήσουν τα μεγάφωνα των μεγάλων Klipsch.

Μια άλλη καλή και δοκιμασμένη λύση, είναι ο συνδυασμός Rotel + B&W.

στην θεση σου φιλε μου θα πηγαινα και σε επαγγελματικό ηχείο ή τουλάχιστον σε JBL ή Cervin Vega αν μπορείς να τα βρεις εδω στην ελλαδα.

το λεω γιατι για να καλυψεις 50τετραγωνικά με τετοια μουσική που εκ φύσεως θα σε πορώνει, θες ενα ζευγος ηχειων τουλαχιστον με 2 8" ή ακόμα και 2 10" woofer.

κρίμα ειναι να "ταλαιπωρείς" τα B&W, Klipsch κτλ. εξαλλου να ρωτησω κατι? πόσο ποιότητα μπορεί να εχει απο μόνη της μία μουσική της ταξης των 150bpm?

Πρώτα ποιότητα και μετά ένταση....

Εγώ μάλον θα έβαζα λίγα παραπάνω και θα έπερνα τα
Yamaha Soavo 1 + NAD C372. Είναι πραγματικά φτιαγμένα το ένα για το άλλο και ο ήχος του συνόλου είναι magic.... Υπάρχουν άπειρες επιλογές όμως σε αυτά τα χρήματα. Όρεξη και χρόνος να υπάρχει για ακροάσεις. Το ποιό σημαντικό κομμάτι πάντως είναι τα ηχεία.

Το σύνολο είναι 2.350 περίπου. Οι τιμές είναι από συγκεκριμένο κατάστημα και δημοσιευμένες στο Internet. Αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα μπορείς να το κατεβάσεις και ποιό κάτω. Πιστεύω ότι αυτό το σύνολο μπορεί να παίξει όλα τα είδη της μουσικής πάρα πολύ καλά και θα καλύψει τον χώρο που έχεις από πλευράς έντασης και μπάσου (τα ηχεία κατεβαίνουν στα 35Hz).

Καλές ακροάσεις.

Ακουσα τα RF-82 τα οποια δεν ξερω για ποιο λογω δεν αναπαραγουν σωστα τη μουσικη μου, δηλαδη δεν ακουγα καποιους ηχους χαμηλων συχνοτητων. Ο πωλητης ισχυρηστικε πως φτεει ο μεγαλος ογκος της καμπινας. Σε αντιθεση με τα Celan 500 ακουγα τα παντα, αλλα δεν μου εφτανε η ενταση τους.
Οσο αναφορα την ποιοτητα της μουσηκης στα 150bpm.... "Η ποιοτητα του καθενος ειναι διαφορετικη". Ξερω πως η μουσικη μου ειναι "λιγακι" ιδιαιτερη "dark psychedelic" ακουω. Ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες σας, αλλα μου χρειαζονται κι αλλες.

Απάντηση: σετ ηχειων-ενυσχητη

θα συμφωνισω με των φιλο dtziouvaras...
εδω εισαι.....................

Προσωπικά τα klips δεν μου αρέσουν ούτε και τα Magnat. Έχω ακούσει ένα ζευγάρι των 1400 Ευρώ και είχα κι εγώ την ίδια εντύπωση με εσένα για το χαμηλό τους. Σε αρκετούς αρέσουν όμως. Τέλοσπάντον. Όσον αφορά για την καμπίνα που σου είπαν συγνώμη αλλά εγώ δεν το πιστεύω. Όταν σε ένα ηχείο δίνουν προδιαγραφές μέχρι 33Hz (+/- 3db), πρέπει να ακούς τα πάντα στην μουσική.

Κοίτα και αυτά. Εγώ έχω τα 816 και είμαι υπέρ ευχαριστιμένος. Είναι ευαίσθητα και αντέχουν σε πολλά Watt. Στοιχίζουν γύρω στα 1300 Ευρώ. Τα 816 είναι στα 1000, αλλά δεν στα προτείνω γιατί έχεις μεγάλο χώρο. Όσο και αν έχω ψάξει στο Internet, δεν έχω βρεί ούτε μια κακή κριτική. Βγαίνουν και σε μαύρο...

http://www.focal.tm.fr/catalogue-front/produit.php?langue=EN&idArbo=6&idProduit=40

Πολυ ωραιο το video atofie, μου θυμισες ηχεια απο luna park, κυριως απο την μπαλαρινα με ολο το συμπαθιο. Anyway εσυ George με ποιο ενισχυτη δουλευεις τα 816?

Yamaha RX-797 δικάναλο 2x100W. Και παρ' όλα αυτά τα ηχεία δίνουν τα ρέστα τους. Απίστευτες χριές που πραγματικά δεν έχω ξανακούσει να βγαίνουν από ηχείο, επαρκέστατο χαμηλό και τρισδιάστατος ήχος, όσο μπορεί βέβαια ο yamahaκος. Το ρυθμιστικό για τα μπάσα είναι στο και πέντε και πάνω από το 1/4 δεν μπορώ να ανεβάσω τον ήχο, γιατί ακούγεται από τον τέταρτο μέχρι τον δρόμο και μου χτυπάνε τα κουδούνια. Τα έχω ακούσει με Harman Kardon δικάναλο και με πολυκάναλο Μarantz και δεν μου άρεσε κανένας από τους δύο. Πιστεύω ότι ο Roksan Kandy LIII (1100 Ευρώ περίπου) ή ίσως καλύτερα ο Vincent SV-236 (1300 Ευρώ περίπου) θα έδειναν ένα σούπερ αποτέλεσμα. Προς τα εκεί μάλον θα πάω όταν θα κάνω αναβάθμιση στον ενισχυτή.

το μόνο που σκέφτομαι είναι μήπως παραζεσταθεί ο ήχος με τον Vincent. Θα δούμε δεν ξέρω

Απάντηση: Re: σετ ηχειων-ενυσχητη

Πολυ ωραιο το video atofie, μου θυμισες ηχεια απο luna park, κυριως απο την μπαλαρινα με ολο το συμπαθιο. Anyway εσυ George με ποιο ενισχυτη δουλευεις τα 816?
sorry φιλε μου αν σε προσβαλα αισθητικα....δεν ειχα αυτο στο μυαλο μου.

το μέλος "atofios" όπως και εγώ θέλαμε να σου πούμε οτι θες ηχεία με προσόντα για να μπρέσει να κατέβει τόσο χαμηλά και να αναπαράξει ΣΩΣΤΑ τις πολύ χαμηλές συχνότητες που βγάζει η μουσική που ακούς.

Παλαιότερα που ακουγα ατμοσφαιρικό Drum n' Bass, Breakbit, Goa Trance klp... μόνο με τη χρήση Sub επαιρνα αυτό που με ικανοποιούσε.

Να σου πώ κάτι? Συμφωνώ. Αλλά εγώ αν διέθετα τώρα 2.000 για ηχεία και ενισχυτή, θα ήθελα να τα βάλω στο σαλόνι μου για να τα βλέπω (εκτός βέβαια από το να τα ακούω) και θα ήθελα κάτι εμφανίσιμο για να μπεί δίπλα στην τηλεώρασή μου ή σε ένα καλό σημείο. Αν δεν του αρκούν δύο ηχεία δαπέδου, το οποίο μπορεί να το κρίνει όταν θα τα ακούσει έχει και την επιλογή του sub. Εξάλλου με τα χρήματα που διαθέτει έχει πάρα πολλές επιλογές. Μπορεί να πάρει ένα sub με 350 Ευρώ, ηχεία με 1000 και με τα ρέστα έναν ενισχυτή με καλά ρεύματα και θα είναι σούπερ. Τα ηχεία είναι το άλφα και το ωμέγα του συνόλου εξάλλου.

Last edited:

Δεν με προσβαλες atofie, καθολου, αστειευομαι. Ποιο σετακι (ηχειων, sub, ενισχυτη) πιστευετε πως θα με ικανοποιουσε? Στα ιδια λευτα παντα.

Τα velodine θεωρούνται πολύ καλά. Από ηχεία εγώ στα είπα. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

Τίποτα. Αν πατήσεις Velodyne στο google και ψάξεις μόνο Ελληνικά αποτελέσματα, θα βρείς μαγαζί με τιμές και μοντέλα.