Σετ ηχείων για Denon 2313

aligator

Established Member
18 August 2007
114
Καλησπέρα σε όλη τη παρέα.

Μιας και έχω καταλήξει στην επιλογή του ενισχυτή είναι η ώρα να επιλέξουμε πιστεύω και τα ηχεία. Παρακάτω θα περιγράψω τους προβληματισμούς μου.

Ο χώρος του σαλονιού είναι περίπου 38 τμ που θα πρέπει να καλύψουν.

1. για αποδοχή από τη γυναίκα προσανατολίζομαι σε ένα σετ 5.1
2. Θα γίνει ψευδοροφή οπότε τα μπροστινά και τ απίσω ηχεία θα μπορούν να τοποθετηθούν σ αυτή. Αξίζει και αν ακούω προτάσεις
3. Τα χρήματα που θα ήθελα να δώσω θα ήταν ιδανικά μέχρι 1200 ευρώ.

Αναμένω απαντήσεις ειδικά στο θέμα των ηχείων ψευδοροφής όπου ψήνομαι αρκετά.

Εφ' όσον πρόκειται για home cinema, τα ηχεία οροφής που θα πρέπει να επιλέξεις, οφείλουν να είναι με κεκλιμένα μεγάφωνα. Υπάρχουν δύο ειδών. Εκείνα που στοχεύουν κατ' ευθείαν επάνω στον ακροατή και εκείνα που στοχεύουν επάνω στους τοίχους και φτάνουν στον ακροατή μέσω ανακλάσεων.

Εφ' όσον πρόκειται για home cinema, τα ηχεία οροφής που θα πρέπει να επιλέξεις, οφείλουν να είναι με κεκλιμένα μεγάφωνα. Υπάρχουν δύο ειδών. Εκείνα που στοχεύουν κατ' ευθείαν επάνω στον ακροατή και εκείνα που στοχεύουν επάνω στους τοίχους και φτάνουν στον ακροατή μέσω ανακλάσεων.

Επειδή τα πίσω ηχεία στην ουσία θα είναι σχεδόν από πάνω μου πρέπει και αυτά να είναι κατευθηνόμενα ή όχι. Αν πω τελικά ότι δεν πάω για να τα βάλω στην οροφή ποιο άλλο σετ προτείνεται ;

Πρόβλημα να είναι ακριβώς από πάνω. Τότε μπορείς να δεις κάποιο ηχείο που έχει περιστρεφόμενο tweeter και μόλις αποφασίσεις την τελική τοποθέτηση αποφασίζεις αν θα το περιστρέψεις ή όχι. Για τα εμπρός, οπωσδήποτε με κεκλιμένο γούφερ.

Πρόβλημα να είναι ακριβώς από πάνω. Τότε μπορείς να δεις κάποιο ηχείο που έχει περιστρεφόμενο tweeter και μόλις αποφασίσεις την τελική τοποθέτηση αποφασίζεις αν θα το περιστρέψεις ή όχι. Για τα εμπρός, οπωσδήποτε με κεκλιμένο γούφερ.

Αχχχ πανακριβα είναι τα μπροστά με κεκλιμένο τουλάχιστον αυτά της KEF που έχω δει μέχρι τώρα.

Επειδή έρχομαι από Γερμανία και εκεί είναι πολύ διαδεδομένα τα BOSE και σε καλές τιμές σχετικά με τις απίστευτες επιδόσεις τους αλλά και το μικροσκοπικό μέγεθος τους ρίξε μια ματιά σε αυτά Acoustimass 10 Home Cinema Speaker System είναι πολύ κοντά στα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις.
σε κάτι πιο φτηνό αλλά εξίσου καλό είναι και αυτό το μοντέλο ...
Acoustimass 6 Home Cinema Speaker System

Last edited: