Σετ ηχείων Roister 5.1 - Ενισχυτής AV?

Petrakis1

New member
22 September 2007
77
Πειραιάς
Καλημέρα σε όλους. Μέχρι τώρα απλώς διάβαζα, τώρα είναι καιρός να ζητήσω βοήθεια. Είναι κάνα δυο χρόνια που λέω να φτιάξω ένα Home Cinema αλλά χρόνος μηδέν. Καμιά φορά όμως αυτό που δεν κάνεις σε σπρώχνουν οι εξελίξεις να το κάνεις. Βρέθηκα λοιπόν να είμαι κάτοχος ενός σετ ηχείων 5.1 της Roister (μεταχειρισμένα με ελάχιστες ώρες λειτουργίας και σε άριστη κατάσταση) με τις εξής προδιαγραφές:
2 SILK 120 στα 120 WRMS 8Ω
2 FLAT 1 στα 75 WRMS 8Ω
1 POWERBASS 125
1 CENTER 2/7
Πρώτη ερώτηση λοιπόν: Τα ξέρει κανείς αυτά τα ηχεία; Καμία άποψη; Δεύτερη και σημαντικότερη ερώτηση: Τι ενισχυτή να πάρω; Ο χώρος είναι 7 Χ 4,5 μέτρα, θέλω και μουσική και ταινίες (50-50), με παίρνει και μου αρέσει να ακούω δυνατά και μετά το Μάιο θα πάρω τηλεόραση 50άρα και HTPC (από υπολογιστές κάτι ξέρω, από consumer products ελάχιστα). Προϋπολογισμός για ενισχυτή, θα προτιμούσα κάτω από χιλιάρικο, ίσως και λίγο παραπάνω.
Ευχαριστώ

τα ηχεία είναι μια χαρά και θα τα ευχαρηστηθείς σίγουρα.

Ευχαριστώ. Καμιά πρόταση κανείς για ενισχυτή; Βοηθάτε χριστιανοί (άντε και αλλόθρησκοι) διότι ούτε κατηγορία δεν ξέρω να διαλέξω.

Αν και δεν γνωρίζω τα ηχεία, γενικά έχω ακούσει αρκετά καλά λόγια γιά την κατηγορία τιμής που ανήκουν.
Ο χώρος τώρα ,απο διαστάσεις είναι πολύ καλός, και με βάση το 50-50 άκουσμα που θέλεις, αλά και τα χρήματα που διαθέτεις, εαν κάνεις ένα γρήγορο ψάξιμο στην κατηγορία, θα βρείς πάμπολες συζητήσεις αλά και γνώμες γιά av ενισχυτή.
Γενικά σε αυτη την κατηγορίας ,θα σκεφτόμουν σοβαρά τις περιπτώσεις των...denon avr-2308 και onkyo tx-sr605e.Με τον πρώτο θα έχεις μάλλον λίγο καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα, με ισιστάθμιση Audysset και αρκετή δύναμη σε 7 κανάλια....7χ73W,ενώ δεν θα σου μείνουν πολλά ρέστα απο το χιλιάρικο που θα δώσεις.Με τον δεύτερο θα έχεις αρκετά μεγαλύτερη δύναμη...7χ140W,και επιπλέον θα έχεις HDMI1,3.1080P ενώ θα είσαι <έτοιμος> γιά τα νέα forma ήχου D.D.TRUE HD & DTS-HD.

Ευχαριστώ πολύ, μια ερώτηση ακόμη, στο site της Κινοτεχνικής λέει ότι ο 2308 είναι 7Χ100 και όχι 7Χ73. Παίζει κάτι που δεν καταλαβαίνω;