Σετάρισμα DM 800 με 2 DiseqC 4 1 και ένα 2 1

John Dillinger

New member
16 May 2009
40
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.
Πριν απο μερικές μέρες εγκατέστησα ενα wave frontier με 4 LNB και διακόπτη DiseqC 4 1.
Το σετάρισμα του δέκτη (DM 800) έγινε πολύ εύκολα.
(κέντρο 28,2 μετα 19,2-16-13 Ε)
Θελω να προσθέσω άλλα 2 LNB ( 10-39 Ε ) και έχω άλλον έναν διακόπτη 4 1 και έναν 2 1.
Ποιά πρέπει να είναι η συνδεσμολογία των διακοπτών και πώς θα σετάρω τον δέκτη ώστε να έχω και τους 6 δορυφόρους? (αν φυσικά γίνεται με αυτό το hardware)
Το image που φοράει είναι nabilo blackhole.
Απότι ξέρω η καλύτερη λύση είναι ένας διακόπτης 8 1 αλλά αφου υπάρχουν τα συγκεκριμμένα έλεγα να μην τα αχρηστέψω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
John

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.
Πριν απο μερικές μέρες εγκατέστησα ενα wave frontier με 4 LNB και διακόπτη DiseqC 4 1.
Το σετάρισμα του δέκτη (DM 800) έγινε πολύ εύκολα.
(κέντρο 28,2 μετα 19,2-16-13 Ε)
Θελω να προσθέσω άλλα 2 LNB ( 10-39 Ε ) και έχω άλλον έναν διακόπτη 4 1 και έναν 2 1.
Ποιά πρέπει να είναι η συνδεσμολογία των διακοπτών και πώς θα σετάρω τον δέκτη ώστε να έχω και τους 6 δορυφόρους? (αν φυσικά γίνεται με αυτό το hardware)
Το image που φοράει είναι nabilo blackhole.
Απότι ξέρω η καλύτερη λύση είναι ένας διακόπτης 8 1 αλλά αφου υπάρχουν τα συγκεκριμμένα έλεγα να μην τα αχρηστέψω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
John

Γεια σου john και καλη χρονια εγω θα σου προτινα να φτιαξεις μια εγκατασταση με actuator και positioner μια και καλη
για τα αλλα θα σου πουν τα παιδια εσυ διαλεγεις:ernaehrung004:

teo και σε σένα καλή χρονιά και βέβαια σε ολα τα μέλη.
Το θέμα δεν είναι να βάλω αυτα που μου είπες αλλά να σετάρω αυτά που έχω.
Θέμα actuator ή μοτέρ δεν υπάρχει γιατί το πιάτο 'βρίσκει' λόγω στενότητας χώρου και θεώρησα καλύτερη λύση το wave frontier.
Σ'ευχαριστώ πάντως για την απάντησή σου και την συμβουλή σου.

εχεις δικιο η βιασυνη καμια φορα δεν προσεξα οτι το ξεκινισες οκ

το αφηνω το θεμα στα παιδια που ασχολουντε με πολυδιακοπτες και τα συναφη-bye-

Xρονια Πολλα και Καλη Χρονια.
Ετσι προχειρα που το σκεφτομαι θα μπορουσες να χρησιμοποιησεις τον δευτερο διακοπτη Diseqc 2-1 για τους δυο δορυφορους που θελεις.
Αλλα για να σου κατεβαινει ενα καλωδιο,(οπως και πρεπει), θα πρεπει να χρησιμοποιησεις και εναν αλλο διακοπτη δυο εισοδων και μιας εξοδου.
Οπου στις δυο εισοδους θα βαλεις τα δυο καλωδια που θα φευγουν απο τους δυο διακοπτες σου diseqc και στην εξοδο του το κεντρικο καλωδιο σου που θα κατεβαινει στον δεκτη σου.
Παντως θα υπαρχουν καποιες απωλειες.....

Xρονια Πολλα και Καλη Χρονια.
Ετσι προχειρα που το σκεφτομαι θα μπορουσες να χρησιμοποιησεις τον δευτερο διακοπτη Diseqc 2-1 για τους δυο δορυφορους που θελεις.
Αλλα για να σου κατεβαινει ενα καλωδιο,(οπως και πρεπει), θα πρεπει να χρησιμοποιησεις και εναν αλλο διακοπτη δυο εισοδων και μιας εξοδου.
Οπου στις δυο εισοδους θα βαλεις τα δυο καλωδια που θα φευγουν απο τους δυο διακοπτες σου diseqc και στην εξοδο του το κεντρικο καλωδιο σου που θα κατεβαινει στον δεκτη σου.
Παντως θα υπαρχουν καποιες απωλειες.....
john καλησπέρα έχουμε πολυ καιρο να τα πούμε.
Η σκέψη μου είναι να οδηγλησω τις 2 εξόδους απο τα diseqC 4 1 στις εισόδους του 2 1 και τη έξοδο του στον δέκτη ( αν φυσικά γίνεται).
Αν γίνεται ποια πρέπει να έιναι η ρύθμηση στο DM 800 ?
Επίσης οι διακόπτες δεν είναι απο τον ίδιο κατασκευαστή.

Τους 2 4πλούς diseqc 1.0 τους κρατάς και τους συνδέεις σε ένα διπλό
diseqc 1.1 (αυτός που έχεις μάλλον είναι 2:1 diseqc 1.0 οπότε δεν μας κάνει γιατί δεν περνάνε οι εντολές).
Αποφάσισε τι θα κάνεις κ θα σου αναλύσω τι ρυθμίσεις θα βάλεις στον δέκτη.

Δεν το εχω δοκιμασει ποτε αλλα μου εχει περασει απ το μυαλο.Οπως και ο νους μου πηγε οτι θα μπερδευονται.
Χωρις να εχει σημασια αν ειναι απο τον ιδιο κατασκευαστη.
Παντως αν εχεις ορεξη ,αναλογως βεβαια τι θα σου απαντησουν και αλλα μελη,δοκιμασε το.
Απο dreambox ,εχω ενα Eagle που ειναι οπως ο 500.
Επειδη δεν ξερω αν οι επιλογες ειναι ιδιες και για τον 800,ουτε εδω μπορω να σου πω με σιγουρια.

ισως ετσι :

Σαν diseqc 1.2 , βαζεις δηλαδη κανονικα τα 6 lnb σου,στις επιλογες στο μενου-στο "satellite configuration" και επιλεγεις "many satellites via diseq c rotor"
Καθε φορα που θα επιλεγεις απο το κοντρολ του δεκτη να γυρισει το πιατο,ο διακοπτης θα γυρναει μια επαφη.
ο αλλος τροπος ειναι με τις εντολες commited-uncomited.
Αφου συνδεσεις κανονικα τον διακοπτη,πας στο satellite configuration και επιλεγεις non standard user και προσθετεις τα 6 lnb σου.
Μετα πας πανω σε καθε δορυφορο και διαλεγεις ρυθμιση.
πατας μπλε κουμπι και στο diseqc parameter διαλεγεις την θεση που εχεις συνδεσει το καθε lnb.

Λευτέρη ευχαριστώ για την απάντηση.
Η σκέψη μου είναι να χρησιμοποιήσω τους δύο 4 1 και να τους οδηγήσω σε έναν 2 1 .
Αν αυτός ο 2 1 δεν κάνει ποιον πρέπει να χρησιμοποιήσω και πως θα κάνω το σετάρισμα στον 800 ?

Είτε αγοράζεις έναν διακόπτη 1.1 2πλό (είναι σχετικά ακριβοί) ή παίρνεις απευθείας τον 8:1 (μην σου πω πως θα τον βρεις πιο φτηνά-εγώ έναν 10πλό sab τον αγόρασα 25 ).
έχε υπόψιν ότι μπορεί να μην περνάνε οι εντολές αν χρησιμοποιήσεις διαφορετικές μάρκες (μόνο στην πράξη θα τσεκάρεις).
Χρησιμοποιώ σετάκι από spaun (αρκετά ακριβοί) και δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Με αντίστοιχο 10πλό είχα πρόβλημα, ενώ άλλα παιδιά από δω δεν είχαν .
Άντε να βγάλεις άκρη ,ίδιος δέκτης ,ίδιοι διακόπτες ,ίδιες ρυθμίσεις μόνο lnb κ καλώδια άλλαζαν, ίσως να υπήρχε ασυμβατότητα.
Εγώ στην θέση σου θα πήγαινα για έναν καλό 8άρη διακόπτη.
Περίμενε να σου πουν την γνώμη τους κ τα άλλα παιδιά κ αφού αποφασίσεις σου δίνουμε τις ρυθμίσεις.

john δέν έκανα ρυθμίσεις για moter απλά προσπαθώ να βγάλω άκρη με τα diseqc.

Επειδη ειπες ποιες θα ειναι οι ρυθμισεις γι αυτο σου εγραψα.
Για 6 lnb ειναι οι οδηγιες.

Είτε αγοράζεις έναν διακόπτη 1.1 2πλό (είναι σχετικά ακριβοί) ή παίρνεις απευθείας τον 8:1 (μην σου πω πως θα τον βρεις πιο φτηνά-εγώ έναν 10πλό sab τον αγόρασα 25 ).
έχε υπόψιν ότι μπορεί να μην περνάνε οι εντολές αν χρησιμοποιήσεις διαφορετικές μάρκες (μόνο στην πράξη θα τσεκάρεις).
Χρησιμοποιώ σετάκι από spaun (αρκετά ακριβοί) και δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Με αντίστοιχο 10πλό είχα πρόβλημα, ενώ άλλα παιδιά από δω δεν είχαν .
Άντε να βγάλεις άκρη ,ίδιος δέκτης ,ίδιοι διακόπτες ,ίδιες ρυθμίσεις μόνο lnb κ καλώδια άλλαζαν, ίσως να υπήρχε ασυμβατότητα.
Εγώ στην θέση σου θα πήγαινα για έναν καλό 8άρη διακόπτη.
Περίμενε να σου πουν την γνώμη τους κ τα άλλα παιδιά κ αφού αποφασίσεις σου δίνουμε τις ρυθμίσεις.
και εγω τον sab εχω και δουλευει μια χαρα με τον 800αρι,μαλιστα ειχα συνδεσει και το κινητο στην 1 εισοδο και παλι δουλευε οκ και τα σταθερα και το κινητο

Πρεπει να εχω και εναν disqc 8-1 BEST.
Αν θες στειλε μου στο mail διευθυνση να σου τον στειλω.

και εγω τον sab εχω και δουλευει μια χαρα με τον 800αρι,μαλιστα ειχα συνδεσει και το κινητο στην 1 εισοδο και παλι δουλευε οκ και τα σταθερα και το κινητο

το κινητο ηταν disec1.2 (Μotech η Stamp)???

To σετάρισμα του Dream?

παιδια ο Dilliger θελει ακριβως τις οδηγιες (τις επιλογες που πρεπει να βαλει) στο image που χρησιμοποιει αν ξερει καποιος να του πει αν καταλαβαινω καλα