Sharp LC-60LE652 vs Sony KDL-60W855B vs Samsung UE60H6200

Sotiris

Supreme Member
18 June 2006
5,611
https://www.skroutz.gr/s/3715816/Sharp-LC-60LE652.html ~1200 ευρω
https://www.skroutz.gr/s/4782295/Sony-KDL-60W855B.html ~1700 ευρω
https://www.skroutz.gr/s/4639881/Samsung-UE60H6200.html ~1500 ευρω

Ψάχνω για 60 tv γυρω στα 1500 ευρω.
Τα Links τα εβαλα όχι για τις τιμες, αλλα για να δείτε τις tv.
Οι τιμές από εκεί που θα τις πάρω , είναι οι δίπλα.

Ειχα πάει στο media με το σκετπικο να δω 60αρα tv
Ως ικανοποιημενος κατοχος μιας sharp lc-46xl2e, πήγα πρώτα να δω την sharp.
Για καλή μου τύχη, δίπλα είχα τις αλλες 2 tv που αναφέρω.
Ολες επαιζαν την διαφήμιση mediamarkt ποιότητας SD.
Αυτο ήταν κάτι που με ενδιέφερε, μιας και η tv θα παίζει τηλεοπτικο σημα, παιδικά, youtube.
Για HD ταινιες έχω τον προβολέα, οπότε δεν με ενδιαφέρει η ποιοτητα στο HD που ουτως ή άλλως θα είναι μια χαρά σε όλες.

Ξενερωσα λίγο με την sharp γιατι η εικονα της ηταν αρκετα υποδιέστερη.
Πιξελιασμα, μουντα χρωματα, γενικα μια ξεπλυμενη θολη εικονα.
Καλυτερη με διαφορα ηταν η sony και ενα σκαλοπατι πιο κατω η samsung.
Την sharp θα την έβαζα στην 4η θέση, ούτε καν στην 3η.
Κοιταξα στο menu και όλες οι ρυθμίσεις ήταν στο default.
Προσπάθησα λίγο να την φέρω, αλλά τίποτα, κάτι που σημαίνει ότι μάλλον δεν έχει και τόσο καλό επεξεργαστη που κάνει το upscaling.

Έχετε καποια γνωμη για τις παραπάνω tv;
Ποια ειναι καλύτερη για τηλεοπτικο πρόγραμμα;

Τη Sharp ξέχασέ τη, σε σύγκριση με τις άλλες δύο που έβαλες και όχι μόνο.
Tώρα για τη δουλειά που τη θες, καλύτερο τηλεοπτικό έχει η σονυ, αλλά είναι και 200 ευρώ πιο ακριβή από τη σαμσουνγκ. Επειδή λοιπόν δε τη θες και για << σοβαρή >> θέαση , μιας και τα κανάλια μας είναι για κλάματα σχεδόν όλα, στη θέση σου θα έπαιρνα τη σαμσουνγκ λόγω τιμής, καλύτερο Smart kai λίγο καλύτερο media Player.

Εχεις καποια αρνητικη εμπειρια απο την sharp;
Φοβαμαι τα καμενα pixel που παρουσιαζουν αρκετες samsung και θεωρουσα το πανελ της sharp καλυτερο λογω κατασκευης στην ιαπωνια (του πανελ)

Όχι δεν έχω κάποια αρνητική εμπειρία, απλά οι samsung & sony είναι γενικώς καλύτερες τηλεοράσεις.

Τη Sharp ξέχασέ τη, σε σύγκριση με τις άλλες δύο που έβαλες και όχι μόνο.
Tώρα για τη δουλειά που τη θες, καλύτερο τηλεοπτικό έχει η σονυ, αλλά είναι και 200 ευρώ πιο ακριβή από τη σαμσουνγκ. Επειδή λοιπόν δε τη θες και για << σοβαρή >> θέαση , μιας και τα κανάλια μας είναι για κλάματα σχεδόν όλα, στη θέση σου θα έπαιρνα τη σαμσουνγκ λόγω τιμής, καλύτερο Smart kai λίγο καλύτερο media Player.

εγω παλι θα σου προτεινα σονυ μονο και μονο επειδη σε τοσο μεγαλες ιντσες εχει σημασια πια εχει καλυτερη ομοιομορφια και λιγοτερο clouding/banding...χωρις να ειναι κατι σιγουρο οτι εαν παρεις σονυ δεν θα εχει τετοιο φαινομενο .η σονυ τα παει καλυτερα απο την samsung σε ποσοστο..αν παλι εχεις δυνατοτητα να την δοκιμασεις πριν την παρεις τοτε παρε αναμεσα σε σονυ και samsung...οποια σου κανει το κλικ

εγω παλι θα σου προτεινα σονυ μονο και μονο επειδη σε τοσο μεγαλες ιντσες εχει σημασια πια εχει καλυτερη ομοιομορφια και λιγοτερο clouding/banding...χωρις να ειναι κατι σιγουρο οτι εαν παρεις σονυ δεν θα εχει τετοιο φαινομενο .η σονυ τα παει καλυτερα απο την samsung σε ποσοστο..αν παλι εχεις δυνατοτητα να την δοκιμασεις πριν την παρεις τοτε παρε αναμεσα σε σονυ και samsung...οποια σου κανει το κλικ
Δεν έχεις καθόλου άδικο, αλλά 200 ευρώ διαφορά για τη χρήση που τη θέλει ( κυρίως τηλεοπτικό , που και άριστο να είναι το πάνελ, πάλι πρόβλημα θα βγάζει με τα << διαμάντια >> κανάλια που έχουμε, αλλά και youtube που είπε ) πολλά δεν είναι τα παραπάνω;
Βέβαια αν δε πονάνε τη τσέπη του, και εγώ σαφώς αυτό θα έκανα που είπες.

Δεν έχεις καθόλου άδικο, αλλά 200 ευρώ διαφορά για τη χρήση που τη θέλει ( κυρίως τηλεοπτικό , που και άριστο να είναι το πάνελ, πάλι πρόβλημα θα βγάζει με τα << διαμάντια >> κανάλια που έχουμε, αλλά και youtube που είπε ) πολλά δεν είναι τα παραπάνω;
Βέβαια αν δε πονάνε τη τσέπη του, και εγώ σαφώς αυτό θα έκανα που είπες.

200 ευρω ειναι 200 ευρω....και στις μερες μας σπανια..το καλυτερο ειναι να τις τσεκαρει..εγω ειχα πληρωσει μια 46 αρα led χωρις 3δ 1999 ευρω και τωρα ολες μου φαινεται ευκαιρια..που να βγαλει οικονομικη oled...

Last edited by a moderator:
Να πω την αληθεια, με την sony εχω κολλησει περισσοτερο, γιατι εκτος απο την εικονα, γενικα που κανει πιο ποιοτικη σαν tv.

Να πω την αληθεια, με την sony εχω κολλησει περισσοτερο, γιατι εκτος απο την εικονα, γενικα που κανει πιο ποιοτικη σαν tv.

ειναι και οι δυο πολυ καλες...διαλεξε αναμεσα σε αυτες και θα εισαι ευχαριστημενος....εαν σου αρεσει σονυ παρε σονυ χωρις να σκεφτεσαι και πολλα

ειναι και οι δυο πολυ καλες...διαλεξε αναμεσα σε αυτες και θα εισαι ευχαριστημενος....εαν σου αρεσει σονυ παρε σονυ χωρις να σκεφτεσαι και πολλα
Θα συμφωνήσω με το φίλο hxostil χε!χε!χε!:angel: