Shiira 2.0! Ο τελευταίος browser για Mac που θα χρησιμοποιήσετε!

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
shiira2betaOverview.jpg

"Ο Shiira είναι ένας browser βασισμένος στο Web Kit και γραμμένος σε Cocoa. Ο σκοπός του Shiira Project είναι να δημιουργηθεί ένας browser καλύτερος και πιο χρήσιμος από τον Safari. Ο κώδικας του Shiira είναι open source." Εν ολίγοις αυτή είναι η επικεφαλίδα από την ιστοσελίδα ενός πράγματι εκπληκτικού browser που γνωρίζουν πολλοί λίγοι. Σήμερα ανακοινώθηκε η διάθεση της έκδοσης 2.0 όπου φέρνει αρκετές βελτιώσεις και μας προσφέρει έναν πολύ όμορφο πρακτικό και ταχύτατο browser, εναλλακτικά του Safari.

Και δεν θα πώ ότι πρόκειται για μια εναλλακτική λύση μόνο έναντι του Safari αλλά και του Firefox ή οποιουδήποτε άλλου browser χρησιμοποιούσαμε ώς σήμερα. O Shiira φέρνει κάποια χαρακτηριστικά πολύ χρήσιμα είτε οπτικά, είτε πρακτικά.

- Αρχικά εντυπωσιάστηκα από το πραγματικά εναλλακτικό tab browsing και μια μπάρα που βρίσκεται στο κάτω μέρος με ένα μικρό thumbernail από κάθε tab που έχουμε ανοιχτό. Οπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω screenshot, μπορούμε πλέον να επιλέξουμε πλοήγηση μέσω των tabs οπτικά και όχι μέσω κειμένου. Η μπάρα μπορεί να εξαφανισθεί και να εμφανιστεί πολύ εύκολα με ένα κλικ στο ειδικό button κάτω δεξιά. Επιπλέον κάνοντας κλικ στο διπλανό button, μπορούμε να δούμε όλα τα tabs που έχουμε ανοιχτά υπό μορφή expose! Καταπληκτικό. Για τους περίεργους εξακολουθεί να υπάρχει μέσω της σχετική επιλογής και το γνώριμο tab browsing που έχουμε στον Safari και τον Firefox.

shiira_1.png

- Δευτερο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα full screen. Επιλέγοντας το full screen mode ο Shiira μεγιστοποιείται, εκμεταλλεύοντας πλήρως την ανάλυση της οθόνη μας. Δεν υπάρχει ούτε dock, ούτε μπάρα μενού, ούτε τίποτα. Σύροντας το ποντίκι στο επάνω μέρος της οθόνης εμφανίζονται με στύλ, τα πλήρως απαραίτητα για την πλοήγησή μας. Επιπλέον, σε full screen πάντα, με ένα συνδυασμό πλήκτρων, εμφανίζεται και η μπάρα με τα thumbernails από τα tabs!

img_tabExpose.jpg

Σε αυτή την έκδοση υπάρχει και ένα πλήθος ακόμη χαρακτηριστικών για τα οποία είμαι βέβαιος πως θα λατρέψετε τον Shiira και θα αφήσετε όλους τους υπόλοιπους browsers στην άκρη. Τα σημαντικότερα που αξίζει να αναφέρω είναι: Αμεση χρήση των bookmarks των υπολοίπων browsers χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρουμε τίποτε στον Shiira, είναι φυσικά ένας broswer με ενσωματωμένο RSS Reader, διαθέτει τις επιλογές "Block Pop-Up Windows" και "Private Browsing", μπορείς να αλλάξεις την εμφάνισή του με διάφορα themes, ταχύτατος και άλλα πολλά. Πλήρης λεπτομέρειες για τον Shirra, το Project και download, μπορείτε να βρείτε εδώ.

img_transitionEffect.jpg

Όλα καλά ρε Μιχαλιό αλλά αυτό το σ..τό πώς δουλεύει; Θέλω να βλέπω τις σελίδες που άνοιξα, δύσκολο είναι;
Παράτησα το Safari και πήγα Firefox γι αυτό το λόγο. Τώρα με το Shiira πάλι το ίδιο πρόβλημα έχω.
Μήπως γίνεται και δεν το έχω βρεί;

Attachments

• Picture 2.jpg
    Picture 2.jpg
    26.7 KB · Views: 15
Έγινε και το πρώτο update της έκδοσης (built070423 από 070422 που ήταν το μεσημέρι).

Πολύ συμπαθητικό φαίνεται και πολλά τα νέα features (σε σχέση με το 1.2 που το είχα αφήσει) και έχουν βγεί ήδη και αρκετά themes.Να δούμε και από ταχύτητα πως πάει.

Kαλά αυτό κάτω αριστερά που ανοίγει όλα τα tabs σε στυλ expose είναι χάσιμο.
Αρχίζω να το συμπαθώ ολοένα περισσότερο.

Θέλω να βλέπω τις σελίδες που άνοιξα, δύσκολο είναι;
Παράτησα το Safari και πήγα Firefox γι αυτό το λόγο. Τώρα με το Shiira πάλι το ίδιο πρόβλημα έχω.

Μπάμπη τα έχουμε ξαναπεί..

SHIRA.gif

Δοκίμασε να κάνεις install το iSkordo v.2.0 με το plugin Haimali (αν και beta).-bye-

goodluck.gif

υ.γ.Μηπως συνδέεσαι μέσω proxy?

Last edited:
Όλα καλά ρε Μιχαλιό αλλά αυτό το σ..τό πώς δουλεύει; Θέλω να βλέπω τις σελίδες που άνοιξα, δύσκολο είναι;

Βρε Μπαμπίνο αγόρι μου θα με τρελάνεις! Εκεί σου εμφανίζει τις σελίδες που επισκέφθηκες αλλά πληκτρολόγησες ο ίδιος και με το drop down στις δείχνει. Είναι δυνατόν να σου δείχνει όλες τις ιστοσελίδες που επισκέπτεσαι; Τότε τι νόημα θα είχε το history; Στον internet explorer σου δείχνει εκεί όλες τις ιστοσελίδες που επισκέπτεσαι;

Βρε Μπαμπίνο αγόρι μου θα με τρελάνεις! Εκεί σου εμφανίζει τις σελίδες που επισκέφθηκες αλλά πληκτρολόγησες ο ίδιος και με το drop down στις δείχνει. Είναι δυνατόν να σου δείχνει όλες τις ιστοσελίδες που επισκέπτεσαι; Τότε τι νόημα θα είχε το history; Στον internet explorer σου δείχνει εκεί όλες τις ιστοσελίδες που επισκέπτεσαι;

Μα αυτό είναι το θέμα.... Πληκτρολόγησα 4 διαφορετικές σελίδες (Avclub-Sport-FM-plaisio-ingr) κι όταν πάω να τις δώ δεν μου δείχνει τίποτε εκτός από την τρέχουσα σελίδα.
Στον ΙΕ βεβαίως και μου τις δείχνει όπως και στο Firefox. Aντίθετα, στο Safari και στο Shiira τον πούλο.
Κάνω κάτι λάθος;

Μα αυτό είναι το θέμα.... Πληκτρολόγησα 4 διαφορετικές σελίδες (Avclub-Sport-FM-plaisio-ingr) κι όταν πάω να τις δώ δεν μου δείχνει τίποτε εκτός από την τρέχουσα σελίδα.
Στον ΙΕ βεβαίως και μου τις δείχνει όπως και στο Firefox. Aντίθετα, στο Safari και στο Shiira τον πούλο.
Κάνω κάτι λάθος;

Μπάμπη μου δεν νομίζω. Σε εμένα πάντως λειτουργεί μια χαρά όπως μπορείς να δείς από το παρακάτω screenshot. ΣΚ θα είμαι Αθήνα.... θές πάλι αναδιοργάνωση;:flipout:

Υ.Γ. Για δοκίμασε να το κάνεις με δυο tabs ανοιχτά!

Attachments

• Picture 1.jpg
    Picture 1.jpg
    36.4 KB · Views: 5
Μπάμπη μου δεν νομίζω. Σε εμένα πάντως λειτουργεί μια χαρά όπως μπορείς να δείς από το παρακάτω screenshot. ΣΚ θα είμαι Αθήνα.... θές πάλι αναδιοργάνωση;:flipout:

Υ.Γ. Για δοκίμασε να το κάνεις με δυο tabs ανοιχτά!

Καλά, όλα σ´εμένα συμβαίνουν;
Για κανόνισε ΣΚ να πιούμε καφέ.... Έχουμε και κάποια άλλα θεματάκια που ξέχασα την προηγούμενη φορά....
icon12.gif

Ένα από τα "θεματάκια"....
..,χθές πήρα στο σπίτι ένα e-mail από κάποιο φίλο. Όλα ήταν μιά χαρα.
Το έκανα Forward στο γραφείο. Δές τί πήρα....
icon9.gif

Attachments

• mail.jpg
    mail.jpg
    28.9 KB · Views: 9
Ένα από τα "θεματάκια"....
..,χθές πήρα στο σπίτι ένα e-mail από κάποιο φίλο. Όλα ήταν μιά χαρα.
Το έκανα Forward στο γραφείο. Δές τί πήρα....
icon9.gif

Ωχ κατάλαβα... :BDBDG54: Πάλι μπάχαλο μου τα έχεις κάνει. Ασε θα τα φτιάξουμε. Οσο για το mail για άλλαξε κωδικοσελίδα στο πρόγραμμα mail του γραφείου μπας και φταίει αυτό.

Θα τηλεφωνηθούμε βρε για να το κανονίσουμε.

Ωχ κατάλαβα... :BDBDG54: Πάλι μπάχαλο μου τα έχεις κάνει. Ασε θα τα φτιάξουμε. Οσο για το mail για άλλαξε κωδικοσελίδα στο πρόγραμμα mail του γραφείου μπας και φταίει αυτό.

Θα τηλεφωνηθούμε βρε για να το κανονίσουμε.

Μιχάλη, στο γραφείο δεν είναι και πολύ εύκολο να το κάνω αυτό. Αυτά τα κάνει το ΙΤ department.
Εκτός των άλλων, στη δουλειά παίρνω γύρω στα 35-40 e-mails την ημέρα απ' όλα τα μέρη του κόσμου και ποτέ δεν είχα πρόβλημα.
Περιμένω τηλέφωνο... -bye-

Υ.Γ. Τι έκανα μπάχαλο... Αφού δεν πείραξα τίποτε.:nounder:

Last edited: