Σιγουρα 46"-47", αλλα ποια???

raul7

New member
12 May 2011
12
Οπως καταλαβαινετε το μονο σιγουρο στην αγορα της καινουργιας μου τηλεορασης ειναι οι ιντσες και αυτο γιατι η αποστασης θεασης στο σαλονι ειναι 2.5-3.5 μετρα.:firstprize:

Κοστος: Σιγουρα μπορω να δωσω 700-800 ευρω αλλα σε περιπτωση ατοκων δοσεων η καποιας καλης προσφορας η τιμη μπορει να φτασει τα 1100-1200.

Επισης στο θεμα της τιμης να σημειωσω οτι επειδη βρισκομαι Ισπανια και οι τιμες εδω σε καποια μοντελα ειναι 150-250 πιο χαμηλα (κοστος μεταφορας στην Ελλαδα= 80 ευρω) ειμαι ανοικτος σε προτασεις μεχρι 1200 ευρω οπως ειπα πιο πανω.

Χρηση :
1) τηλεοραση 20%(αγωνες κυριως και λιγες εκπομπες),
2) gaming 20% μεσω υπολογιστη και
3) 60% σειρες(κυριως) και ταινιες που κατεβαζω με εξωτερικους η μη υποτιτλους και τις θελω στην τηλεοραση(μεσω usb η μεσω laptop)

Κατηγορια :
Ειμαι ασχετος στις καινουργιες τηλεορασεις αλλα μετα απο διαβασμα, καταλαβα οτι για την χρηση που την θελω δεν πρεπει να παω σε plasma, σωστα?:SFGSFGSF:

Εχω δει την LG 47LE8500 την LG 47LD420C και τωρα τελευταια την SAMSUNG UE46D5500 και μπερδευτηκα ακομα περισσοτερο:twoguns:

Ειναι καλες?Υπαρχουν καλυτερες στην ιδια πανω κατω τιμη?

Η αγορα θα γινει μεχρι τα μεσα-τελη Ιουνιου, και το λεω αυτο σε περιπτωση που υπαρχει καποια καλοκαιρινη προσφορα που δεν γνωριζω...

ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ! ! ! !

Αν περιορίσεις το gaming σε 2 ώρες κάθε μέρα δε βλέπω το λόγο γιατί να μη πας σε plasma. Μια καλή περίπτωση είναι η LG PV350 όπως και η Panasonic U30. Σε LCD στο ίδιο μέγεθος, για να βρεις μια εξίσου καλή πρόταση, θα πρέπει να δώσεις σίγουρα περισσότερα.

Αν περιορίσεις το gaming σε 2 ώρες κάθε μέρα δε βλέπω το λόγο γιατί να μη πας σε plasma. Μια καλή περίπτωση είναι η LG PV350 όπως και η Panasonic U30. Σε LCD στο ίδιο μέγεθος, για να βρεις μια εξίσου καλή πρόταση, θα πρέπει να δώσεις σίγουρα περισσότερα.

Ευχαριστω για την απαντηση. Η χρηση της τηλεορασης ως μονιτορ του λαπτοπ δεν δημιουργει προβλημα στις πλασμα λογω της στατικης εικονας(π.χ μπαρα των windows)????

Ευχαριστω για την απαντηση. Η χρηση της τηλεορασης ως μονιτορ του λαπτοπ δεν δημιουργει προβλημα στις πλασμα λογω της στατικης εικονας(π.χ μπαρα των windows)????

Ναι, ισχύει. Απλά είχες γράψει για gaming μέσω του υπολογιστή και όχι για χρήση σαν monitor. Πάντως μέσα στο budget που αναφέρεις πιο πάνω, δε νομίζω πως υπάρχουν καλύτερες λύσεις από αυτές που σου έχω παραθέσει, σε αυτό το μέγεθος.

Ναι, ισχύει. Απλά είχες γράψει για gaming μέσω του υπολογιστή και όχι για χρήση σαν monitor. Πάντως μέσα στο budget που αναφέρεις πιο πάνω, δε νομίζω πως υπάρχουν καλύτερες λύσεις από αυτές που σου έχω παραθέσει, σε αυτό το μέγεθος.

Εχεις δικιο δικο μου λαθος.

Να ξεκαθαρισω κατι.

Η TV θα χρησιμοποιηθει ως μονιτορ λαπτοπ σε 2 περιπτωσεις:
1) ταινιες 1080p(αρα πολλα gb) με εξωτερικους υποτιτλους που δεν χωρανε στο φλασακι και
2)για ματσακια που βλεπω μεσω ιντερνετ

Αν υπαρχουν τροποι για να γινουν αυτα τα 2 χωρις την υπαρξη λαπτοπ(π.χ να μπορω να βαλω εναν εξωτερικο σκληρο δισκο για την ταινια και να κανω browsing μεσω της TV) τοτε παιρνω plasma, κανενα προβλημα.

Ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις και συγνωμη για την ασχετοσυνη!

Οταν λεμε "χρηση ως μονιτορ" εννοουμε internet browsing , εμφανιση desktop επι ωρα κτλ.

Το να δεις μια ταινια απο το PC δεν θεωρειται χρηση ως μονιτορ. Ασε που οι περισσοτερες τηλεορασεις πλεον εχουν usb και μπορεις να δεις και απο εκει.

Εφοσον μιλαμε για λιγο gaming κοιτα την LG 50PV350 η την Panasonic 50U30. Αλλιως κοιτα μην βρεις σε καλη τιμη την Samsung 46C650 η 46C750 που μπορει να ειναι περυσινα μοντελα αλλα ειναι καλυτερες απο την φετινη D5500.

Οταν λεμε "χρηση ως μονιτορ" εννοουμε internet browsing , εμφανιση desktop επι ωρα κτλ.

Το να δεις μια ταινια απο το PC δεν θεωρειται χρηση ως μονιτορ. Ασε που οι περισσοτερες τηλεορασεις πλεον εχουν usb και μπορεις να δεις και απο εκει.

Εφοσον μιλαμε για λιγο gaming κοιτα την LG 50PV350 η την Panasonic 50U30. Αλλιως κοιτα μην βρεις σε καλη τιμη την Samsung 46C650 η 46C750 που μπορει να ειναι περυσινα μοντελα αλλα ειναι καλυτερες απο την φετινη D5500.

Ευχαριστω για την διευκρινιση.

Οποτε παω για plasma, υπαρχουν καποια αλλα μοντελα στις 50"(ακομα και αν ειναι λιγο ακριβοτερα) που θα επρεπε να κοιταξω πριν παρω τελικη αποφαση?

Για τις ταινίες/σειρές μπορείς με ένα εξωτερικό media player στα 60-90 ευρώ και ένα usb 16 GB στα 20 ευρώ ή ένα εξωτερικό δίσκο να κάνεις τη δουλειά σου. Για αθλητικά μέσω flash/sopcast από το ίντερνετ εφόσον βλέπεις μόνο τον αγώνα και δε συνεχίζεις τη χρήση σαν monitor, δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει και η Panasonic G30 αν θέλεις να δώσεις κάτι παραπάνω για κάτι καλύτερο.

Last edited:
Ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις και συγνωμη για την ασχετοσυνη!

δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζητάς συγνώμη. και ο πιό έμπειρος χρήστης από το μηδέν ξεκίνησε. απλώς κάποιοι έχουν το χόμπυ να ασχολούνται με την συγκεκριμένη τεχνολογία και παρέχουν σε εμάς τις γνώσεις και εμπειρίες τους.

το laptop έχει έξοδο hdmi???

για τα streaming των αγώνων που αναφέρεις αν είναι αυτά που καταλαβαίνω- λόγω χαμηλής ανάλυσης εγώ τα ευχαριστιέμαι καλύτερα στο κρεβάτι με ένα φορητό στην κοιλία μου και σε windowed mode. σε full screen δεν βλέπονται.

όσο για τις προτάσεις συμφωνώ και προτείνω να κάνεις μια βόλτα στα καταστήματα και να δείς τα μοντέλα που προτάθηκαν. πέρα από τα χαρακτηριστικά το τι αρέσει στα μάτια μας μέτραει περισσότερο. θα τις βρείς σχεδόν όλες στημένες σε κάποια αλυσίδα.

Οποτε παω για plasma, υπαρχουν καποια αλλα μοντελα στις 50"(ακομα και αν ειναι λιγο ακριβοτερα) που θα επρεπε να κοιταξω πριν παρω τελικη αποφαση?

Κοιτα την Panasonic 50G30. Αν μπορεις να ανεβεις στο ποσο αυτο αξιζει σαν αγορα καλυτερα και απο την PV350 και απο την U30.

δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζητάς συγνώμη. και ο πιό έμπειρος χρήστης από το μηδέν ξεκίνησε. απλώς κάποιοι έχουν το χόμπυ να ασχολούνται με την συγκεκριμένη τεχνολογία και παρέχουν σε εμάς τις γνώσεις και εμπειρίες τους.

το laptop έχει έξοδο hdmi???

για τα streaming των αγώνων που αναφέρεις αν είναι αυτά που καταλαβαίνω- λόγω χαμηλής ανάλυσης εγώ τα ευχαριστιέμαι καλύτερα στο κρεβάτι με ένα φορητό στην κοιλία μου και σε windowed mode. σε full screen δεν βλέπονται.

όσο για τις προτάσεις συμφωνώ και προτείνω να κάνεις μια βόλτα στα καταστήματα και να δείς τα μοντέλα που προτάθηκαν. πέρα από τα χαρακτηριστικά το τι αρέσει στα μάτια μας μέτραει περισσότερο. θα τις βρείς σχεδόν όλες στημένες σε κάποια αλυσίδα.

Ναι το λαπτοπ εχει hdmi.

Τα συγκεκριμενα που βλεπω απο το Ιντερνετ(ισπανικο ESPN HD και αγγλικα καναλια) ειναι αρκετα καλη αναλυση γι'αυτο ρωταω αν μπορω να τα δω στην TV.

Σιγουρα θα τα δω απο κοντα γιατι τα μοντελα που μου ειπαν τα παιδια δεν τα ξερω καθολου ειδικα της plasma.

Απλα θελω να ξερω 4-5 μοντελα γιατι τελικα την τηλεοραση θα την παρω απο Ελλαδα μολις γυρισω αρχες Ιουλιου και οχι απο Ισπανια λογω του μεγεθους.

Καθε προταση λοιπον σε plasma 50" μεχρι 900-1000 ευρω ευπροσδεκτη!

Ποια η γνωμη σας για την Panasonic TX-P46G20E 46"?

Ειδα στο fullhd οτι εχει πολυ καλες μετρησεις?

Γιατι το pixmania την εχει τοσο φθηνη? Ειναι ασφαλης η αγορα απο εκει???

Πολύ καλή τηλεόραση, αλλά είναι περσινό μοντέλο. Το Pixmania έχει έδρα στη Γαλλία, οπότε μάλλον από εκεί θα σου έρθει αν παραγγείλεις. Είναι καλό και αξιόπιστο site με ποικιλία προϊόντων, αλλά η αγορά τηλεόρασης είναι μια άλλη περίπτωση.

Last edited:
Για 100 ευρώ διαφορά καλύτερα να πάρεις το φετινό μοντέλο.