Σήμα 1920x1200 από RGB In σε LG 32LH3000

akism

New member
16 December 2009
5
Γεια σας,

Διαβάζω το forum αρκετό καιρό και αποφάσισα να γράψω και εγώ για πρώτη φορά την παρακάτω απορία:

Αγόρασα πρόσφατα μια LG 32LH3000 και την σύνδεσα με το PC μέσω RGB μιας και δεν έχω καλώδιο DVI->HDMI ακόμα.

Στο nVidia Display της geForce 8600GTS που έχω, βρήκε την τηλεόραση ως LG TV και πρότεινε το 1366x768@60Hz ως native resolution. Το δοκίμασα και η εικόνα ήταν απογοητευτική. Φαινόταν η τηλεόραση να παιδεύεται για να δείξει την εικόνα. Τα fonts ήταν τραγικά και το frame μετατοπισμένο προς τα δεξιά.
:idea:
Λέω: "Δε δοκιμάζω να στείλω 1920x1080@60Hz μήπως τα καταφέρει;" Ενεργοποιώ το custom resolution, το επιλέγω και το αποτέλεσμα θαυμάσιο!
:idea:
Βέβαια δε σταμάτησα εκεί, ακριβώς από πάνω, υπήρχε το custom resolution 1920x1200@60Hz, το δοκίμασα. Το αποτέλεσμα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Το πλαίσιο ακριβώς στο κέντρο, τα χρώματα μια χαρά, τα fonts πεντακάθαρα.

Όλα τα παραπάνω τα έκανα με το 3.40 fw. Έκανα downgrade σε 3.15 για τα divX από USB και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Και ρωτάω:
1. Υπάρχει πρόβλημα που ζορίζω το πάνελ να δείξει 1920x1200; Μπορεί να χαλάσει η TV ή ο επεξεργαστής του σήματος του RGB In;
2. Υπάρχει περίπτωση να κάνει μόνη της η TV downscale σε 1920x1080 το σήμα τόσο πετυχημένα;
3. H εγγύηση ισχύει τώρα που έκανα downgrade στο 3.15 fw και ενεργοποίησα το USB DivX, MP3 & Pictures;
4. Από HDMI(DVI) μπορώ να πάρω ψηφιακά 1920x1200@60Hz ή είμαι περιορισμένος στο 1920x1080@60Hz; Αν το PC στέλνει ψηφιακά 640x480@Hz ή 800x600@60Hz από το HDMI η TV τα δείχνει ή βγάζει "No Signal";

Ευχαριστώ πολύ

H ανάλυση 1920x1200 έχει όμως αναλογίες 16:10, οπότε θα βλέπεις την εικόνα ελαφρώς συμπιεσμένη... Ποιός ο λόγος να ανέβεις πάνω από τα 1920x1080 που είναι η native ανάλυση του πάνελ; :chinscratch:

H ανάλυση 1920x1200 έχει όμως αναλογίες 16:10, οπότε θα βλέπεις την εικόνα ελαφρώς συμπιεσμένη... Ποιός ο λόγος να ανέβεις πάνω από τα 1920x1080 που είναι η native ανάλυση του πάνελ; :chinscratch:

Συμφωνώ μαζί σου, δεν έχω λόγο να διαφωνήσω. Το περίεργο είναι πως την καλύτερη εικόνα η TV την δίνει στα 1920x1200 όπου γεμίζει την οθόνη ακριβώς.

Νομίζω πως ήρθε η ώρα να δοκιμάσω και με dvi->hdmi.
Τα καλώδια αυτά λειτουργούν αμφίδρομα, σωστά;

Απάντηση: Re: Σήμα 1920x1200 από RGB In σε LG 32LH3000

Συμφωνώ μαζί σου, δεν έχω λόγο να διαφωνήσω. Το περίεργο είναι πως την καλύτερη εικόνα η TV την δίνει στα 1920x1200 όπου γεμίζει την οθόνη ακριβώς.

Νομίζω πως ήρθε η ώρα να δοκιμάσω και με dvi->hdmi.
Τα καλώδια αυτά λειτουργούν αμφίδρομα, σωστά;

Όχι, δεν υπάρχει πρόβλημα να δίνεις παραπάνω ανάλυση στην TV από την εγγενή της. Πάντως, και μένα μου φαίνεται περίεργο πως δίνει καλύτερη εικόνα στα 1200 από τα 1080. Όσον αφορά το κεντράρισμα, μήπως υπάρχει καμμιά επιλογή overscan στη συσκευή ενεργοποιημένη?? Τουλάχιστον, στην Panasonic που έχω, υπάρχει, γι' αυτό σε ρωτάω. Επίσης, όταν χρησιμοποιείς 1080 ανάλυση και δεν κεντράρεται απόλυτα (πράγμα λίγο ανεξήγητο, πλην της περίπτωσης που είπα πιο πάνω) υπάρχει επιλογή στο μενού της Nvidia για μετατόπιση του κάδρου. Δοκίμασε να το φέρεις και από εκεί.

Την ερώτηση με τα αμφίδρομα, δεν την κατάλαβα...

Re: Απάντηση: Re: Σήμα 1920x1200 από RGB In σε LG 32LH3000

Όχι, δεν υπάρχει πρόβλημα να δίνεις παραπάνω ανάλυση στην TV από την εγγενή της. Πάντως, και μένα μου φαίνεται περίεργο πως δίνει καλύτερη εικόνα στα 1200 από τα 1080. Όσον αφορά το κεντράρισμα, μήπως υπάρχει καμμιά επιλογή overscan στη συσκευή ενεργοποιημένη?? Τουλάχιστον, στην Panasonic που έχω, υπάρχει, γι' αυτό σε ρωτάω. Επίσης, όταν χρησιμοποιείς 1080 ανάλυση και δεν κεντράρεται απόλυτα (πράγμα λίγο ανεξήγητο, πλην της περίπτωσης που είπα πιο πάνω) υπάρχει επιλογή στο μενού της Nvidia για μετατόπιση του κάδρου. Δοκίμασε να το φέρεις και από εκεί.

Την ερώτηση με τα αμφίδρομα, δεν την κατάλαβα...

Κατ' αρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Δοκίμασα να μετατοπίσω το κάδρο αλλά όταν μετακινείται χάνεται! Δηλαδή ενώ αριστερά βλέπω μια μαύρη λωρίδα και μετακινήσω το κάδρο αριστερά όπως λες, η αριστερή πλευρά της επιφάνειας εργασίας χάνεται!

Δεν έχω βρει κάποια επιλογή overscan κάπου. Στο σήμα από PC μου δίνει μόνο 2 επιλογές. 16:9 και 4:3. Δεν δείχνει και την ανάλυση που δέχεται το σήμα από το RGB για να ξέρω τί καταλαβαίνει η TV ότι την "ταϊζω".

Η ερώτηση είναι αν ένα από τα φτηνιάρικα καλώδια που λένε πως είναι HDMI -> DVi κάνει για τη δική μου περίπτωση που θέλω να στείλω σήμα από το DVi προς το HDMI.

Ευχαριστώ πολύ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σήμα 1920x1200 από RGB In σε LG 32LH3000

Η ερώτηση είναι αν ένα από τα φτηνιάρικα καλώδια που λένε πως είναι HDMI -> DVi κάνει για τη δική μου περίπτωση που θέλω να στείλω σήμα από το DVi προς το HDMI.

Ευχαριστώ πολύ.

Συνήθως, ακόμα και τα φθηνά ψηφιακά καλώδια μέχρι 2-3 μέτρα, δουλεύουν μια χαρά και κλειδώνουν το σήμα. Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Τώρα, αν μιλάμε για μεγάλες αποστάσεις, καλύτερα να πας σε κάτι επώνυμο.