Σήμα τηλεόρασης επηρεάζεται απο είσοδο HDMI!

subdee

New member
11 July 2011
2
Γειά σας και καλώς σας βρήκα!

Λοιπόν, το ψηφιακό σήμα που πιάνω στην τηλεόρασή μου είναι ήδη οριακά ασθενές ώστε να μην έχω παρεμβολές και είμαι ικανοποιημένος με αυτό. Η τηλεόραση που έχω είναι η Samsung 40C630.

Πάνω στην τηλεόραση έχω συνδεδεμένο ένα desktop με HDMI σύνδεση. Είχα αρχίσει να παρατηρώ πως αν άναβε ο υπολογιστής, το ψηφιακό σήμα σιγά σιγά χανόταν μέχρι που δεν έπιανε καθόλου. Μετα απο δοκιμές, είδα πως αποσυνδέοντας το καλώδιο HDMI, το σήμα επανέρχεται.

Χρησιμοποιώ την είσοδο HDMI 1 που είναι ακριβώς πάνω απο την είσοδο της κεραίας, γιατί οι άλλες HDMI εισόδοι δεν αναπαράγουν το σήμα απο τον υπολογιστή.

Και ερωτώ, είναι προβληματική η τηλεόραση; Φταίει που το σήμα είναι αρκετά ασθενές ήδη και είναι φυσικό η παρεμβολές απο το HDMI να το χαλάνε; Πέρα απο το να φτιάξω την κεραία μου, πως αλλιώς θα μπορούσα να το αντιμετωπίσω το πρόβλημα;

Λογικά, αν δώσεις σήμα 1080p, όλες οι είσοδοι HDMI θα δουν το σήμα από τον υπολογιστή.

Λογικά, αν δώσεις σήμα 1080p, όλες οι είσοδοι HDMI θα δουν το σήμα από τον υπολογιστή.

Κι όμως, δεν λειτουργεί. Θα το ξαναπροσπαθήσω, αλλά αυτό θα λύσει το πρόβλημα που έχω με το σήμα της τηλεόρασης; Αν φταίει το ότι η HDMI 1 είναι στην ίδια πλακέτα με την κεραία, πως ξέρω ποιά HDMI θύρα ΔΕΝ είναι στην ίδια πλακέτα;

Όχι απλά στην ίδια πλακέτα, αλλά είναι όλες στο ίδιο τσιπάκι πολύπλεξης...

Απλά είναι το ευκολότερο να ελέγξεις. Μετά, μπορείς να δοκιμάσεις έναν ενισχυτή κεραίας...

Λοιπόν, το ψηφιακό σήμα που πιάνω στην τηλεόρασή μου είναι ήδη οριακά ασθενές ώστε να μην έχω παρεμβολές και είμαι ικανοποιημένος με αυτό. Η τηλεόραση που έχω είναι η Samsung 40C630.

Πάνω στην τηλεόραση έχω συνδεδεμένο ένα desktop με HDMI σύνδεση. Είχα αρχίσει να παρατηρώ πως αν άναβε ο υπολογιστής, το ψηφιακό σήμα σιγά σιγά χανόταν μέχρι που δεν έπιανε καθόλου. Μετα απο δοκιμές, είδα πως αποσυνδέοντας το καλώδιο HDMI, το σήμα επανέρχεται.

Χρησιμοποιώ την είσοδο HDMI 1 που είναι ακριβώς πάνω απο την είσοδο της κεραίας, γιατί οι άλλες HDMI εισόδοι δεν αναπαράγουν το σήμα απο τον υπολογιστή.

Και ερωτώ, είναι προβληματική η τηλεόραση; Φταίει που το σήμα είναι αρκετά ασθενές ήδη και είναι φυσικό η παρεμβολές απο το HDMI να το χαλάνε; Πέρα απο το να φτιάξω την κεραία μου, πως αλλιώς θα μπορούσα να το αντιμετωπίσω το πρόβλημα;

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ στην 37C630 που'χα κάποτε. Και άσχετα ποια HDMI θύρα χρησιμοποιούσα. Τα αναλογικά τα πιάνεις κανονικά ή χάνεται κι εκεί το σήμα? ίσως να είναι προβληματική η πλακέτα στο συγκεκριμένο μοντέλο. Αν είναι εντός εγγύησης ψάξτο για επισκευή ή αντικατάσταση.

Eνδεχομένως το καλώδιο HDMI που χρησιμοποιείς να μην έχει καλή θωράκιση και να "βρωμίζει" με παράσιτα τον χώρο. Δοκίμασες κάποιο άλλο καλώδιο HDMI;